Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 165 от 188 ПърваПърва ... 115155163164165166167175 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,461 до 2,475 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2013

Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D v2 (с дисплей)

Цитат Първоначално публикувано от Hell Виж публикацията
    @байВес - то хубаво искаш помощ, ама недей да пишеш безразборно в темите. Има си все пак някакви правила да поискаш отговор на въпросите си. Първо - пишеш в темата за другия модел плеър и не казваш кой модел имаш и с какъв фърм е (е сега вече си го написал). А прочете ли първо Ръководството за употреба ? - има и линк в 1-ви пост към него, на български е с описание на основните неща, менюта и настройки - почни оттам да видиш кое за какво е. И пак в този пусти първи пост има най-отдолу едни Полезни съвети и програми - там първият съвет е с коя помощна програма се улеснява управлението на торент клиента през Windows и следва линк точно как да се ползва самият торент клиент на плеъра (описанието е на руски, но който не го знае има Гугъл преводач). Почети поне малко, пробвай и чак тогава заповядай да питаш отново, но за конкретни неща и ние да се опитаме да помогнем - нещата не са чак толкова сложни колкото изглеждат. Успех !
    Извинявам се за допуснатото недоглеждане по отношение на модела на плеъра - аз съм с този който е с дисплей, както стана ясно. И версия 3.0.1.0.
    Свалям си филми чрез трансмишъна(:9091), но само ако заредя някакъв си "Magnet URI" и то как го направих и аз незнам.
    Затова искам да питам вие как сваляте филми - откъде точно вземате "торент файла" и къде точно го копирате в трансмишъна?
    Тази програма "Transmission Remote GUI" я свалих и инсталирах, но с нея пък немога да се конектна с Diva-та, дава ми само "Host not found"

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от frizera Виж публикацията
    Няма значение каква мрежа ползваш - жична или безжична.
    При мен проблема с трансмишъна се реши като инсталирах Google Chrome като втори браузър. Опитай, мисля че ще стане. А за уеб дистанционното ми се наложи да си инсталирам Opera, но по-стара версия (новата имала много бъгове). Плеърите които използвам не са от серията на Дива, но ми изглежда много позната ситуацията. На Дивата съм и дал почивка . И не на последно място провери в менюто на плеъра дали си включил трансмишъна. За достъпа до уеб дистанционното на единия плеър (DUNE HD) пречка беше антивируса AVAST, така че има какво да се рови още. Успех!!!
    Трансмишъна ми е включен(не съм чак такъв индианец). Иначе Хрома не знам как е инсталиран, като браузер по подразбиране мисля че му е дадено.
    Антивирусната ми е Аваст и ще пробвам да я спра да видя дали ще успея да се свържа.
    Пробвах и през таблета но и там не стана(няй-вероятно няма и да стане).
    А относно това да дам статично IP от рутера на Дивата не знам как да стане това. Не съм чак толкова в час с нещата. Иначе рутера ми е Едимакс 300 Mb с 3 антени ако има значение.

4. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от milenskior Виж публикацията
    ...
    Пробвах и през таблета но и там не стана(няй-вероятно няма и да стане).....
    Ако таблета ти е с Андроид има едно приложение Remote Transmission, пробвай с него. И... нали изписваш ":9091" след ИП адреса..

5. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от milenskior Виж публикацията
    Трансмишъна ми е включен(не съм чак такъв индианец). Иначе Хрома не знам как е инсталиран, като браузер по подразбиране мисля че му е дадено.
    Антивирусната ми е Аваст и ще пробвам да я спра да видя дали ще успея да се свържа.
    Пробвах и през таблета но и там не стана(няй-вероятно няма и да стане).
    А относно това да дам статично IP от рутера на Дивата не знам как да стане това. Не съм чак толкова в час с нещата. Иначе рутера ми е Едимакс 300 Mb с 3 антени ако има значение.
    Не казвам, че си индианец. Колегата Hell е писал на тази страница за проблем с фирмуера който използва в момента. При теб същата версия ли е? Защото ако е така има да се мъчиш... Относно Аваст мисля че се стигна до деинсталирането му и тогава нещата си дойдоха на мястото, но това решение касае по различен проблем в моя случай. Относно рутера не мога да дам конкретен съвет. Търси нещо от рода на : "DHCP" под меню "Address Reservation" и бутон Add New. Така е на моя рутер TP-Link. Ако има нещо подобно трябва да знаеш MAC адреса на плеъра и IP с което е обвързан в момента. Смятам, че знаеш как. Чрез Add New ще ги добавиш в листата с "резервации", рестарт на рутера и си готов със задаването на статично IP. Дано съм бил полезен.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от frizera Виж публикацията
    Не казвам, че си индианец. Колегата Hell е писал на тази страница за проблем с фирмуера който използва в момента. При теб същата версия ли е? Защото ако е така има да се мъчиш... Относно Аваст мисля че се стигна до деинсталирането му и тогава нещата си дойдоха на мястото, но това решение касае по различен проблем в моя случай. Относно рутера не мога да дам конкретен съвет. Търси нещо от рода на : "DHCP" под меню "Address Reservation" и бутон Add New. Така е на моя рутер TP-Link. Ако има нещо подобно трябва да знаеш MAC адреса на плеъра и IP с което е обвързан в момента. Смятам, че знаеш как. Чрез Add New ще ги добавиш в листата с "резервации", рестарт на рутера и си готов със задаването на статично IP. Дано съм бил полезен.
    Има нещо гнило в тоя трансмишън.
    С проблемния фърм съм за който пише колегата.
    Преди малко успях да вляза по някакъв начин, но точно как не знам.
    Пуснах първо нативният торент клиент и влязох в него. След това влязох в трансмишъна и пуснах един торент да се тегли.
    След малко обаче плеъра заби и въобще не реагираше.
    Рестартирах го от копчето от зад и след това не успях да вляза в трансмишъна.
    След рестарт на лаптопа пак успях да вляза в трансмишъна и пак пуснах торен да се тегли и плеъра отново заби.
    Явно с тоя фърм няма да стане и се отказвам да се занимавам.
    Ще си прехвърлям филмите с външния хард.
    А за индианеца се майтапех.Просто исках да кажа, че съм средностатистически потребител и не съм толкова навътре в нещата.

7. Тук е от
    Dec 2013

Добре де, защо едни са доволни от даден фърм, а същевременно други не са доволни от същия??!

Нека да направим изводи и всички да сложат този, който е най-безпроблемен...

Аз например съм с:
    3.0.1.0,
    bootcode: 0000.0402.0047,
    audio: 396312,
    video: 401054,
    12март2013,
    система: 390854
    И съм с с два лаптопа - единия с Виста, другия с Win7(64)
    Изобщо има нещо гнило май...
    Този пост е редактиран от байВес; 27-02-14 в 23:15.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Аз съм с първия фърм 2.0.1.8, заради плейването на ISO файловете или по скоро на 3D ISO-то.
    Слагах последния и имаше проблем с плейването на 3D ISO и си върнах отново първия.
    Засега ще карам с него докато не излез по-стабилен.
    А трансмишъна засега го прежалвам.

10. Тук е от
    Dec 2013

Абе луда работа... аз пък с моя досега не съм имал проблем какъвто и да е 3D филм да искам гледам... Тръгва безпроблемно и от ТВ(LG-47LM860V) си го пускам в 3Д, а звука ми е от Дива-та с оптика към дом.кино
    Всъщност имаше един 3Д филм, който не тръгна ама той беше с някаква голям резолюция - две хиляди и нещо на 1920, или подобно(Pacific Rim).
    При мен проблемите идват от работата с трансмишъна - нещо, което никой не обеснява... И аз изчетох всичко, което ми е казано, но все нещо ми куца...
    Досега се мъчих и с това новото - Remote GUI и то ме ядосва и не ще да се върже и това е!!!
    Как пък никой не каза къде какво се пише и от къде се взема...???!

Дайте как се правят настройките на Transmission Remote GUI - къде какво...

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от байВес Виж публикацията
    Абе луда работа... аз пък с моя досега не съм имал проблем какъвто и да е 3D филм да искам гледам... Тръгва безпроблемно и от ТВ(LG-47LM860V) си го пускам в 3Д, а звука ми е от Дива-та с оптика към дом.кино
    Всъщност имаше един 3Д филм, който не тръгна ама той беше с някаква голям резолюция - две хиляди и нещо на 1920, или подобно(Pacific Rim).
    При мен проблемите идват от работата с трансмишъна - нещо, което никой не обеснява... И аз изчетох всичко, което ми е казано, но все нещо ми куца...
    Досега се мъчих и с това новото - Remote GUI и то ме ядосва и не ще да се върже и това е!!!
    Как пък никой не каза къде какво се пише и от къде се взема...???!

Дайте как се правят настройките на Transmission Remote GUI - къде какво...
    Колега явно говорим за различни неща.
    Риповете които са топ ботъм или сайд бай сайд(демек две картини една до друга или една над друга) не са проблем. Те даже и от телевизора може да си ги пуснеш, само че има проблем със субтитрите.
    Аз говоря за Блу рей филмите, които за нашите плеъри са в ISO формат и те си тръгват директно в 3D от плеъра(моя телевизор даже ми показва, че входящия сигнал е 3D).
    Та именно с тия файлове работи най-добре първият ром.
    Иначе не е нужно да си смесваш картините от телевизора, това нещо може да го направиш и от плеъра. Като си пуснеш филма натискаш бутона опшънс и там има да си избереш 3D syde by syde или 3D top botom.
    Относно програмата Remote GUI там просто трябва да въведеш IP адреса на плеъра още в началото. Само него без http:// и без 9091 накрая. Ако не си го направил то после от бутона торентс мисля че беше си създаваш нова връзка или пък редактираш съществуващата.
    Поне при мен така стана, но само 2 пъти успях да се вържа. Може би проблема ми е от фърма.

12. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

milenskior: "Пуснах първо нативният торент клиент и влязох в него. След това влязох в трансмишъна и пуснах един торент да се тегли.
    След малко обаче плеъра заби и въобще не реагираше..."

Очевидно фирмуера има проблем касаеща коректната работа на трансмишъна. При мен забива винаги когато скоростта на сваляне надхвърли 1,2МВ, но забива само трансмишъна. Плеъра си работи нормално, но торентите спират. Изхода е само с рестарт от захранващия кабел. С ограничена скорост на даунлоуд от 1,0МВ максимум нямам проблеми, може да свалям терабайти без да запецне.

13. Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от frizera
    С ограничена скорост на даунлоуд от 1,0МВ максимум нямам проблеми, може да свалям терабайти без да запецне.
    Май-май това ще се окаже разковничето - да не се вдига лимита на доунлоут над 800кб/с

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от milenskior
    Аз говоря за Блу рей филмите, които за нашите плеъри са в ISO формат и те си тръгват директно в 3D от плеъра(моя телевизор даже ми показва, че входящия сигнал е 3D).
    Та именно с тия файлове работи най-добре първият ром.
    Може ли линк към някои такива филми за да пробвам дали при мен ще тръгнат с моя фърмм(ром) или каквото е там...

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

http://www.zamunda.ch/browse.php?inc...&cat=42&page=0
    Избирай си от тук. Гледай да има 3D в описанието, защото не всички са такива.

- - - - - - - - - -

http://www.zamunda.ch/browse.php?inc...&cat=42&page=0
    Избирай си от тук. Гледай да има 3D в описанието, защото не всички са такива.

МОД:

Трябва да е BD ISO формат и в NFO файла би било хубаво да е упоменато че е без Java. Вероятно ще срещаме повече и такива комбинации.

Например Pacific Rim (2013) 3D Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 7.1-AYU3D от Арената не тръгва никак в 3D с последния фърм 3.0.1.0 (а и с други също), а с 2.0.1.8 си върви, но такъв е релийза - без Java и това е проблема !

Наблюдавайте как се разкодират и аудио форматите, защото и те могат да се окажат проблемни заради фърмовете.
    Този пост е редактиран от Hell; 03-03-14 в 22:24.

16. Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от nenkoned Виж публикацията
    При мен работи нормално.

МОД:

Кое от всичките неща ? SD Card четеца ли ? Пишете за кое става въпрос, че може нещо някой да не разбере - постовете не са един след друг все пак ...
    Да SD Card четеца.

17. Тук е от
    Dec 2013

Ето този торент ще тръгне ли на Дива-та? Gravity (2013) Blu-ray 3D Disc [EUR] -NiP.iso

Логин - Zamunda.NET
    В NFO-то не е казано нищо за JAVA: Логин - Zamunda.NET

Аз се мъча с ето такъв Magnet URI:
    magnet:?xt=urn:btih:0706831009C62C800B8C4B9D7F9B708D76FBB032&dn=Gravity_BD3D_NiP.iso&tr=http%3a%2f%2ftracker.zamunda.net%2fannounce.php%3fpasskey%3d35 79792c23ed063463a45c255d94fc92

18. Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от байВес Виж публикацията
    Ето този торент ще тръгне ли на Дива-та? Gravity (2013) Blu-ray 3D Disc [EUR] -NiP.iso
    Така, пробвах го - НЕ ТРЪГНА!
    Какви ли не настройки не правих на Дива-та, но това .iso тръгва само във 2D!
    Мъчих го всякак - и изкуствено и естествено 3D, но не и не - неще!
    Сигурно причината е в това че аз съм с фърм 3.0.1.0 - тоест новия, но щом пък е новия, то той би трябвало да има някакви предимства и доработки, нали?!
    Ама в какво се състоят тези предимства и доработки - кой знае???

МОД:

Ами така е с този фърм. Засега решението е 2.0.1.8 - има го в първи пост.
    Този пост е редактиран от Hell; 03-03-14 в 20:47.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе