@psybg - как успя да завреш клечка, аз дори дупката трудно виждам и карфица опитах да бутна, но ми поддаде пластмасата. Сподели за успеха си повечеБлагодаря
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
@psybg - как успя да завреш клечка, аз дори дупката трудно виждам и карфица опитах да бутна, но ми поддаде пластмасата. Сподели за успеха си повечеБлагодаря
@ litoff
хахаха ами с мерак.. избери клечки от по-твърдите, може и кибритена и я заостри с остър нож. Не е нужно да я набиваш много навътре само колкото да изкриви игличната нагоре, остатъка от стърчащата клечка отрежи със същия нож
Карфица няма да ти свърши работа, защото е метална. Гледай да постигнеш нещо като на снимката по-горе
... грозно но върши работа. Упсех !
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294955852[/time]_________________________________________________
Инсталиране на E-Boda firmware с вграден работещ торент клиент Transmission - стъпка по стъпка.
Изтеглете последната версия на фирма HD for all 500-7.3.21.r4803_v2.rar.
Инсталирайте буутлоадер-а като копирате 2та файла от 1073.rar на флашка и флашнете Дивата по познатия начин.
Копирайте install.img и повторете процедурата за да качите и фирмуеъра.
Честито!
По желание инсталирайте на PC transgui-2.2-setup.exe за да имате лесен достъп до торент клиента, чрез тази програмка добавяте нови торенти и следите прогреса и насройки. За да бъде достъпна Дивата обаче първо трябва да активирате Transmission-a чрез уеб интерфейса, който става достъпен като в браузера въведете IP адреса на Дивата (за кратко ДИП) или така http://eboda/ (не винаги работи). ДИП можете да видите от менюто на Дивата>Setup>Network. Отляво избирате Transmission Bittorrent после start/stop ... би трябвало да ви изпише че е активиран...чудесно... сега можем да се върнем към Transmission remote GUI и да се свържем с нашата Дива. За целта отиваме Tools>Options>Connection> за remote host пишем ДИП Port: 9091 username: torrentuser pass: webtorrent >ok. От менюто избираме Torrent> Connect to daemon и сме готови ! Същото може да се направи и през web интерфейс.. в браузер http://eboda:9091 или http://ДИП:9091 юзърнейм и пас са същите.. на мен ми е малко по-дървено по този начин.
Това е в общи линии. Може би ще забележите че има и функция за автоматично стартиране, която не работи както трябва в смисъл че като се изключи Дивата, после торентите не се изчезват.. това се оправя като се спре и пусне наново Transmission-a.. и хоп RESUME-а сработва ЧЕСТИТО !
Може би ще забележите и колко допълнителни Internet Channesl има .. приятно разглеждане. ще се радвам ако можем да допълним и БГ такива.. ако имате въпроси или сте открили нещо ново споделяйте.
@psybg а когато подмениш бутлоадера от E-BODATA с този от HD for all 500-7.3.21.r4803_v2.rar. :
1.Сменя ли се стартовия екран нa Divata с нещо друго?
2.След това може ли вече да се качват другите фирмове (PlayOn, Diva, Medy8er) или не?
3.Има ли връщане назад че за фирмовете ставаше но за бутлоудера?
Ако нещо не ни допадне да има изход за връщане назад все пак различни хора различни вкусове
Благодаря и лек ден.
@ nestorbg55
1. Картинката и Screen Saver-а се сменят.
2,3. Наистина не съм пробвал, но не би трябвало да има какъвто и да е проблем, в най-лошия случай смяна да буут лоудер и нов фирм.
Никой не задължавам да слага и ползва точно това, просто го предлагам, защото при мен работи и не е толкова сложно за инсталация.
Поне при мен бутлоудъра не може да се смени със същата версия на друг производител. Инсталирах си този на Emtec Movie Cube, с една много грозна картинка, и повече не можах да го сменя с нищо. За фърмуера няма проблем.Първоначално публикувано от nestorbg55
Предполагам ще си остана с тази картинка, докато излезе по-висока версия на бутлоудъра.
Има начин за слагане и на Custom картинка, но не съм задълбавал.
@psybg Понеже съм мераклия да опитам и този фирм на Е-boda за това питам, защото знам за случая с EMTEK бутлоудъра който доста колеги от форума качиха за да могат да качват новите фирмове той им смени картинката и след седмица хоп излезе такъв оригинален на Divata но вече не можеше да бъде качен. Мойто плеърче е още на месец и пловина и още си има гаранция не знам как ще реагират от Дейзи ако недай боже им го занеса с бутлоудър на E-boda. И сега съм с последния фирм от тук на PlayOn - Playon_r4824+.7z който доста ми допада с изключение на торент клиента, така че ако E-bodata не ми допадне и после не мога да се върна на PlayOn-ския ще ме е яд![]()
@all -> който не си е слагал нов буутлоудър да слага този на Дива, това няма отношение към фирмуерите от кой модел плеър са, а кои версии можеш да качваш. Може да има проблем само ако определен фирм изисква по-висока (или друга) версия на буутлоудъра. Мога да помоля тези, които са си сменили буутлоудъра с този на E-Boda да погледнат в сетъпа си инфото и да напишат версията му за да го сравним с тази на Дива.
След като разбрахме, че по номер буутлоудърите са еднакви, то тогава всеки да слага този, на който му харесва началната картинка ;-)
@ emopk
Може да пробваш фърма на E-Boda и без да сменяш бутлоадера. Просто си сложи този със старото SDK - HD_for_all_500_ver_v7.0.18.r3620_v8.
Може да го изтеглиш от ТУК
Разликите с HD_for_all_500-7.3.21.r4803_v2 доколкото разбрах са нищожни, а дори автора на моднатия фърм предпочита този със старото SDK поради бъгове в новото SDK
Всички интернет линкове са налични, както и Transmission (инсталира се допълнително).
За тези които не разбират румънски (като мен) , има Google Translator
Аз питам psybg защото вече съм качил вече новия буутлоудър на Дивата и опитах да кача само фирмуера на E-boda който той описва и не става - просто изписва информация че е необходимо да обновя буутлоудера за да кача - този фирм. Това означава че е друг (може би по-висока версия) и по всяка вероятност връщане назад няма да има, а си ме кефи да си пише DivaПървоначално публикувано от Hell
нищо че и аз съм качил последния фирм от PlayOn (r4824) който се появи тук.
Там е проблема че psybg пише че в новия на E-Boda - Transmission си е бил предварително инсталиран, а на мен предварително да си призная ми липсват знания (явно мозъкПървоначално публикувано от hajigeo
и умения) и не мога и не мога и не мога да се справя да си го инстална допълнително
![]()
Работя върху това да можем да го накараме да пише при стартиране каквото на нас ни се иска.Първоначално публикувано от nestorbg55
Признавам те amonev за летец-изпитателя на този форум. Помня че ти първи зареди буутлоудера на EMTEK като жертва надписа Diva в името на останалите съфорумци които като мен само питат и чакат малко егоистично друг да се опариПървоначално публикувано от amonev
![]()
Възможно е, аз съм все още със стария бутлоадер и не съм пробвал 7.3.21.r4803_v2Първоначално публикувано от emopk
Като гледам архива обаче, трансмишъна не е в имиджа на фърма а е отделен пакет.
По същия начин е и в 7.0.18.r3620_v8 и се инсталира допълнително през уеб интерфейса
Колеги, един бърз въпрос, към който има отговора.
С последния официален firm и bootloader на DIVA съм, нещата вървят доста по-добре и от преди. Дори metafeeds си сложих, което не го бях правил допреди това. Та въпроса ми е:
"Скрийнсевърът само, когато гледаш филм ли се включва?"
Защото забелязах, че докато съм си в менюто и го оставих, отидох да свърша малко работа и се върнах, си стоеше на менюто, не се беше включил. А по памет помня, че стария screen на оригиналния firm, с който си идва DIVA-та screensaver-а се включваше независимо дали си в главното меню или си паузирал филмче.