Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 68 от 188 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2011

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Честита
    дам, наистина не бачкат линковете, и аз намерих малко свободно време да чопля но явно ще почивам по-активно днес.
    хубав ден

2.  

3. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@All -> Честита Коледа на всички ! angel

Решението за теглене на линковете съм го дал в края на 1-ви пост. Каквото и да ме питате, това е положението.

Повече подробности тук.

4. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Бургас

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

И аз си купих такава машинка. Проблема при мене е подкарването на торент клиента и трансмишъна. При опит да ги включа от менюто дивата ми казва че нямам HDD или не може да го разпознае. Иначе си плейва всичко от HDD-то което съм монтирал надлежно вътре в машинката. При мен харда е ползван на компютър с уиндоус 7 и е 500 gb. Не ми се иска да го форматирам защото има 450 GB информация в него. Има ли някакъв начин да оправя проблема или ще стане само с форматиране през дивата.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

@emopk, използвам AVIAddXSubs слагам .sub файла в една папка с .avi файла и влача .avi-то върху шорткъта на AVIAddXSubs на десктопа - бързо и елементарно;
    @teolisie - форматирай диска от DIVA-та!

6. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

[size=10pt]Весела коледа и щастлива нова година!Много здраве и късмет на всички!!![/size]

...а сега на въпроса...вчера сложих кракнатия буутлоадер от стр. 1 на PlayOn на дивата, след това оригиналния фирм. 5440 на PlayOn, всичко мина добре,направих настройките, пуснах филм, обаче след 10мин. работа започва да се рестартира неконтрулируемо, зарежда до 1 екран и след това рестарт, като дистанционното не реагира...върнах оригиналния фирм(последния от Дейзи) - няма проблем, работи! Сега е с кракнатия буутлоадер и оригиналния фирм...някой има ли идея защо така се получава?
    п.п. Направи ми впечатление, че след флаша, се появи папка .theatre на
    флашката, което ми се случва за 1-ви път...

Благодаря предварително!!!

7. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от stefanch2
    Този скрипт съм го ползвал с предишна версия на Firmware, който със сигурност беше SDK3, защото беше от 2010.

По едно време сложих един firmware със СДК4, който беше много тромав и се върнах назад. Сега би трябвало пак да съм със СДК 3. Сега съм със Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

Предполагам, че този преход към СДК 4 и обратно към СДК 3 е повредило Самба-та. Някакви идеи как да го оправя?

МОД: Последният читав фърм с SDK3 e 4824. Следващите с по-високите номера са с SDK4. Сложи modfirm PlayOn!X - Optware friendly r4824 rev5.1 - отзивите са доста положителни от всички които го ползват.
    Опитах да сложа пак същия firmaware - процедурата мина успешно, но все още тези файлове на самбата липсват.
    Опитах се да сложа този Firmware на PlayOn, но ми каза "Sorry, this firmware is for PlayOn device. Update will not continue"

Някакви идеи какво да правя?

МОД: Ти май не четеш какво съм ти написал. Този фърм е с SDK4 и файловете на Самбата не са там и тези скриптове не работят. Сложи си 4824 или виж как става с фърм SDK4.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2011

Честита Коледа,

След като все още не съм си отговорил съвсем на първите възникнали въпроси, и имам известни ядове със скоростта на трансфер в домашната ми мрежа, изникват още въпроси
    А именно - може ли да се добави аудио плеър софт, който да позволява плейлисти, евентуално еквалайзер и други благинки, които иначе ги няма ?

МОД: Засега няма такива екстри и не виждам опити да се правят (става въпрос за еквалайзер, плейлисти могат май и сега да се правят), което ме навява на мисълта да не очакваш нещо да се случи по този въпрос. Мнението на повечето потребители е, че няма смисъл след като ползваш оптика и ресийвър (там си имаш корекции), а ако не ползваш такъв то за какво качество на звука да говорим ?

10. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от stefanch2
    Опитах да сложа пак същия firmaware - процедурата мина успешно, но все още тези файлове на самбата липсват.
    Опитах се да сложа този Firmware на PlayOn, но ми каза "Sorry, this firmware is for PlayOn device. Update will not continue"

Някакви идеи какво да правя?

МОД: Ти май не четеш какво съм ти написал. Този фърм е с SDK4 и файловете на Самбата не са там и тези скриптове не работят. Сложи си 4824.
    Точно това се опитах да направя - да сложа 4824 на PlayOn. Но ми каза че не може да се ъпдейтне. Написа ми нещо от сорта:
    "Sorry, this firmware is for PlayOn device. Update will not continue"

Моето устройство е Diva на Дейзи.

МОД: Ти все едно падаш от небето. Даже в по предния ти пост бях дал линк за теглене на фърма (modfirm PlayOn!X - Optware friendly r4824 rev5.1 (Safe boot) - 03.09.2011), който ще ти свърши работа (но той не е за плеър с буутлоудър за оригиналния ПлейОн, който ти си се опитал да слагаш). Виж с кой буутлоудър си (ако не си го сменял си с оригиналния на Дива) и за такъв си сложи и фърм. Пробвай тези със Safe или Diva в заглавието или виж как става с фърм SDK4. За да теглиш, в линковете трябва да направиш промяна, както е обяснено в края на 1-ви пост !

11. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от iLudia
    Честита Коледа,

След като все още не съм си отговорил съвсем на първите възникнали въпроси, и имам известни ядове със скоростта на трансфер в домашната ми мрежа, изникват още въпроси
    А именно - може ли да се добави аудио плеър софт, който да позволява плейлисти, евентуално еквалайзер и други благинки, които иначе ги няма ?

МОД: Засега няма такива екстри и не виждам опити да се правят (става въпрос за еквалайзер, плейлисти могат май и сега да се правят), което ме навява на мисълта да не очакваш нещо да се случи по този въпрос. Мнението на повечето потребители е, че няма смисъл след като ползваш оптика и ресийвър (там си имаш корекции), а ако не ползваш такъв то за какво качество на звука да говорим ?
    малко е странно да се цитиам сам за да отговоря на някой, но ОК.
    Относно еквалайзера - нека приемем, че ползвам оптика и ресийвър който обаче няма корекции. Тогава въпросът ми придобива смисъл.
    А иначе за плейлисти и въобще начина по който вградения плеър, ако въобще може да се нарече плеър просвирва музикални файлове е под всякаква критика. Не работи в бекграунд режим, или поне не винаги... Например не мога да гледам снимки и да слушам музика. Когато все пак е в бекграунд режим, няма шорткът бутони които да управляват възпроизвеждания файл.. е, освен стоп, пауза и плей. За да се върна към съответния плейлист трябва да навигирам по целия път до него... И още куп неща които няма смисъл да изброявам.
    Та, пиша това, защото след последните корекции на отогвора ти, изглежда сякаш видиш ли, луд съм да си помисля да искам музикален плеър, понеже просто няма нужда, а аз съм много капризен....

МОД: Не се обиждай, нещата които съм написал са обща информация по този въпрос, защото за разлика от теб, аз се боря със тези плеъри вече ... 3-та година май ще стане. За това време не излезе нито специален софтуерен музикален плеър, нито еквалайзер ...
    Не си мисли, че си първия, който се е сетил за такива екстри. НО, за тези пари изглежда толкова благинки ще има, освен ако не седнеш и напишеш програмното осигуряване за еквалайзера, за което ще ти бъдем безкрайно благодарни. Само ще ти дам пример за един AllInOne плеър, марка OPPO с цена 899 английски лири, който се спряга за най-доброто решение засега от меломаните и въпреки всичко пак му намират кусури. Е, всичко си има цена ...

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Наистина производителите на подобни плеъри не наблягат на музикалната им част. Ясно е, че откъм страна на качество няма какво да очакваме - за тези пари няма начин. Но откъм интерфейс има какво да се желае.
    Това да можеш да оставиш плеъра да свири като фон и да си правиш други неща /гледаш снимки/ е полезна екстра.
    Досега съм го виждал само при Попкорна, където докато свири можеш да правиш всичко /без да гледаш филми естествено/ и най-важното да браузваш по папките и добавяш нови песни към плейлистата.
    Аз също смятам, че еквилайзера няма място в плеъра. Това трябва да става или с въшно устройство или там, където се усилва сигнала. А най-добре изобщо да не се пипа.

МОД: Този твой пост отново потвърждава моето мнение, а дано на теб да повярват, че всичко е направено и за пари. Между другото измежду толкова много модинги на фърмове за годините, никой от разбирачите на Линукс и програмирането за него (в световен мащаб) не се нае да направи нещо по този въпрос (или поне аз не съм намерил такова), пък било то и чрез Optware софта, което май доказва, че е излишна екстра (говоря за EQ), но никога не е късно някой да ни изненада приятно. Тези, които имат време да експериментират могат да използват готовите рецепти от сайта на ПлейОн.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Здравейте всички. Честита Коледа и Щастлива Нова година.
    Бих искал да споделя с всички, мойта модификация на фирмуера на ПлейОн 7.4.4.5440 на който съм добавил бутон за Метафиидс и за мой сайт с РСС линкове, който е в съвсем начална фаза.
    Посетете саита и научете малко повече за сега.
    http://playrss.litoff.info
    Приятни забавления

14.  

15. Member Аватара на ronnie72
    Тук е от
    Dec 2009

Колеги, тази DIVA има ли нещо общо с модели от други производители - има "очевадни" прилики. Благодаря предварително.

http://www.iboum.com/pr/iconx100.php

http://www.iboum.com/pr/dx320.php

Весели празници.

16. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@ronnie72 - приликите донякъде са само външни. Не виждам защо си написал този пост, но ако е само за информация, то разликите са:

1. iconBIT XDS1003D - Chipset Model: Realtek 1186 @ 750Mhz -> последния модел процесор на RealTek с 3D и разликите произтичащи от това.

2. DXtreme DX-320 - всичко е почти същото, но няма тунери. Имат модел 390, който освен дисплея е идентичен с Експлорера.

За тези, които все още не знаят - всички плеъри се правят в Китай и няма такова нещо, че една марка е копирала друга марка - просто няколко фирми поръчват от един и същи OEM производител. Така е с глобализацията.

17. Member Аватара на ronnie72
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    @ronnie72 - приликите донякъде са само външни. Не виждам защо си написал този пост, но ако е само за информация, то разликите са:

1. iconBIT XDS1003D - Chipset Model: Realtek 1186 @ 750Mhz -> последния модел процесор на RealTek с 3D и разликите произтичащи от това.

2. DXtreme DX-320 - всичко е почти същото, но няма тунери. Имат модел 390, който освен дисплея е идентичен с Експлорера.

Благодаря за бързия отговор. Да, основно да се информирам, защото "Diva" се продава само тук, а е повече от ясно че са копирали модел на друг производител.

18. Тук е от
    Feb 2011

Здравейте,
    имам следния проблем :

Когато съм се вързал по LAN или Wifi към дивата не мога да постигна спокост по-висока от 7-8 MB/s , което до огромна степен обезамисля както draft N така и 1Gbps LAN-a.
    Това се случва независомо дали минавам през рутер или не и независино от OS на PC-то, тествал съм с Win 7, XP и Ubuntu. Когато копирам между съответните PC-та скоростта е ~ 80 MB/s.
    Очевидно проблемът не е с достъпа до HDD на дивата, защото през Slave USB порта успявам на достигна между 20-30 MB/s.

Ако някой има предложения ще съм благодарен

PS : Използвам версия : v9.5.0 r5992.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе