Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 69 от 188 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Здравейте и ЧНГ на всички
    Опъваше ми се но тези дни успях да подкарам Youtube 2 на PlayOn!X rev5.1. Та исках да споделя защото имаше въпроси по тази тема а своевременно си вървеше YouTube през RSS Ex но на Руски с по-малко екстри (доста "по-постно").
    Та това Youtube 2 има повече екстри като:
    - можете да си изтегляте директно видеоклиповете от YouTube;
    - Английски език (с възможност за промяна от потребителя);
    - 2 различни стилове на интерфейса: джубокс и фото;
    - доста по-разширено търсене и богат списък на категориите;
    - възможност за избиране качеството на формата за плейване и изтегляне от 240p до 1080p;
    Грешката или по-точно пропуска който правех и не ми се получаваше след като изпълнявах указанията от сайта : http://playon.unixstorm.org/youtube.php е че не стартирах от WEB интерфейса на PlayOn!X - ighttpd (PHP WEB сървъра). Така че ако се спазят инструкциите от сайта и се стартира ighttpd - YouTube2 тръгва и е доста добро - изглежда като картинките от линка.

2.  

3. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

При мен трансфера на файл по LAN (Samba) е ~10-11Mb/s, като всичко в мрежата ми е гигабитово - суич на рутера, междинен суич и лана на компа. По FTP работата е доста по зле -> 4-6Mb/s. Пробите трябва да се правят без плеъра и компа да изпълняват други операции. Аз стандартно не копирам файлове по мрежата, гледам си всичко от домашния сървър и нямам грам насичане на каквито и да е формати. Ако копираш, защо не ползваш USB връзката, там нещата се движат достатъчно бързо, да не говорим ако е USB3 и на компа - така копирам с 70-100Mb/s. Има и друг начин да се повиши трансфера - инсталирай си на компа програмката teracopy и пробвай чрез нея да копираш - ще бъдеш изненадан от резултатите (стабилно 11Mb/s през Samba).

4. Тук е от
    Feb 2011

Независмо дали използвам 1 Gbps рутер или директна връзка между PC и дивата скоростта през Samba ( LAN или Wifi ) не превишава 8 MB/s.
    През FTP нещата са още по-зле и скоростта не превишава 7 MB/s.
    За съжаление USB slave не е опция тъй като дивата ми се намира на изключително неудобно и отдалечено място PC-то.
    Единствената причина да закупя въпросния плеър е наличието на вътрешен HDD и идеята ми е да го ползвам като филмов lan диск.

Скоростта, която постигам при четене на филми от плеъра е не повече от 4 MB/s в двата варианта Samba и FTP Повече от незадоволителна.

5. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Нещо не е наред. Лана на компа с който пробваш гигабитов ли е ? А кроснатия кабел да не е за 10/100 Mb връзка ? Давам ти схема на гигабитов кроснат кабел, иначе си на 100 Mb. Ако пък става на въпрос за WiFi връзката има значение настройката на енкрипшъна на рутера - там ако не е както трябва (AES), пък минаваш на 54 Mb. В общи линии всичко има значение. Направи проверка и напиши кое как е настроено.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

За същия проблем бях писал 2 страници по-рано. 64 Mbit/s максумум между дивата и компа. Откачам дивата и на същия кабел закачам лаптопа - 300MBit/s (и то защото компа ми е на 7 години). Значи проблема не е в мрежата! Пробвал съм с две рззлични диви.

7. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

По фирмените форуми и други потребители се оплакват от ниска скорост на трансфер, значи проблема може би е генерално във фърмовете и SDK-то.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2011

Уважаеми господа здравейте.Нов съм във форума.Купих Дивата преди 45 дни и ви моля да ми
    обясните по подробно настройките на рутера за да мога да приемам безжично.С LAN кабела
    си върви гугъла и тубата общо взето нормално освен присъщите бъгове на оригиналния
    фърмуер от май месец.Рутера ми е DIR 615 Сложил съм TKIP и AES комбинацията.
    Не може да мине даже и теста за свързване.Разстоянието е 5м.през една панелна стена.
    На същото място където е Дивата слагам лаптоп и с него нямам проблеми,Единствено като
    повдигна Дивата във въздуха по нависоко има някакви проблясъци на приемане но недо
    статъчни за нормална работа.Обяснете ми моля ви по подробно дали са настройките на
    сигурността на рутера виновни и какви трябжа да бъдат.Не съм специалист в тази област.
    Що се отнася до фърмуера Георги от Topdigital ми предложи да изчакам със следващия
    оригинален и да не рискувам с клонингите.
    Надявам се да ми помогнете със съвети.Благодаря ви.

МОД: Добре дошъл във форума !

Прочетете упътването на плеъра (на български е), сменете си фърма с последния от днес, направете стъпките които са дадени в секцията "Настройки на безжична мрежа" от упътването (прочете темата и специално този пост) и ако нещо и тогава не става - напишете по-подробно какви са настройките на рутера за да помогнем. Успех !

10. Тук е от
    Feb 2011

Здравейте на всички , интересува ме възможно ли е да инсталирам transmission на фирмуера на ПлейОн 7.4.4.5440 , и ако е възможно как да го направя.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2001
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Здравейте и за много години интересува ме може ли да се изключи звука от HD изхода и как става че е доста неудобно всеки път да се намалява звука на самия телевизор .

12. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Има нов дейзиански фърм от днес - 7082. Не виждам засега разлики от предните 5992 и 6230, но и вие тествайте и споделете впечатленията си. Сложил съм линк и в 1-ви пост - Оригинални фърмове.

Ето промените:

Firmware change log as follows:
    Fix: Under thumbnail, CARD device log of MUSIC
    Dev: lcn on/off: revised epg/info/timer record channel number sequence.
    Fix: After DTV channel searching, RTC sync time transfered into background sync -- by marco
    Fix: Favorites can not playback .alb/.m3u/.cue/.pls
    Dev: ScreenSize can not be used
    Fix: HDD not returned when power off leads to data lost
    Fix: idx/sub subtitle affect the speed of player operation
    Fix: download subtitle will reboot (api changed, not compatible in new api)

13. Тук е от
    Oct 2009

Привет,

ЧНГ с пожелания за много здраве и късмет!

Firm 1073 v7.3.14 r5460

Change log:
    1. improve BT
    2. acc/mp3 will have sound output through SPDIF
    3. youtube can be used

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Толкова са объркващи тези версии на фърмуера. Сега не мога да разбера тази дали е SDK3 или SDK4 базирана и дали всъщност е по-нова от последната за Playon 7.4.4.5440 (номера на тази е 7.3.14.5460, т.е. накрая е по-висока версията, а в началото е по-ниска)...В същото време има и следните версии: v7.5.0 r2285 - 04.03.2011; v7.3.14.r5283 - 17.02.2011. Някой може ли внесе яснота ?

16. Тук е от
    Jan 2010

Току що пробвах новия Firm 1073 v7.3.14 r5460. на базата на SDK3 е. същия е като предходния му v7.3.14.r5283, с тази разлика , че тук youtube работи идеално мен ме устройва

17. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Бургас

При сваляне на торенти с трансмишъна дивата ми забива. Наблюдавам че дори скриин сейвъра който се появява когато не използвам дивата накъсва като се движи. Налага се да спра тока и като пусна отново плеяра трябва първо да спра трансмишъна от опциите, после да го пусна, след това да логна с GUI интерфейса и да му дам резюм за да продължи. Сложих последния фирм 7082 предложен по горе. Ако се опитам да гледам филм докато сваля трансмишъна дивата пак забива. Ако оставя GUI клиента логнат той пък забива. Явно трансмишъна много натоварва процесора ама не ми се струва че е нормално това. Възлагах много надежди на тая машинка. Все пак е една напълно интегриране система и не преполагах че ще има подобни проблеми. Мислех че производителя е помислил за възможните приложения и ги е предложил коректно. Не съм си и помислил да пусна WIFI то че идея си нямам там пък какви проблеми ще изкочат. Сложил съм си сата хард 250 GB вътре. С другия вграден BT торент клиент не се наблюдават подобни проблеми със забиването и лагването на плеяра.

МОД: Трябва да ограничиш тегленето на 1.5Mb максимум.

18. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от hajigeo
    Здравейте,
    От известно време имам един малък проблем, но от няколко дни започна изключително да ме дразни.

До вчера бях с фърма на MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio).
    Когато пусна някой филм, 3-4 сек след началото, картината изчезва, екрана става черен и филма продължава, но се чува само звука.
    При спиране, следва забавяне от 10-тина сек, след което плейъра се рестартира сам.
    При ново пускане на същия филм, всичко е нормално.
    Това се случва избирателно на всякакви филми и формати.
    Тъй като започна да ме дразни, снощи смених фърма с новия на Mede8er.
    Още на първия филм който пуснах, ситуацията се повтори. След рестарт, всичко нормално.
    Правил съм проверка на диска, няма грешки и лоши сектори.

Някакви идеи?
    Цитат Първоначално публикувано от Hell
    @hajigeo - хм, проблема както го описваш май е в плеъра. Отвори го, провери вентилатора и температурата на радиатора на чипсета - мисля, че нормално трябваше да бъде около 50°С. Остави го да работи с отворен капак с "краката нагоре", с изваден хард за да се подобри охлаждането и виж резултата. Провери също кабелите си към харда. Другото е да сложиш фърм, базиран на ПлейОн (4824) и да пробваш. Пиши какво си открил. Успех.
    отворих плеъра, разглобих, почистих и смазах вентилатора на кутията.
    смених радиатора на чипа с по-голям на който сложих вентилатор.
    температурата на чипа падна до около 40-45 градуса при затворена кутия.
    няколко дни всичко беше наред, но вчера отново заби два пъти на едно и също филмче - първа серия на бамби от този релииз https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=289329&hit=1

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе