Свалих последния фирм на Litoff -19.10.2012
дава страхотни възможности, особено за дарители
само един въпрос: понеже смятам да ползвам ДИВАТА за семеен архив, има ли вероятност файловете да се самозатрият?
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Свалих последния фирм на Litoff -19.10.2012
дава страхотни възможности, особено за дарители
само един въпрос: понеже смятам да ползвам ДИВАТА за семеен архив, има ли вероятност файловете да се самозатрият?
Не бих препоръчал устройство от този тип да се ползва за единствен архив. Може и да загуби нещо. Софтуерите и процесора не са проектирани за сторидж. Работата с диска и самбата куца малко. Все пак това е медиаплеар, а не NAS.
Много е важно първоначално HDD да се форматира от плеара!
- - - Обновено - - -
Към модераторте: Тъй като често пускам нова версия - не ги слагайте отделно в анкетата. Последната е от вчера Мод8 с възможност за даунлоад от YouTube на локален диск или USB.
МОД:
Оставям в анкетата само името ти и че е модфърм на ПлейОн, така добре ли е ?
Този пост е редактиран от Hell; 01-11-12 в 22:49.
Като се стигне до меню Descripton с инфото на клипа, има бутон даунлоад. Прави директория на диска download и записва името.mp4 . Тъй като имам вграден диск, записва на него, но би трябвало, ако няма вграден да записва на USB
Здравейте,
Онзи ден инсталирах последната версия на Litoff и всичко работи на 6 - youtube, samba, etc.
Впечатлен съм от поддръжката на samba при положение, че съм с външен hdd - стартира се само с едно цъкане в менюто и hdd-то вече е достъпно в мрежата! Без никакви инсталации и скриптове!
Браво!
BT обаче не тръгва - съобщението е "No detected internal HDD". Бихте ли препоръчали торент клиент (ако може с линк за доунлоад + скрипт), който да не изисква вътрешен хард? Мерси предварително!
Пробвах с Transmission, но скриптовете, които намерих, ползваха несъществуващи линкове и не се получи. Но не съм и сигурен дали Transmission работи с външен диск...
Моля да ме извините ако някъде го има написано, но наистина не можах да намеря.
Този пост е редактиран от allin; 02-11-12 в 16:38.
Да не би да има друг форум, в който да се дискутира Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD), та темата тук е "умряла" ?
Ако никой няма проблеми и няма нови неща, за какво друго да пишем ?
Сори, но и аз се опитах да стигна до този бутон download и не го намирам. Не стигам и до менюто Description. Разбрах че не трябва да търся в YouTube-то от основното меню с интернет линкове а това което е в PlayRSS. Да, в YouTube-то в PlayRSS клипчетата автоматично се превключват на цял екран но меню Description и бутон даунлоад все не намирам а счупих бутоните и менютата от проби А иначе съм с вграден хард диск и последната 8-ма версия на моднатия фърмуер
Дали използваш YouTube от основното меню на PlayRSS с фона и стила на PlayRSS? Само в него работи! Дясна стрелка от избрания клип и си в Description. от там на дясно до петия бутон Download. Пиши ми на лична кой ти е username
Менютата на блурей,защо не ги изкарва,като тоталмедия от комп-сцени,екстри,бонус или аз не знам как.Имали вътре в плеъра вграден длна или да сваля хомемедияцентър.
Менютата на блурей ги поддържа в много елементарен вариант, като понякога това води до блокиране при стартиране на исо-то. Тоталмедия, самата програма, струва 100 долара, а ти за това устройство си дал 300 лева ...
Какво имаш предвид вътре в плеъра вграден длна?
Менютата на Blu-ray се активират при включване на опцията "BD-Lite меню" в "Настройки"-"Система".
Отделно има потвърждение при стартиране на ISO-то дали да се покаже менюто или директно да се стартира съдържанието.
DLNA функцията се избира от същото под меню "Система"
Това до голяма степен зависи от избраният фърмуер.
С MagicBox HD1200 r9275, например, нямам достъп до сайтове за филми и телевизия както при други фърмуери, но нямам подобни грижи с менютата и достъпните през тях възможности за избор. Другото, което ми е приоритет, е че с този фърм имам най-висок битрейт при безжично възпроизвеждане на Full HD филми от компютъра. Все още не съм намерил решение за насичането при възпроизвеждане на DTS HD-MA звук от ISO на Blu-ray, но с новия двубандов wi-fi адаптер на Realtek и съответната поддръжка откъм фърмуер, мисля че и този проблем ще бъде елиминиран.
Този пост е редактиран от raziel66; 07-11-12 в 20:34.
Здравейте! Давам линк за един революционен фърмуер bast-castle - Generic firmware for Realtek based media players (chip 1073 Mars, 1185 Jupiter and 1186 Saturn) - Google Project Hosting
Особеното е, че напълно е премахнат Android-а от него, зарежда за има-няма 15-16 сек. Има някои бъгчета, но си заслужава да се опита. Ето и самия фърмуер с Глав ТВ в него: http://dl.dropbox.com/u/64262799/BastCastle%201.01.zip
P.S. Вчера го тествах, готов е за инсталиране!
Може ли да стане,някакъв проблем с плеъра с честата смяна на фърмуери,защото от както го взех 10 дена,вече смених няколко.
Фърмуерите от този форум са проверени и няма начин да повредиш плеъра. Ако обаче искаш да тестваш нещо друго имай в предвид, че ако фърма който искаш да пробваш има по-нов BOOTLOADER от този на Дива-та, то той ще го препокрие има вероятност да не можеш да заредиш дори оригинален фърм. На една от по-предните страници съм обяснил как да се направи така, че да ползвате bootloder от Дивата. Между другото имам таблица с bootloader-ите с плеъри с чип RTD1186DD и съвпадат само на Diva FullHD Premium 3D, IconBIT XDS 100 3D и iNEXT HD1.