Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 130 от 188 ПърваПърва ... 80120128129130131132140180 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,936 до 1,950 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Цитат Първоначално публикувано от sx999 Виж публикацията
    ra6o74 понеже мисля да го пробвам и аз този фирм и исках да те попитам при свързването с тотал командера предполагам през фтп трябва да се свържа нали? а парола и юзернеим има ли?

Другото което исках да попитам при Инекста последния фирм има ли начин да се сложи една картинка и тя да бъде за всички менюта на плеера питам защото на лцд-то ми синия фон седи прилично,но на плазмения тв е много светла докато хоум картинката седи добре и на 2-та телевизора

A забравих да попитам има ли начин как да си сеивна настроиките на последният фирм на инекст за да мога след проби с други фирмове да си ги връщам директно?(във някои фирмуери видях подобни функциии но не ми остана време да ги тествам)
    На първия въпрос - да! През ftp, username: root, парола: root (или празно поле, или 1234), при iNext е празно поле.
    На втория - каквато и картинка да избереш се сменя само на основното меню, в подменютата е системното.
    На третия - тази опция е има само в IconBIT-овския фърм.

2.  

3. Тук е от
    May 2010

Здравейте,

Мисля да си взема този player, но ме интересува какво се крие зад това:
    Интернет функции: HTML5, BT Download, Webkit, YouTubeXL, VOD, 3D UI (Q4) etc

Мога ли да разглеждам сайтове?
    Web browser-а как се държи? Показва ли нормално страниците?

Мога ли да гледам Internet телевизия?
    Някой пробвал ли е да отвори произволен сайт и да гледа телевизия онлайн?

Всякакви коментари и впечалтения ще ми бъдат полезни.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2011

1. HTML5 — Уикипедия
    2. BT Download - позволява сваляне на торенти на харда в плеъра.
    Ако е вързан в домашна мрежа можеш да си спестиш грижи като блокиране от прегряване. Торентите да се свалят на компютър, а плеъра жично или безжично да ги чете от там.
    3. Webkit - пакет интернет приложения с директни връзки за видео, музика, спорт, новини и т.н.
    4. YouTubeXL - за гледане на видео от тубата. Vbox7 не се поддържа /поне с моя фърмуер MagicBox/
    5.VOD /AVOD/ - видео и аудио по поръчка /в реално време/ не съм го ползвал. Същата опция има и в сет-топ бокса за цифрова телевизия.
    6. 3D UI - 3D потребителски интерфейс - вероятно зависи от фърмуера. Аз лично не съм чул или чел някой да е писал за такава екстра.

Web brouser-а се държи като такъв за Андроид v.2.2 - т.е. отврат за мен.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от stefanch2 Виж публикацията
    Здравейте,

Мисля да си взема този player, но ме интересува какво се крие зад това:
    Интернет функции: HTML5, BT Download, Webkit, YouTubeXL, VOD, 3D UI (Q4) etc

Мога ли да разглеждам сайтове?
    Web browser-а как се държи? Показва ли нормално страниците?

Мога ли да гледам Internet телевизия?
    Някой пробвал ли е да отвори произволен сайт и да гледа телевизия онлайн?

Всякакви коментари и впечалтения ще ми бъдат полезни.
    Този модел плеър се рекламира като модел с Андроид, НО това е толкова стара версия, че почти нищо не може да се инсталира - най вече това което би искал от маркета.
    Т.к. модела притежава мрежови функции са добавили браузър - при който дори ако ползваш клавиатура и мишка браузването си е приключение, а ако си само с дистанционното е направо ходене по мъките. Също така BT Download е възможност за сваляне на торенти дирекно със самия плеър, но и тази функция е с ограничени възможности - примерно един торент за оправяне на коефициент! YouTube XL - е най доброто - служи за гледане на клипове от youtube. VOD - е някаква демо измислица за гледане на филми, но трябва плащане. Последното е реклама че плейва 3D съдържание - това е абсолютно вярно!
    За сайтовете вече ти казах. Ако си мазохист (в кръга на шегата, разбира се) можеш да го ползваш!
    Ако под Интернет телевизия разбираш, например от Nettera, браузъра не поддържа flash - така че твърдо НЕ!
    Но ако смениш фърмуера например, ще разбереш за какво е предназначен този плеър - всякаква мултимедия, IPTV, и мнго други. Аз лично те съветвам да прочетеш поне първите няколко страници на темата и да решиш! Успех!

6. Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

ra6o74 Мерси много за напътствията но не се получават нащата тествах номера с връзката на Инекста всичко тръгна на 6(успешно се закачих за дивата),но след като инсталирах продиджито по никъкъв начин неможах да се свържа през фтп-то то въобще няма връзка до дивата.През уеб интерфеиса се закачам с виртуалното дистанционо работя ,смених порта на фтп-то ,но няма ефект това което ми направи впечатление че немога да се свържа и през нфс-а в сървара ми казва че е мапнато устроиството но в нфс папката няма нищо,чудя се дали не е нещо от следните неща:
    -инсталирах без хдд полсе го сложих (оказа се че не е )
    -инсталацията мина много бързо за 5 минути.(оказа се че не е )
    Иначе много ми хареса този интерфеис точно кат за мен е ще се боря още ако някои има идеи моля споделете

Едит:
    Реших да експериментирам и преинсталирах още веднъж фирма за да съм сигурен че по време на инсталацията нещо не се е оплело, този път закачих и хдд,инсталацията мина за 5:40 мин, ефекта бе същия няма достъп по фтп,няма нфс,реших да сложа по сатрия фирм(4.0б4) инсталацията мина за 6:40 мин. дистанционото тръгна без проблеми(един проблем по малко),но уви пак няма фтп,и нфс достъп и немога да си обясня защо, досега смених 4-5 фирма(inext,iconbit,med8er,magicbox)и на всичките работеше нфс-а само на този дет наи ми харесва се дърпа.Ако имате някакви идеи или преложения моля споделете ги.
    Този пост е редактиран от sx999; 17-02-13 в 19:26.

7. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Привет колеги. Междувременно изникна още едно питане: Кой бутлоудър е необходим за последната версия на Mede8er фирмуера? Изтеглих финалната версия от техния форум,но с предложения там бутлоадер ми се извежда съобщение, че софтуера не може да работи с това устройство(по-точно хардуер). В момента нямам мрежа към плеъра и реших да пробвам някой и друг фирм...
    Този пост е редактиран от frizera; 17-02-13 в 21:52.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от frizera Виж публикацията
    Привет колеги. Междувременно изникна още едно питане: Кой бутлоудър е необходим за последната версия на Mede8er фирмуера? Изтеглих финалната версия от техния форум,но с предложения там бутлоадер ми се извежда съобщение, че софтуера не може да работи с това устройство(по-точно хардуер). В момента нямам мрежа към плеъра и реших да пробвам някой и друг фирм...
    Аз качвах 4.0.5 с буутлоадер-а от първи пост.
    Първо това: буутлоудър 0202.1026L + моднат фърм Iconbit HDS6L v7.3.41 r4673 - 01.12.2010
    После това: modfirm Mede8er 4.0.5 HD Audio (@dzver fix) - за буут 0202.1026L + фърм Iconbit HDS6L v7.3.41 r4673 - 01.12.2010 - 30.11.2011
    Фърма е много бърз, много е красив, но нещо не ме изкефи поддръжката на аудио каталози.
    Не може да се избират тракове от каталози .ape и .cue.
    Захапва първи трак и ги изпява всичките, но ако решиш примерно да си пуснеш директно 5-ти трак и пак започва отначало :-)

10. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от benov Виж публикацията
    Аз качвах 4.0.5 с буутлоадер-а от първи пост.
    Първо това: буутлоудър 0202.1026L + моднат фърм Iconbit HDS6L v7.3.41 r4673 - 01.12.2010
    После това: modfirm Mede8er 4.0.5 HD Audio (@dzver fix) - за буут 0202.1026L + фърм Iconbit HDS6L v7.3.41 r4673 - 01.12.2010 - 30.11.2011
    Фърма е много бърз, много е красив, но нещо не ме изкефи поддръжката на аудио каталози.
    Не може да се избират тракове от каталози .ape и .cue.
    Захапва първи трак и ги изпява всичките, но ако решиш примерно да си пуснеш директно 5-ти трак и пак започва отначало :-)
    Ясно! Но тук има последната версия : Firmware Downloads и пишат , че са оправени бъговете. Като го инсталирам ми казва, че този софтуер не може да работи с този хардуер. Да се обърна към официалната им страница... и т.н. Ползвах посочения там пачнат буут ама все тая. Дори още него като инсталирам се получава пак същото. Къде греша не мога да се светна. Пробвах и с този дето си посочил, но и с него не става. Единствено с това modfirm MedeOn - Full V4.0.4 Shizzl#MOD2(HD Audio) - 23.06.2011 проработи. Чете без грешка всички формати с които до сега имаше проблем. Включително и 3D iso като само трябва да си превключа телевизора в съответния режим (3D) и да гледам, но въпреки това ми се иска да подкарам и последната им версия.....

11. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Е, след като последвах съвета на колегата benov и прочетох мноооого по-внимателно назад в темата си решх проблема. Самото решение колегата е описал в по-горния пост. Благодарности колега benov за дето ми "подаде ток" та да запаля..... Наздраве!!!!

12. Тук е от
    Mar 2010

Здравейте колеги. Въпроса ми е насочен към разбиращите в този форум. Имам следния проблем.Закупих си наскоро този модел на Дивата. Едно след друго изпробвах няколкото качени фирмуери от първи пост и всички работят, но при инсталиране на Mede8er 1000 3d 1186 на екрана ми излезе червен надпис: install error, please reboot. Няколко пъти го пробвах и все същата грешка.Инсталнах си наново IconBIT_XDS73_XDS1003D_XDS1003DT2_v10.1.1.r9788_(25.12.12)_2.02_RU и всичко е ок. Бихте ли ми дали съвет и къде може да е проблема. За информация имам двама мой колеги със същата Дива и при тях се инсталира без проблем. Ако има значение Bootcode е KIIE.0402.1057 Поздрави
    Този пост е редактиран от winton; 20-02-13 в 16:25.

13. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от benov Виж публикацията
    Здравей колега,
    връзката между плеъра и ресивъра ми е през HDMI.
    Добре бе хора как си вързвате ресивъра с HDMI кабел! А от плеъра към ТВ-то ви какъв ви е кабела! Само един HDMI изход има DIVA-та.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от brabusbg Виж публикацията
    Добре бе хора как си вързвате ресивъра с HDMI кабел! А от плеъра към ТВ-то ви какъв ви е кабела! Само един HDMI изход има DIVA-та.
    Просто няма нужда "от плеъра към ТВ-то".

16. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Ето така: на HDMI изхода на Дивата влючваш кабела,а другия му край го вкючваш в ресивера на един от портовете обозначен като HDMI input 1, HDMI input 2, HDMI input 3 ... в зависимост кокло HDMI входа има ресивера. Ако на един от HDMI input има допълнително обозначение ARC избери него. Обикновенно така е обозначен HDMI input 1. След това с помоща на друг HDMI кабел се включваш в телевизора обикновенно пак на HDMI input 1. На ресивера има HDMI out порт, в който трябва да включиш кабела от телевизора. Прави всички включвания и изключвания само на изключена техника!!!!!!!!
    След като си готов в зависимост от менюто на телевизора си избираш за входен сигнал да ти е примерно HDMI 1 и вече ще виждаш Дивата, а звука ще се чува от ресивера. Направи настройки в аудио менюто на Дивата да ти е Passthrough и звука няма да се декодира до стерео а ще е такъв какъвто е записан със филма - DTS, Dolby Digital, DTS-MA......
    Това е начин при който и трите устройства (най-вече ресивера и телевизора ти) имат необходимите портове за осъществяване на връзката по HDMI. Успех и пиши малко инфо за техниката,която използваш.

17. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

frizera много ти благодаря за изчерпателния отговор! В момента нямам такава техника, но обмислям да си купя! Използвам колони в момента 5+1 достатъчно големи за домашно кино, но.. те са за РС и няма как да им пусна 5+1 от Дива-та.

18. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

frizera много ти благодаря за изчерпателния отговор! В момента нямам такава техника, но обмислям да си купя! Използвам колони в момента 5+1 достатъчно големи за домашно кино, но.. те са за РС и няма как да им пусна 5+1 от Дива-та.
    Тук в този форум има множество раздели и с тяхна помощ ще се ориентираш какво да си закупиш за в бъдеще. Успехи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе