Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 163 от 188 ПърваПърва ... 113153161162163164165173 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,431 до 2,445 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Mного отдавна не вървят клиповете в тубата! Не вървят и онлайн телевизиите или по скоро вървят срещу заплащане на колегата Litoff!

2.  

3. Тук е от
    Feb 2014

Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Настроен е на Авто 3D, панасоникът също е нагласен да разпознава 3D сигнала. Иначе от опъшъните излиза 2D, 3D симулация, SBS, OU - като не е нито едното. Нулирах настройките и на двете, но пък доникъде. Менютата на пълните блуреи /с навигация/ не тръгват, а дали оттам не се избира режима? Има ли начин как да се заобиколи това?

4. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@smigle87 - да започнем с това с кой фърм си и ако не е актуален го смени с някой от последните предложения. Проблемът може и да е в HDMI кабела - смени го с по-качествен (High Speed 1.4).

5. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от smigle87 Виж публикацията
    Настроен е на Авто 3D, панасоникът също е нагласен да разпознава 3D сигнала. Иначе от опъшъните излиза 2D, 3D симулация, SBS, OU - като не е нито едното. Нулирах настройките и на двете, но пък доникъде. Менютата на пълните блуреи /с навигация/ не тръгват, а дали оттам не се избира режима? Има ли начин как да се заобиколи това?
    Явно не съм разбрал какво точно се опитваш да пуснеш - 3D ISO или пълен Blu-ray (BDMV с всичките му там 2459 файла). Защото аз BDMV не можах да подкарам на 3D, ама вече не помня с кой софтуер беше това и не съм се и опитвал повече. Когато пусна 3D ISO от опциите излиза само 2D и 3D.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Blu-Ray 3D ISO и "пълен" Blu-Ray 3D е едно и също. Структурата на Blu-Ray диска, без никакво значение от размера му, включваща папките ANY!, BDMV и CERTIFICATE, а при някои и ANYVM, представена като един файл, заради по-удобното му "споделяне" в тракер е така нареченият имидж на диска или въпросното в случая и по-разпространено разширение .ISO. Би могло да бъде и друго - според ползваният софтуер от ъплоудера за създаване на виртуални дискове - като .NRG на NERO примерно.
    При торентите на филми, включващи цяла структура на Blu-Ray диск, папакта CERTIFICATE е качена архивирана - .rar, затова е нужно преди възпроизвеждането на съдържанието на BDMV да бъде разархивирана в нормалният й вид.
    За възпроизвеждането от плеъра.
    Когато е в ISO, е без значение с кой бутон ще е стартиран филма - "OK" или "Play"
    Когато филма е като Blu-Ray структура, бутона "Play" стартира филма едва след маркирана с навигациите преди това папка BDMV. Също както DVD структура се стартира след маркирана папка Video_TS.

При оригиналният фърм на плеъра, ако е активирана опцията BD Menu в настройките, бутон "OK" стартираше менюто на Blu-Ray 3D филм - освен за избор на предпочитани аудио и субтитри, така и допълнителните бонус материали, а бутона "Play" директно филма в 3D, докато със сегашният ми - / INEXT v.2.0 r9980 от колегата Ra6o/, менютата вече не са достъпни /или поне аз не съм открил как да ги пусна, освен директно от самото дистанционно/ и филмите винаги тръгват директно в 3D, без значение дали са в ISO или структура.

Ако не съм те отегчил до тук, се надявам с нещо да съм ти бил полезен!
    Този пост е редактиран от raziel66; 14-02-14 в 12:34.
    dedo pop и podredko харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от raziel66 Виж публикацията
    .... При торентите на филми, включващи цяла структура на Blu-Ray диск, папакта CERTIFICATE е качена архивирана - .rar, затова е нужно преди възпроизвеждането на съдържанието на BDMV да бъде разархивирана в нормалният й вид....
    Значи тук бил ключа от палатката.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2011

В оригиналната Blu-ray 3D структура папката Certificate не е архивирана, както и в BDMV/STREAM не съществува видео файл в SbS или O/U.
    Защо в някои торенти е в архив, мога само да предполагам ...
    Имах проблеми при опит за възпроизвеждане без да я разархивирам, със софтуерни плеъри от компа, които отпаднаха с оригиналният й вид.
    /На лаптопа съм с версия на CiberLink, предлагана безплатно към диска с драйвери и др. екстри на ASUS./

Едва ли е нужно да уточняваме, че въпросната структура ще имаме на харда, когато копираме съдържанието на сваленото ISO, след като бъде заредено във виртуалният драйв.

До тук всичко изглежда OK, но напоследък попадам на все повече торенти, които уж съдържат структура - основните /предполагам/за Blu-Ray плеърите папки BDMV и CERTIFICATE, нооо в папката BDMV се съдържа просто rip на филма в SbS или O/U.
    Допускам, че това е направено с цел да се заблудят някои видове плеъри, изискващи наличието на такава папка, но това не важи за нашия плеър. Накратко - дали ще е стартиран филма директно от папката или от самия рип в нея, е все едно - опцията 3D, налична при стартиране на папката BDMV в оригиналният й вид, вече не е налична.
    За го гледаме в 3D трябва да изберем от менюто му съответния вид рип - SbS или O/U, както го правим със обикновените рипове без такива папки.

/За плеъра от компа това не е от значение. Стартира си рипа директно в 3D, зарежда си субтитрите вградени или външни /стандартни/ и т.н./

10. Banned
    Тук е от
    Feb 2008

Здравейте, от няколко години съм с плазма на панасоник и бях решил да взимам някой от новите модели на марката но с 3Д. За съжаление чета отзиви на недоволни за отпечатване на лого или субтитри, с моя тв съм нямал подобни проблеми и в същото време съм доволен от тв-то и взех да се чудя дали с плеъри като Дива или с 3Д лаптоп през HDMI няма да става да се гледат 3Д филми.

11. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@smigle87 - изтеглих исото - Pacific Rim (2013) 3D Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 7.1-AYU3D - и що за измама ще се окаже ? Нещо не е направено откъм структурата или кодирането - никакво 3D не тръгва отникъде на плеъра . Така че проблемът може да не е при теб. Ако още някой иска да пробва на комп дали тръгва в 3D и да каже дали съм прав.

P.S.

Оказа се, че е виновен фърма и/или включването на BD-Lite менюто .
    Този пост е редактиран от Hell; 28-02-14 в 22:16.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Цитат Първоначално публикувано от brabusbg Виж публикацията
    Mного отдавна не вървят клиповете в тубата! Не вървят и онлайн телевизиите или по скоро вървят срещу заплащане на колегата Litoff!

Всичко в PlayRSS работи, особено ако си прочел първата страница на сайта playrss.litoff.info
    frizera одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от Hell Виж публикацията
    @smigle87 - изтеглих исото - Pacific Rim (2013) 3D Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 7.1-AYU3D - и що за измама ще се окаже ? Нещо не е направено откъм структурата или кодирането - никакво 3D не тръгва отникъде на плеъра . Така че проблемът може да не е при теб. Ако още някой иска да пробва на комп дали тръгва в 3D и да каже дали съм прав.
    Първо, прощавай за тъпия ми въпрос на ЛС. Толкова отдавна не съм влизал там, откъдето си го свалил, че съвсем бях забравил за първия тракер.

При мен всичко е наред. Плеъра стартира ISO-то директно в 3D. Визията в 3D си я бива, нещо нормално за филм без бордери, каквито според мен, трябва да бъдат всички 3D филми за домашна употреба. Саунда в HD MA, едва ли се нуждае от коментар.
    Наред е с плеъра, но за мое учудване, не и от компа. Моята версия на CiberLink се стартира при зареждането на виртуалния драйв, но извади съобщение за неподдържан дисков формат или нещо от сорта. Иначе, ръчно, стартирах филма от папката STREAM, но поради конфликта при разпознаването, нямах достъп до менюто и субтитрите.

Преди да изтегля това ISO, дръпнах рип на филма - Pacific.Rim(3D)2013.BD3DRip.Full-OU.x264.DTS.mkv.
    AVC/ 28.2 Mbps / 1920х2160 /23.076 fps / High@L5.0

Знам, че всичко над 1080р не се поддържа от плеъра, но ми стана любопитно, как би се справил плеъра на компа с него и резултата беше трепач в 3D.
    Извинявам се, че смесвам темите с тази за даунлоуд, формати и т.н., но тези от вас, които плейват филмите си директно в 3D от компютър /а не от телевизора/ - мисля, че ще останат доволни от това истинско зрелище в 3D, и изобилието от "изскачащи" обекти от екрана, през по-голямата част от филма.
    Нямам идея, какво са направили с картината при Remux-a, но тази на рип-а е направо супер! Вероятно е най-близката като качество до Untouched релииза.

Edit: В коментарите за торента четох мнение подобно на твоето - че с мултимедиен плеър не тръгва в 3D и препоръка, да се изключи опцията BD-Lite в настройките.
    Пробвах го и няма значение с моя фърм, дали е включена или изключена. И при двете положения си тръгва в 3D.
    Този пост е редактиран от raziel66; 17-02-14 в 10:45.
    Hell одобрява това.

14.  

15. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Отговор: Diva FullHD Premium 3D ВЕРСИЯ-2 /с дисплей/

След оплакването на @smigle87 от другата тема за Дива3D v1 че не възпроизвежда определени 3D релийзи се разчоплих да проверя защо е така. С помощта на колегата @raziel66 тествахме филмите и се оказа, че има проблем с версиите на фърмовете заради това, че в някои релийзи (засега май само в ISO формат) е премахната Java-та. За Дива3D v2 най-удачният фърм се оказа 2.0.1.8 от 08.02.2012 (има го и в 1-ви пост) - той възпроизвежда засега всички тествани 3D формати - ISO и MKV със и без Java. Той беше препоръчан преди известно време и от @Horna & HighJack за което пак им благодаря.
    Този пост е редактиран от Hell; 24-02-14 в 12:48.

16. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Да допълня поста на колегата @raziel66 с моите проби. Оказа се, че някои от релийзите (засега май само в ISO формат) са с премахната Java и точно те не тръгват в 3D. Решението е да се изключи BD-Lite в настройките или да му давате да плейва без BD-Lite меню. При по-старите фърмове от 2012 и някои от 2013 г. всичко тръгва директно в 3D без тези промени - както се казва, не всичко ново е по-добро.
    Този пост е редактиран от Hell; 23-02-14 в 21:42.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

И аз от вчера съм с такъв плеър и общо взето ми е първият мултимедиен плеър.
    След като тормозих колегата Hell с може би тъпи въпроси реших да пиша в темата защото след мен може да има и други които ще ги интересуват същите неща и ще могат да намерят отговорите в самата тема.
    И так снощи инсталирах плеъра и го свързах към рутера безжично.Нямам намерение да пускм кабел, защото рутера е далеч и в къщи всичко е по въздуха.
    В плеъра имам вътрешен хард и отделно имам външен. Пробвах ги и двата бачкат и може да се прехвърля между тях. Понеже нямам намерение да свалям торенти директно на Дивата искам да попитам как да си прехвърлям филми от лаптопа на Дивата по мрежата?. Нещо неуспях да се справя с това нещо. На лаптопа виждам плеъра като устройство но до там. В настройките съм пуснал всичките неща, като самба и другите.
    Другия ми въпрос е може ли по стандартния начина с флашка да се върно по стар фърм при инсталиран по-нов?

- - - - - - - - - -

Оправих се!
    Трябвало да прочета инструкцията на български, която в комплекта почти не става за четене,но в сайта на Смарт шоп я има в електронен вид.
    Обаче имам още един проблем(ако може да се каже проблем).
    Когато пусна аудио изхода през HDMI да е на ROW, звук никакъв не излиза(да поясня, че имам ресивер вързан към телевизора през оптика и когато гледам филм от флашка на телевизора то ресивера си ми разкодира многоканалния звук) нито на телевизора нито на ресивера.
    На ауто и LPCM си изкарва стерео звук и от двете устройства, което не ме устройва.
    Утре ще си купя кабел, че нямах под ръка и ще пусна от коаксиалния изход на Дивата към ресивера да видя какво ще стане(би трябвало да стане, само че имах надежда да не ми се налага).
    Явно телевизора не поддържа многоканален аудио вход през HDMI а само от вградения плеър и тунер.

18. Тук е от
    Feb 2014

В началото на седмицата го занесох да го пращат на сервиза в София. Бях го надградил последната версия 3,0, но и там беше същото. При пуснато Авто3D на пълния блурей отново си подаваше само 2D сигнал. Ако не успеят да го оправят, ще изпробвам и този фърм.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе