Въобще и не им се надявам, както и на Дейзи! Отписаха отдавна отдавна продукта.
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Въобще и не им се надявам, както и на Дейзи! Отписаха отдавна отдавна продукта.
Я спецовете да кажат как най тънко да изкараме 5и1 звук без ресийвър , гледам тук подкарват USB sound http://playon.unixstorm.org/soundcard.php , дали ще може да се подкара и друго такова устройство , или пък нещо от рода на това http://www.diamondmm.com/XS71U.php , в ebay гледах някакви конвентори от оптика към аналог кадето може да си закачиш активни колони 5 и 1 което мен напълно ме устройва , не искам супер качество и сила. Ето го това в Ebay http://www.ebay.co.uk/itm/Dolby-Digi...item3cbe23e6f5 .
@ivanb Не виждам смисъла. Това първото от Play!ON_X проекта е да си включиш слушалка :-) и то да ти имитира в ушите виртуално 3D. Другите стават но на всеки канал ли ще връзваш активни колони ?!? В тези джаджи няма усилвател. А пък активните колонки от типа за PC с мнооого редки изключения (скъпи на цената на ресивър и колони) имат само стерео вход при което пространствения звук си е имитиран. Ако искаш тънко решение вече съм писал нещо подобно . Купуваш си само преходник женски стерео жак/2 чинча : https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg496848
P.S
@amonev
С какъв линк ядоса модераторите на Play!ON-ския форум та са трили постинга и си съдал смут в потребителите ? Леле леле заради твоя линк (не успях да го видя - бяха го изтрили) холандчетата щели да си загубят "златната гаранция" ама чудно защо благодарятПървоначално публикувано от amonev
Линка към форума на Асус На лични даже ми пишат да им го пратя, ама покрай него ги пускам по пързалката да четат и нашия форум
Ами с тоя преходник няма да се получи 5и1 а иначе имам активни колони 5.1 и мисля да използвам за тази цел само се чудя кое от тия устройства да поръчам.Първоначално публикувано от nestorbg55
Извинявай може ли да кажеш какъв е модела на активните ти колони 5.1. Просто любопитство. Че ме питаха за такива пък не намирам подобен модел с многоканални аналогови входове. Предполагам че може би на суббуфера има повече входове за всички канали но не съм наясно в момента какво се предлага. А за да стане истинско 5+1 от Дива плеъра + Dolby Digital DTS AC3 Optical to Analog 5.1 Stereo Surround Audio Sound Decoder + активни колони - входовете им би трябвало така да изглеждат:Първоначално публикувано от ivanb
Да на буфера има 6 входа иначе са Luxeon но точния модел не го помня а и не мога да го видя че са забутани на много кофти място , в момента са закачени на компа с Audigi 2 и съм доволен .Първоначално публикувано от nestorbg55
Благодаря!Първоначално публикувано от nestorbg55
Добавените през инфосайт торенти вече се теглят нормално. Проблемът с Transmission Remote GUI си остава, но това няма значение, след като има друг начин да управлявам торент-клиента.
Поздрави!
Аз нямам проблеми с Remote GUI-то. Работи си ОК.
Такава е ситуацията.Проблемът започва, когато фирмът е заключен само за определената марка плеър и не може да се сложи на друг без интервенция в него (модване). Предполагам, че е такава и ситуацията за клонинг фирмовете след 5992 (който е отключен)
v9.5.45.r6230 (firmware на плеър Astone MP310DT) и v9.5.56.r6230 (firmware на плеър DXtreme DX-390) са заключени. Ако bootloader-а е KIKG.0303.0017 защитата сработва и няма как да се сложат тези версии.
Първите модели на DIVA Full HD Explorer, които са с bootloader 0000.0303.0015 нямат този проблем. При него защитата и на двете версии 6230 не сработва.
Така че засега, както казва Hell дръжте се за v9.5.0.5992. Поне докато братушките не измислят как да излъжем защитата
Има нова версия на мечката: Mede8er 4.0.5
http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,7307.0.html
Тя ще бъде последна и финална. Тоест вече ни заритват отвсякъде и просто да забравяме за нови Firmware.
Същото ще се случи и с другите варианти при: Playon!HD, E-Boda, Iconbit... но то е нормално все пак остаря си тоя модел Diva.
Искам да питам, може ли от някъде да се намери за нашата Diva - Mede8er 4.0.5?
Понеже аз сега съм с Mede8er 4.0.4 ама го инсталирам чрез E-Boda loader от тука:
http://hdforall.freehostia.com/e-boda/hd500.php
Но не успях да открия 4.0.5, а ако го изтеглия директно от сайта на Mede8er, едва ли ще стане...
Иначе ако някой го интересува това са промените:
1) Fixed Screensaver showing when 'off' in Setup Menu (ужасяващия бъг...)
2) Improved text based (SRT) Subtitle image quality. (вече са снежно бяли субтитрите, а не сиви...)
Това, че вече няма да правят нови версии на софтуера е много лошо за нас.
Искам да попитам нещо свързано с YouTube. Последната една седмица се зачетох старателно в последните постове в темата свързани с новите версии на софтуера пробвах различните версии, но не можах да подкарам приложението на Youtube да плейва клипчетата, само ги отваря като имена и толкова. Версията на Play!ON_X за която пише, че работи youtube я сложих, сложих и отделно файловете за ъпдейт на тези проложения, обнових. След рестрарта Дивата пак по същия начин реагираше - натискам RSS менюто и нищо не отваря.
Сега съм с пред последната версия на софтуера от Дивата с него ми зарежда менютата по-бързо, отваря радиото, пикасата, когато пусна да отвори клипчето от youtube тръгва да отваря един зелен квадрат и след секунда се затваря и клипче няма . Дори и торента ми работи.
Може ли някой да сподели при него как са нещата и ако коя версия да си сложа и аз, за да имам бързи менюта и youtube работещ.
Благодаря предварително на отговорилите на въпроса ми!
@ABEPA Относно въпроса ти за YouTube. Вече съм си в къщи и пробвам директно - С фърмуер modfirm PlayOn!X - Optware friendly r4824 rev5.1 (за PlayOn boot) - 03.09.2011 - този от първа страница http://www.mediafire.com/?4k7v27lge58cv68. Избирам Feeds, от там RSS Ex, после Internet Video (телевизор), три стъпки в ляво You Tube, Стандартньiе канальi (на руски), от там каквото и да избера работи и Поиск (търсене) работи. Може би когато влезеш в RSS Ex най-в дясно Applikations и после Settings и трябва да настроиш (вече забравих какво бях правил - опитай) - ако си направил всичко както трябва и при теб би трябвало да работи.
А иначе от А.C.Ryan последно заявяват че още не са се отказали от правене на фърм за нашите (е не точно) плеъри. Просто още не бил за показване
Здравейте,
Имам един малко странен проблем със самбата.
Опитвам се да сменя групата, като използвам този скрипт
http://playonhd.ucoz.ru/publ/skript_...ruppy/1-1-0-18
След изпълнението му се получава следното
Restart samba with new settings? [y]/[n]: y
./workgroup.sh: ./workgroup.sh: 122: /tmp/hdd/root/script/samba: not found
rm: cannot remove `/tmp/package/samba/lib/smb.conf': No such file or directory
./workgroup.sh: ./workgroup.sh: 122: /tmp/hdd/root/script/configsamba: not found
./workgroup.sh: ./workgroup.sh: 122: /tmp/hdd/root/script/samba: not found
/tmp #
Проверих файловете и се оказва, че /tmp/htt/root/ е празен, или по-точно има това
/tmp # cd hdd
/tmp/hdd # ls
dvdvr fat32 livepause root volumes
/tmp/hdd # cd root/
/tmp/hdd/root # ls
lost+found
/tmp/hdd/root #
Възможно ли е Firmware, който използвам вече да не държи там конфигурационните файлове на Samba? Ако това е проблема, как да променя Workgroup на Samba-та?
Използвам "Оригинален фирм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011"
Ако самбата е повередена, можете ли да ми кажете как да го инсталирам наново, така че Самбата (а и други неща) да са си наред?
Не искам да форматирам диска, тъй като е пълен с файлове.
Някой ще помогне ли с настройките на рутера за връзка през интернет с transmission-а чрез Transmission Remote GUI или поне Web Interface. В домашната мрежа нямам проблеми, но отвън не успявам да стигна до transmission-a.