@interfan
Виж дали ти работят другите изискващи интернет като например радиата. Пробвай да си въведеш ръчно настройките на мрежата... щом си виждаш мрежата проблемът е дребен... естествено рестартирай и рутера за всеки случай.
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
@interfan
Виж дали ти работят другите изискващи интернет като например радиата. Пробвай да си въведеш ръчно настройките на мрежата... щом си виждаш мрежата проблемът е дребен... естествено рестартирай и рутера за всеки случай.
Мислих и варянт с ресивър но излиза много скъпо трябват и колони май ще се хвърля на Logitech Z 5500, забелязах и още един проблем голяма част от клиповете в Youtube основно HQ не ми ги плейва с последният фърм на Дейзи съм не знам дали проблема е в него
Първоначално публикувано от pe60@ psybgПървоначално публикувано от psybg
Опитах се да напрявя снимки на менюто на плейъра, които прикачвам тук.
В момента основното нещо което не ми харесва са субтитрите, много трудно се четат. Има 5 различни цвята, но нямат очертание, което затруднява прочитането им. Пусках си няколко блу-рей филма там те се четат идеално.
От 3 дни съм с Transmision Torrent client на фирма на Дива 4821 и съм много доволен. Инталира се много лесно с един ред от телнет, който взех от форума на ПлайОн. Интерфейса е супер. Досега не е забил. Много съм доволен
Към колегата "pe60", няма да можеш да инсталираш фирмуерите за Дива, защото дистанционното е различно. Инсталацията почти на 100% ще мине, но полза от това никаква. Търси устройство което има дистанционно и евентуално пробвай неговия фирмуер.
Има начин да се пипне кодовата таблица на дистанционното, но си трябва четене, за да го направиш и да заработи. Става с мрежов кабел, telnet клиента и default IP на устройството. Повече можеш да прочетеш във форумите на Asus O'play и Egreat.
Това е линк към форума на ПлейОн Трансмитион
http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=98&t=10248
ползвал съм кода от 1-ви пост
здравейте, някой пробвал ли е дали композитния видео изход на DIVA е активен докато се ползва HDMI?
въпроса се отнася до визуализация на менюто за навигация докато се просвирват .flac (който на свой ред се подава през HDMI на AVR) а композитния да се ползва за извеждане менюто на нещо като:
http://www.topdigital4you.com/index....=&p=9&prod=222
оказва се със сигурност, че HDI Dune имат този проблем - неактивен композитен видео изход при ползване на HDMI:
http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=25458
благодаря. евала и на Realtek за това че са дали тази възможност в чипа.
Сдобих се със следния проблем. Като закача Дива-та през USB , показва ми я като устройство но експлорера непоказва нищо и дори заби веднъж.
Това се случи след като я бях дал да се прехвърлят данни от едно XP на WIN7 -64bit и е забила по време на копирането към WIN7.
Иначе си работи. може да се браузва през мрежата, филми снимки са си на място. Само директорията която е използване за прехвърлянето не е в ред. По-точно поддиректори "My Music" я показва празна но не ми дава да я изтрия
с телнет като разглеждам папките казва че My Music не съществува въпреки че ми я предлага когато натисна таб. Пуснах nffschk но това не промени положението. Преполагам че win7 e заключил понякаква начин "My Music" . Ако някой е имал подобен проблем или има идея да казва
@Kx Щом виждаш все пак Дивата като е вързана през USB кабела така както е вързана опитай да и пуснеш един Windowski check disk за поправка на грешки. По всяка вероятност има грешки във файловата система.
@Kx
Имах абсолютно същия проблем, WIN 7 виждаше Дивата като устройство, но при опит да вляза, забиваше..четох че това може да се случи заради кофти USB кабел, сменях кабели, но нищо не помогна. После вързах Дивата към PC с XP и работата заспа.. един Checkdisk и се оправи.
някой знае ли как се гледа iptv на дива
Зависи от доставчика на интернета какви канали и как предоставя чрез metafeeds
Здравейте,
от скоро имам Diva Full HD Multimedia Center и имах неблагоразумието да заменя оригиналния boot loader на DIVA (03.12.2010г) с този на E-Bode, който е в пакета E-Boda HD for all 500-7.3.21.r4803_v2, след което се опитах да инсталирам оригиналния на DIVA но без успех. От форума разбрах, че и двата са с еднакви функционалности, но първоначалната картина на E-Boda е дразнеща. Ще Ви бъда благодарен ако ми окажете съдействие за възстановяване на оригиналния boot loader на DIVA (03.12.2010г) или да се замени с оригиналната картинка на DIVA при зареждане.