Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 19 от 188 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Цитат Първоначално публикувано от ohoboho
    Ще Ви бъда благодарен ако ми окажете съдействие за възстановяване на оригиналния boot loader на DIVA (03.12.2010г) или да се замени с оригиналната картинка на DIVA при зареждане.
    Начин да се възстанови оригиналния все още няма.

пп - някой колега има ли Линукс ОС и познания да направи един img файл, комбинация от bootloader-a на Емтек/Ебода и този на Дивата? Предполагам ако се заменят папките със съдържанието на файловете на логото ще станат нещата.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от amonev
    Начин да се възстанови оригиналния все още няма.

пп - някой колега има ли Линукс ОС и познания да направи един img файл, комбинация от bootloader-a на Емтек/Ебода и този на Дивата? Предполагам ако се заменят папките със съдържанието на файловете на логото ще станат нещата.
    amonev
    Благодаря!

"Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи...." народна мъдрост, която важи в пълна сила в моят случай

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Ох, да помоля и аз за помощ! ИНсталирах си фирм-а ACR r.4824 (досега бях с последния официален на Дейзи). В общи линии съм доволен, но се сблъсках с някои неясноти:
    1. За какво служи (каква му е функцията, как бих могъл да го използвам) това videostreams в Internet feeds? (Не че досега не съм карал без него, ама ме човърка - що за "птица" е туй чудо).
    2.С опцията YAMJ, също ударих на камък. Не разбрах (а доста почетох) - трябва да инсталирам някаква програма на компютъра (или на Дива-та), и после като се логна в нета ... да търся съответните ... не зная какво... изобщо - тъмна Индия...
    Няма да се сърдя, ако игнорирате този пост по ред причини (от - а бе я вземи почети повече, до - много е сложно, или дълго за обяснение, пък дори и - бе не ти трябват такива ненужни неща). Ама ако някой знаещ има желание... бирата е от мен!

5. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте,
    от няколко дни имам дразнещ проблем с Divata и не знам как да се оправя с него...Стартирам Diva-та - всичко минава ОК, поглеждам на компютъра дали се е появила във вътрешната мрежа, понякога чакам доста време и рефрешвам 100 пъти докъто се появи, но по-честия проблем е че след като се появи и се опитам да стигна до съдържанието на харда ми дава грешка и не ме пуска..напоследък взе да прави този номер постоянно, рестартвах Дивата, пренаписвах настройките за безжичната мрежа, рестартвах компютъра, рестартвах рутера, местих Wi-Fi донгъла...няма оправия...дайте съвет какво друго да пробвам...направих снимка на десктопа с грешката...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Тук е от
    Jan 2011

@FALKONETTI
    можеш ли да пингнеш Дивата ? Имаш ли достъп до уеб интерфейса ? Имаш ли достъп през FTP ? Пробвай да спреш всякакви антивирусни и Firewall програми.

7. Тук е от
    Jun 2010

Как се пингваше, отивам в comand promt -> пиша ping и IP на Дивата ли?, на Mede8er мога ли да ползвам web интерфейс и как да си направя FTP?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297463572[/time]_________________________________________________

Пингнах Дивата, виж резултата на снимката, обаче тоя път - взе че се свърза за това и пинга е добър мисля....а на Mede8er-a през web интефейс не може да се влиза - извежда някаква чек сума...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от dvdo
    ...
    Към момента за навигация ползвам 50" екран, гледам че има различни дето им викат apps най-паче от към i-незнамтикакво си. предпочитам да дам подобна сума за скоро излизащия Dune Duo с мерака да се справи с някои проблемни за DIVA .mkv 1080p (CINEFILE), както и lossless, но навигацията (FLAC) остава предизвикателство. Предложения са добре дошли, моля да се има предвид телефона НЕ МОЖЕ да прави никакви снимки, по никакъв повод, дори дисплея му е монохромен (B&W) с което съм горд. Всякакво предложение - tablet, та до 7" ТВ екран от Daisy вързан с baseband video са добре дошли, доколкото допринасят за FLAC навигация, и избягване на ненужния HDMI handshake.
    Меню: root/flac/artist/album/song.flac
    благодаря на отзовалите се
    за тези които ползват DIVA и за възпроизвеждане на аудио и не искат да ползват огромни екрани за навигация из менютата - NEO 7" (CTM-V705 -99 лв) от Техномаркет върши идеална работа за целта. DIVA Video out => CTM-V705 Video in дава възможност за навигация из менюто, като едновременно с това DIVA HDMI out (bitstream/PCM)=>AVR HDMI in е активен давайки възможност за до 5.1 24/96 и 2.0 24/192 възпроизвеждане.
    благодаря на amonev за потвърждението, че Video out/HDMI out са едновременно активни, което ми спести влачене на железа за тест.
    Video out/HDMI out НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да са едновременно активни за плейъри базирани на чип различен от Realtek, така че проверявайте за конкретния плейър дали е възможно.
    Иначе 7" дисплей е ужасен като качество, струва колкото почти 500GB HDD, но надявам се да си избие вложението поне от електричеството и износването на 50" плазма за същата цел.

10. Kx
    Kx е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от psybg
    @Kx
    Имах абсолютно същия проблем, WIN 7 виждаше Дивата като устройство, но при опит да вляза, забиваше..четох че това може да се случи заради кофти USB кабел, сменях кабели, но нищо не помогна. После вързах Дивата към PC с XP и работата заспа.. един Checkdisk и се оправи.
    При мен работа бе по-дебела. XP'to виждаше дивата като устройство през USB, не не можеше да покаже папките. Наложи се да извадя диска и да го вържа на ПС през SATA тогава успях да направя чек диск. Имаше бая онмазани директории, но почти всичко се възтанови.
    След като върнах диска в ДИВАта нямаше вече проблем с USB връзката

11. Тук е от
    Dec 2009

Някой ползвал ли е само Wi-Fi Donle-а, който е в комплекта на Дива-та, на лаптоп или компютър с N, за да каже дали е стабилен и качествен, защото смятам да си купувам N рутер и мисля да ползвам този донгъл за приемане на сигнала, защото сега имам само за G, а и без това почти не ползвам донгъла за Дивата.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Става, но трябва да му изтеглиш драйверите. Работи стабилно.

13. spv
    spv е офлайн

Тук е от
    Jan 2011

Като включа NAS-a .. как да задам юзър и парола...? Че в момента е вход свободен и всички в мрежата имат достъп до харда?

14.  

15. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от dvdo
    за тези които ползват DIVA и за възпроизвеждане на аудио и не искат да ползват огромни екрани за навигация из менютата - NEO 7" (CTM-V705 -99 лв) от Техномаркет върши идеална работа за целта. DIVA Video out => CTM-V705 Video in дава възможност за навигация из менюто, като едновременно с това DIVA HDMI out (bitstream/PCM)=>AVR HDMI in е активен давайки възможност за до 5.1 24/96 и 2.0 24/192 възпроизвеждане.
    благодаря на amonev за потвърждението, че Video out/HDMI out са едновременно активни, което ми спести влачене на железа за тест.
    Video out/HDMI out НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да са едновременно активни за плейъри базирани на чип различен от Realtek, така че проверявайте за конкретния плейър дали е възможно.
    Иначе 7" дисплей е ужасен като качество, струва колкото почти 500GB HDD, но надявам се да си избие вложението поне от електричеството и износването на 50" плазма за същата цел.
    Този форум не е подходящото място да продаваш стоките си.
    Моля, запознай се с правилата му и ги спазвай.
    Крис

16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    @lasho -> Доколкото си спомням Privileg MP300 е с процесор RTD1073DA - това е първата версия на този чипсет, a Дива е със следващата версия RTD1073DD. Privileg има проблеми с DTS разкодирането (unable to downmix DTS). Преценявай кое е по-добре.
    Имам усещането, че тук са се събрали платени агенти на Diva, които си говорят по адрес на Privileg MP 300 възможно най-произволно! Не искам да засягам никого, но не смятам, че всички са закупили Diva заради 40-50 лв. ро-ниска цена. Privileg MP 300 е със същия B 1073DD, няма никакви проблеми с възпроизвеждане на DTS Audio, включително и DTS-HD Master audio /повтарям възпроизвежда/ и се държи съвсем прилично. А, да работи малко по-тихо. Ако някой може да ми подскаже на колко време е препоръчително да се дефрагментира HDD-то, и дали си струва да се обнови Firmware-а, ще съм благодарен.

MODEDIT:

Вместо да правите преценка кой на кого е платен агент, можеше да споделите резултатите от тестовете, които сте направили с плеър Privileg MP 300 и толкова. Нали сте наясно, че никой няма да си купи едновременно Дива и Привилег и да ги сравнява ей така за спорта. На всичкото отгоре, когато преди близо година и половина си купих Дивата, никой не беше чувал за Privileg MP 300. Апропо, ако ние сме платени агенти на Дива, то Вие да не сте платен агент на Привилег ? Всичко което сме написали е резултат на информация, които сме прочели в нета и никой не твърди, че го има този модел и че го е тествал лично ! Пък и всеки си решава сам и никой не е длъжен да си купува Дива насила! Вече година и кусур пишем в тази тема и благодарение на такива като нас Вие ще имате възможност да си смените фирмуера и да се радвате на по-дълъг софтуерен лайф на плеъра !!!
    Когато друг път пишете пост в тази тема и форум, първо помислете дали сте коректен и дали уважавате труда на другите !

17. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от Dien
    Имам усещането, че тук са се събрали платени агенти на Diva, които си говорят по адрес на Privileg MP 300 възможно най-произволно! Не искам да засягам никого, но не смятам, че всички са закупили Diva заради 40-50 лв. ро-ниска цена. Privileg MP 300 е със същия B 1073DD, няма никакви проблеми с възпроизвеждане на DTS Audio, включително и DTS-HD Master audio /повтарям възпроизвежда/ и се държи съвсем прилично. А, да работи малко по-тихо. Ако някой може да ми подскаже на колко време е препоръчително да се дефрагментира HDD-то, и дали си струва да се обнови Firmware-а, ще съм благодарен.
    Може да си и прав но си първият който потвърждава нещо за Privileg MP 300 от личен опит. До сега бяха само догадки и предположения. И аз бях преди няколко месеца пред дилемата Diva или Privileg и след като ми посяха "семето" на съмнението избрах Diva-та. Така че ако твоите твърдения са наистина от личен опит останалите които се двоумят могат спокойно да избират. А иначе никой плеър не може да се похвали с толкова богат форум и опит като Diva-та Та това е втората част от първата тема защото първата част стана много голяма

18. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от myDiva
    Привет,
    предлагам и още един вариант за 98лв. http://shop.topdigital.bg/index.php?...od=222&mod=741
    като доставката за колегите от форума ще бъде безплатна, само трябва да го отбележите в забележката.
    всъщност първоначално бях попаднал на Вашия модел, но описанието му в нета е доста постно. ще бъде от полза и за клиентите и за Вас да опишете ясно, че има AV вход. може би още по-добре че може да се използва за визуализация на менютата на медия плейърите.
    другото предимство е, че когато ползвате дисплеи с нискочестотен видеовход за визуализация, и HDMI изхода на медия плейъра за звук няма да имате прекъсвания в аудиовъзпроизвеждането поради HDMI handshake когато избирате друг файл за просвирване.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 188 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе