Работи. Виж в Yadis - MPC Club Community Board дали има нещо по твоя въпрос.
Работи. Виж в Yadis - MPC Club Community Board дали има нещо по твоя въпрос.
Този пост е редактиран от kaloman; 06-11-13 в 08:08.
Определено не работи. Ползвам YAMJ от 2011г. на Дива и всички файлове са направени с него. Скоро си купих Дюн и искам да използвам същата програма, но Дюн изобщо не "забелязва" индексите от YAMJ. Дори и като Thumbnails не показва съдържанието на диска. Програмите с които работи Дюн са (поне за мен) много ангажиращи от към време пред компютъра и не се справят автоматично както YAMJ. Проблема възниква от факта, че използвам два плеъра като единия е с хард (MED1000X3D) и работи с YAMJ, а другия (Дюн) чете от харда по домашната мрежа и като не се виждат обложките е много неудобно. Въпроса който стои е как да "преведа" наличната информация така че и Дюн да я опознава коректно и съответно да я възпроизвежда по подобен на MED начин?
Доста време загубих, но не намерих нищо. При Братушките намерих Dune Flash Interface, но и там нещата се свеждат до направата на друг вид джубокс и то при това полуавтоматично. Каталога който прави YAMJ сам ( автоматично ), тази програма едно че не може и друго че не открива уж в IMDB файловете които сканира. Ако намери нещо се почва едно ръчно донапасване..... ум да ви зайде: картинка за обложката, за фона, снимки от филма, рейтинг, снимки на актьорите, резюме и т.н. Всичко това се прави на ръка - пита - потвърждаваш - чакаш - записваш..... Долу горе така работи. Други идеи?
Днес пристигна новия ми плеър дюн 3д .Имам един проблем-не иска да подкара субтитрите в 3д формат.Подкарва си ги в 2д.Всичко това с исо файл.Пробвах различни фърмуери и не става.Всичко друго върви без проблем.Телевизора веднага разпознава 3д сигнала.
Моля за помощ-може би настройки в самия плеър.
Имам един въпрос към притежателите към Dune HD Base 3D - В настройките на аудиото има ли опция да се изключи аудио потока през HDMI ? (Settings -> Audio -> HDMI Audio - Enabled/Disabled) ? Предварително благодаря.
Ами YAMJ няма да ти проработи на Дюн. Zapitti или Yadis са добрите джукбоксове. Аз ползвам Yadis и за мен е перфектен.[/QUOTE]
Не съм очаквал YAMJ да работи на DUNE. Просто yaDIS не намира 85% от файловете и не е автоматичен, докато с YAMJ нямам такъв проблем. yaDIS търси само в TMDb и не мога да го променя примерно да е IMDB ... С версия 2.3 съм в момента. Не знам с 1.5 ако започна и след това да мина на 2.3 дали ще има положителен резултат?!?! Пробвах и с Dune Flash Interface и там не останах очарован. Сега конвертирам работата на YAMJ и се опитвам да я съвместя с Dune Flash Interface, но за сега е само като проект. Идеята ми е и двата плеъра - Mede8er и Dune да "виждат" т.нар. Джубокс всеки по своите си възможности, като файловете са записани на един общ хард.
Този пост е редактиран от frizera; 27-11-13 в 21:53.
Първите ми впечатления от дюн 3д при блурей исо файлове не са много добри.Субтитрите си остават проблем-не са в 3д формат че на всичко отгоре не ги показва коректно.При mkv няма подобен проблем,но подобни файлове си подкарвах и с дюн дуо....Ще се чака нов фърмуер.Дано скоро оправят нещата ,ако изобщо ги оправят.Ще помоля колеги със същия плеър за отзиви специално за исо файлове.
Здравейте, да попитам още нещо - има ли разлика в обема от аудио-видео кодеци/формати между Dune HD Base 3D и Dune HD TV-303D. От сайта им не можах да се ориентирам.
-------------------------------
ПП. Май успях да си отговоря сам, разликата е че в Dune Base 3D има допълнително:
1.) Audio codecs: EAC3 (Dolby Digital Plus), Dolby True HD, DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio
2.) HD audio support: pass-through (up to 7.1 channels) and decoding (up to 7.1 channels) of Dolby TrueHD and DTS HD MA audiotracks (Blu-ray, TS, MKV), pass-through (up to 7.1 channels) of multichannel LPCM audiotracks (Blu-ray, TS, MKV), decoding (up to 7.1 channels) of FLAC audiotracks (MKV, external)
Понеже съм скаран с тази материя, искам да попитам това чести кодеци ли са и струва ли си поради това да предпочета Base 3D пред 303D ?
========================
ППП. Въпросът вече не е меродавен, може да не ми отговаряте.![]()
Този пост е редактиран от drpetar; 01-12-13 в 23:19.
Привет колеги ! Някой използва ли ZAPPITI за оформяне на джубокс? Имам няколко въпроса относно сканирането и крайния резултат: намира обложките на филмите, но като отвориш обложката филма се казва JAWS или Into The Wild и всичко се отнася само и единствено за този филм Into The Wild или JAWS. Опитвам се да заредя верния филм, виждам го в полето за избор, маркирам го и екрана само мигва а всичко си остава както е. Уж зарежда от IMDB, но не се променя нищо. Пробвах какво се случва на плеъра - който и филм да си избера все пуска един и същи - Bee Movie. По горе посочените филми ги нямам записани никъде.... Сменях различни версии на програмата, но няма промяна.
Здравейте, трябва ми малко помощ - преди няколко дни купих Dune HD Base 3D, като очаквах да нямам проблем с отварянето на различните видео файлове, обаче iso файловете изобщо не ги вижда, а по-голими (над 35-40 GB) tts, mkv не може да ги плейне. Търсих по настройките, но не можах да открия нищо, което да помогне. Някой има ли идея какъв е проблема?
Фирмуера пипал ли си го ?