Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 64 от 188 ПърваПърва ... 1454626364656674114 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 2808
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Въобще и не им се надявам, както и на Дейзи! Отписаха отдавна отдавна продукта.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2001
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Я спецовете да кажат как най тънко да изкараме 5и1 звук без ресийвър , гледам тук подкарват USB sound http://playon.unixstorm.org/soundcard.php , дали ще може да се подкара и друго такова устройство , или пък нещо от рода на това http://www.diamondmm.com/XS71U.php , в ebay гледах някакви конвентори от оптика към аналог кадето може да си закачиш активни колони 5 и 1 което мен напълно ме устройва , не искам супер качество и сила. Ето го това в Ebay http://www.ebay.co.uk/itm/Dolby-Digi...item3cbe23e6f5 .

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

@ivanb Не виждам смисъла. Това първото от Play!ON_X проекта е да си включиш слушалка :-) и то да ти имитира в ушите виртуално 3D. Другите стават но на всеки канал ли ще връзваш активни колони ?!? В тези джаджи няма усилвател. А пък активните колонки от типа за PC с мнооого редки изключения (скъпи на цената на ресивър и колони) имат само стерео вход при което пространствения звук си е имитиран. Ако искаш тънко решение вече съм писал нещо подобно . Купуваш си само преходник женски стерео жак/2 чинча : https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg496848

P.S
    @amonev
    Цитат Първоначално публикувано от amonev
    Въобще и не им се надявам, както и на Дейзи! Отписаха отдавна отдавна продукта.
    С какъв линк ядоса модераторите на Play!ON-ския форум та са трили постинга и си съдал смут в потребителите ? Леле леле заради твоя линк (не успях да го видя - бяха го изтрили) холандчетата щели да си загубят "златната гаранция" ама чудно защо благодарят

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Линка към форума на Асус На лични даже ми пишат да им го пратя, ама покрай него ги пускам по пързалката да четат и нашия форум

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2001
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    @ivanb Не виждам смисъла. Това първото от Play!ON_X проекта е да си включиш слушалка :-) и то да ти имитира в ушите виртуално 3D. Другите стават но на всеки канал ли ще връзваш активни колони ?!? В тези джаджи няма усилвател. А пък активните колонки от типа за PC с мнооого редки изключения (скъпи на цената на ресивър и колони) имат само стерео вход при което пространствения звук си е имитиран. Ако искаш тънко решение вече съм писал нещо подобно . Купуваш си само преходник женски стерео жак/2 чинча : https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg496848

P.S
    @amonev С какъв линк ядоса модераторите на Play!ON-ския форум та са трили постинга и си съдал смут в потребителите ? Леле леле заради твоя линк (не успях да го видя - бяха го изтрили) холандчетата щели да си загубят "златната гаранция" ама чудно защо благодарят
    Ами с тоя преходник няма да се получи 5и1 а иначе имам активни колони 5.1 и мисля да използвам за тази цел само се чудя кое от тия устройства да поръчам.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от ivanb
    Ами с тоя преходник няма да се получи 5и1 а иначе имам активни колони 5.1 и мисля да използвам за тази цел само се чудя кое от тия устройства да поръчам.
    Извинявай може ли да кажеш какъв е модела на активните ти колони 5.1. Просто любопитство. Че ме питаха за такива пък не намирам подобен модел с многоканални аналогови входове. Предполагам че може би на суббуфера има повече входове за всички канали но не съм наясно в момента какво се предлага. А за да стане истинско 5+1 от Дива плеъра + Dolby Digital DTS AC3 Optical to Analog 5.1 Stereo Surround Audio Sound Decoder + активни колони - входовете им би трябвало така да изглеждат:

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2001
    Живее в

Извинявай може ли да кажеш какъв е модела на активните ти колони 5.1. Просто любопитство. Че ме питаха за такива пък не намирам подобен модел с многоканални аналогови входове. Предполагам че може би на суббуфера има повече входове за всички канали но не съм наясно в момента какво се предлага.
    Да на буфера има 6 входа иначе са Luxeon но точния модел не го помня а и не мога да го видя че са забутани на много кофти място , в момента са закачени на компа с Audigi 2 и съм доволен .

10. Тук е от
    Nov 2010

Оправи си пътя за download dir на: /tmp/hdd/volumes/HDD1/BT
    За incomplete ако ползваш (Web Gui) например на: /tmp/hdd/volumes/HDD1/BT/inc
    Като предварително за всеки случай си ги създай на харда на Diva-та - Аз ползвам готовата папка за стандартния BT клиент в случая и си правя само подпапка inc.
    Мернах в screenshota ти на предишната страница че ползваш нещо от сорта /home/transsmision/ което не е правилно и няма как да ти тръгне
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Благодаря!
    Добавените през инфосайт торенти вече се теглят нормално. Проблемът с Transmission Remote GUI си остава, но това няма значение, след като има друг начин да управлявам торент-клиента.
    Поздрави!

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Аз нямам проблеми с Remote GUI-то. Работи си ОК.

12. Тук е от
    Jan 2008

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Проблемът започва, когато фирмът е заключен само за определената марка плеър и не може да се сложи на друг без интервенция в него (модване). Предполагам, че е такава и ситуацията за клонинг фирмовете след 5992 (който е отключен)
    Такава е ситуацията.
    v9.5.45.r6230 (firmware на плеър Astone MP310DT) и v9.5.56.r6230 (firmware на плеър DXtreme DX-390) са заключени. Ако bootloader-а е KIKG.0303.0017 защитата сработва и няма как да се сложат тези версии.

Първите модели на DIVA Full HD Explorer, които са с bootloader 0000.0303.0015 нямат този проблем. При него защитата и на двете версии 6230 не сработва.

Така че засега, както казва Hell дръжте се за v9.5.0.5992. Поне докато братушките не измислят как да излъжем защитата

13. Тук е от
    Jan 2010

Има нова версия на мечката: Mede8er 4.0.5
    http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,7307.0.html

Тя ще бъде последна и финална. Тоест вече ни заритват отвсякъде и просто да забравяме за нови Firmware.
    Същото ще се случи и с другите варианти при: Playon!HD, E-Boda, Iconbit... но то е нормално все пак остаря си тоя модел Diva.

Искам да питам, може ли от някъде да се намери за нашата Diva - Mede8er 4.0.5?

Понеже аз сега съм с Mede8er 4.0.4 ама го инсталирам чрез E-Boda loader от тука:
    http://hdforall.freehostia.com/e-boda/hd500.php
    Но не успях да открия 4.0.5, а ако го изтеглия директно от сайта на Mede8er, едва ли ще стане...

Иначе ако някой го интересува това са промените:

1) Fixed Screensaver showing when 'off' in Setup Menu (ужасяващия бъг...)
    2) Improved text based (SRT) Subtitle image quality. (вече са снежно бяли субтитрите, а не сиви...)

14.  

15. Тук е от
    Feb 2010

Това, че вече няма да правят нови версии на софтуера е много лошо за нас.

Искам да попитам нещо свързано с YouTube. Последната една седмица се зачетох старателно в последните постове в темата свързани с новите версии на софтуера пробвах различните версии, но не можах да подкарам приложението на Youtube да плейва клипчетата, само ги отваря като имена и толкова. Версията на Play!ON_X за която пише, че работи youtube я сложих, сложих и отделно файловете за ъпдейт на тези проложения, обнових. След рестрарта Дивата пак по същия начин реагираше - натискам RSS менюто и нищо не отваря.
    Сега съм с пред последната версия на софтуера от Дивата с него ми зарежда менютата по-бързо, отваря радиото, пикасата, когато пусна да отвори клипчето от youtube тръгва да отваря един зелен квадрат и след секунда се затваря и клипче няма . Дори и торента ми работи.

Може ли някой да сподели при него как са нещата и ако коя версия да си сложа и аз, за да имам бързи менюта и youtube работещ.

Благодаря предварително на отговорилите на въпроса ми!

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

@ABEPA Относно въпроса ти за YouTube. Вече съм си в къщи и пробвам директно - С фърмуер modfirm PlayOn!X - Optware friendly r4824 rev5.1 (за PlayOn boot) - 03.09.2011 - този от първа страница http://www.mediafire.com/?4k7v27lge58cv68. Избирам Feeds, от там RSS Ex, после Internet Video (телевизор), три стъпки в ляво You Tube, Стандартньiе канальi (на руски), от там каквото и да избера работи и Поиск (търсене) работи. Може би когато влезеш в RSS Ex най-в дясно Applikations и после Settings и трябва да настроиш (вече забравих какво бях правил - опитай) - ако си направил всичко както трябва и при теб би трябвало да работи.
    А иначе от А.C.Ryan последно заявяват че още не са се отказали от правене на фърм за нашите (е не точно) плеъри. Просто още не бил за показване

17. Тук е от
    May 2010

Samba-та май е счупена

Здравейте,

Имам един малко странен проблем със самбата.
    Опитвам се да сменя групата, като използвам този скрипт
    http://playonhd.ucoz.ru/publ/skript_...ruppy/1-1-0-18

След изпълнението му се получава следното

Restart samba with new settings? [y]/[n]: y
    ./workgroup.sh: ./workgroup.sh: 122: /tmp/hdd/root/script/samba: not found
    rm: cannot remove `/tmp/package/samba/lib/smb.conf': No such file or directory
    ./workgroup.sh: ./workgroup.sh: 122: /tmp/hdd/root/script/configsamba: not found
    ./workgroup.sh: ./workgroup.sh: 122: /tmp/hdd/root/script/samba: not found
    /tmp #

Проверих файловете и се оказва, че /tmp/htt/root/ е празен, или по-точно има това

/tmp # cd hdd
    /tmp/hdd # ls
    dvdvr fat32 livepause root volumes
    /tmp/hdd # cd root/
    /tmp/hdd/root # ls
    lost+found
    /tmp/hdd/root #

Възможно ли е Firmware, който използвам вече да не държи там конфигурационните файлове на Samba? Ако това е проблема, как да променя Workgroup на Samba-та?
    Използвам "Оригинален фирм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011"

Ако самбата е повередена, можете ли да ми кажете как да го инсталирам наново, така че Самбата (а и други неща) да са си наред?
    Не искам да форматирам диска, тъй като е пълен с файлове.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Някой ще помогне ли с настройките на рутера за връзка през интернет с transmission-а чрез Transmission Remote GUI или поне Web Interface. В домашната мрежа нямам проблеми, но отвън не успявам да стигна до transmission-a.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе