Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 30 от 188 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Ако четете линковете преди да ги давате, нямаше да мислите че разликите не са съществени. За какви "огромни" разлики трябва да става въпрос ? Просто те са достатъчни след като чипсетите им са различни поколения ... Който го интересува има достатъчно информация за четене в нета, но не давайте линкове само за да има нещо в поста ви. Такива с липса на отношение към темата само я уголемяват, затрудняват търсенето на информация и ще бъдат изтривани !

P.S. @carp -> нищо тайнствено няма в новата Дива, даже съм дал специфиkации преди няколко дена тук. Проблемът е в пълненето на темите с безсмислени постове.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

За да дам линка съм го прочел и то 2 пъти, не разглеждам само картинки. При тази тайственост от Дива аз поне гадая за какво става въпрос.А за поколенията на чиповете съм написал в самото начало,въпреки,че само чипа не определя същността. Извинявам се , ако съм сгрешил. С уважение!

4. Тук е от
    Feb 2010

С фърм 4821 имах проблем - картината на филмите беше ок, но надписите - не субса, оригиналните надписи в началото на филма ако се случат не центрирани, а вляво или дясно излизаха орязани. Примерно от Alfred Molina се чете само d Molina.
    Минах на 4824 и проблема изчезна.

Обаче защо за реванш Дивата ми направи следния номер:
    Трябваше да я местя в друга стая заради ремонт (9 дни стоя без ток). Като я върнах на местото й, включих захранването и я оставих. Копчето на Дивата остана неактивно, дотук нищо нередно. 24 часа след като я бях включил в контакт (без да я активирам) опитвам да я включа. От дистанционното не реаргира, натискам копчето на кутията. То светка в червено и синьо и в момента, в който го пусна изгасва напълно. Пробвах много пъти с различни задържания, освен това изключвах захранването, чаках, включвах, натисках копчето - пак същото. Опитах да флашна наново 4824 - задържам бутона доста време, после пускам и копчето не загасва.. и тъкмо си кажа айде захапа и 20 секунди по-късно Дивата отново умира. Няколко пъти така и накрая вдигнах ръце.
    На другата сутрин пробно натискам копчето на Дивата... светва си синьо и всичко работи като по вода. Някакви препоръки да не ми прави мизерии пак друг път като имам гости и искам да пусна нещо?

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от carp
    За да дам линка съм го прочел и то 2 пъти, не разглеждам само картинки. При тази тайственост от Дива аз поне гадая за какво става въпрос.А за поколенията на чиповете съм написал в самото начало,въпреки,че само чипа не определя същността. Извинявам се , ако съм сгрешил. С уважение!
    Много си прав @carp и недей толкова бързо да даваш отбой. Малко да те натисне @Hell и ти се уплаши. Гледам че си от коректните форумци а започна ама извинявай, ама уважение. Щом като от дигитален свят се правят на загадъчни много ясно че ще генерират въпроси. Пък и ние тук сме им ходещи реклами. Аз само лично съм им довел още 6 човека да си купят Diva-та покрай моята. Пък други познати питат предполагам и теб и как да ги набутаме и после да ни се сърдят като ние пък нямаме нищо общо с Дейзи както например сърдития и не винаги справедлив @Hell.

MODEDIT: Много се извинявам, но Вие да не сте адвокат на колегата @carp? Доколкото виждам той е достатъчно голям човек, за да може сам да ме попита кое не е наред и да ми пише на лични съобщения, а не да обръщаме темата на говорилня, което отново е нарушаване на форумните правила. Не виждам нищо лошо в това да се направи забележка за неспазване на правилата на форума - чл.3 ! На всичкото отгоре на мен това са ми и част от задълженията тук. Това, че препоръчвате нещо което сте си купили и го харесвате (иначе нямаше да го рекламирате), това никой не Ви е накарал насила, затова не се сърдете на никой друг за последствията. Аз дали имам нещо общо с фирма "Дейзи ММ" или не, съм го написал вече и няма да се повтарям, но резултатът е доста по-добрия съпорт от тяхна страна след като съм ги поканил да участват във форума! Крайно време е тези, които само задават въпроси (били те смислени или не) да имат уважение към труда на хората (в това число отчасти влизате и Вие @nestorbg55), които им отговарят и им снасят готово решение на проблема им! Не пълнете темите с излишни постове и така по-добре ще се намира и използва информацията изнесена тук! Ако имате въпроси извън контекста на темата, то ги задавайте в Лични съобщения и не обременявайте темите с тях!

6. Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от ranis5
    С фърм 4821 имах проблем - картината на филмите беше ок, но надписите - не субса, оригиналните надписи в началото на филма ако се случат не центрирани, а вляво или дясно излизаха орязани. Примерно от Alfred Molina се чете само d Molina.
    Минах на 4824 и проблема изчезна.

Обаче защо за реванш Дивата ми направи следния номер:
    Трябваше да я местя в друга стая заради ремонт (9 дни стоя без ток). Като я върнах на местото й, включих захранването и я оставих. Копчето на Дивата остана неактивно, дотук нищо нередно. 24 часа след като я бях включил в контакт (без да я активирам) опитвам да я включа. От дистанционното не реаргира, натискам копчето на кутията. То светка в червено и синьо и в момента, в който го пусна изгасва напълно. Пробвах много пъти с различни задържания, освен това изключвах захранването, чаках, включвах, натисках копчето - пак същото. Опитах да флашна наново 4824 - задържам бутона доста време, после пускам и копчето не загасва.. и тъкмо си кажа айде захапа и 20 секунди по-късно Дивата отново умира. Няколко пъти така и накрая вдигнах ръце.
    На другата сутрин пробно натискам копчето на Дивата... светва си синьо и всичко работи като по вода. Някакви препоръки да не ми прави мизерии пак друг път като имам гости и искам да пусна нещо?
    Колега,
    Вероятния проблем ,ако дива-та ти не е нова,а примерно на година, година и нещо е надути променили си капацитета електролитни кондензатори в захранващия адаптор или в самата дива.Ако не е в гаранция отваряй и гледай.С дива-та няма да имаш проблеми ,но адаптора ще трябва да се цепи и ще изгуби външния си вид.Ако имаш друг адаптор за проба ,може да се пробва първо с него и после ,ако се наложи да цепиш твоя.Ако обаче е на 2-3 месеца,носи я в оторизиран сервиз.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Мене най-вече ме интересува видео и аудио поддръжката на новата Дива, макс.битстрим от харда и от USB,LAN,WiFi.Поддръжката на DTS Dmix,DTS Pass,TrueHD Dmix, TrueHD Pass,DTS-HD HR/MA Dmix,DTS-HD HR/MA Pass.Интернет приложения и BT не ме интересуват, за тях си имам компютър. А новите процесори на Риълтек, като гледам в Нета, не надскачат с много предишните от същата марка, все още има да гонят Сигмите.Това е.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

До сега бях с доста стар фируер на медер 3.04 и с него всичко си беше перфектно, нпо изтеглих един по нов филм и нямаше акртина, сложих последния официален фрмуер и всичко е наред с него - картина има, ама това с 5-те реда на екран и проблемите със звука много ме дразнят. Та реших да сложа последния медер поне да си имам нормално екранно меню и сложих този:
    http://www.mediafire.com/?oz4t4lafik706wk - моднат фирм Mede8er v4 "Final" - 28.01.2011
    Ами не работи!?!? флашна се успешно, буутлоадера зарежда и след това черен екран и няма никой? Някой друг да има опит с тази версия? Предните бети съм ги слагал преди и хич не бях очарован - пак заради проблемите със звука...
    Между другото има ли фирмуер различен от този на медер който да е с 10 редово екранно меню? Тези на е-бода i IconBit на AcRyan ли приличат?

10. Тук е от
    Feb 2010

savovs, дива-та ми е на година и нещо, но да пипам аз няма смисъл, не разбирам от захранвания. Снощи пак ми направи номер - от 2 дни не я бях включвал, но си е под напрежение, копчето свети в червено. Опитах да я включа от дистанционното - копчето й мина в червено и синьо и така умря. Чувам, че харда върти, към тв-то сигнал няма, не мога да я изключа по никакъв начин освен изваждайки кабела. Опитвах много пъти как ли не да я пусна, но стигах все до това положение да блокира с червено-синьо копче и да трябва да вадя кабела, за да изключи. Накрая, след 10-15 минути опити изведнъж захапа, светна в синьо, пуснах си два филма нормално, работи перфектно.

Днес я тествах - включи се от раз, но очаквам всеки момент пак да ме изненада и да забие. Фърм 4284 много ми харесва, обаче го махам като много се надявам все пак да е нещо свързано с него, щото иначе става кофти работата.

11. Banned
    Тук е от
    Sep 2004
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Някой да е пробвал фирмуера от този сайт http://playon.unixstorm.org/features.php , не открих във форума да е споменат?

12. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Работи с фирма за ебода и други. Преди време го нямаше този фирм и не ставаше за дивата. Сега си играя с RSS-а

13. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от genadi_t
    Някой да е пробвал фирмуера от този сайт http://playon.unixstorm.org/features.php , не открих във форума да е споменат?
    С него съм. Работи стабилно. Моднат 4824 на SDK3, има InfoSite 0.7 Special Edition web-interface, optware, RSS Ex 2.0. От интерфейса могат да се инсталират/деинсталират/ъпдейтват различните програми от optware и да се включват/изключват процеси. Субтитрите са със сянка и се четат добре, а можеш да си смениш и фонта (копираш желания фонт като \Resource\font.ttf на харда и от Setup/System го сменяш).
    За Diva става този: Firmware PlayOn!X r4824_rev4 compatible with Woxter i-Cube 750, E-Boda HD for all 500, Emtec N200 and others
    линк:http://www.megaupload.com/?d=6U625I5U

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от kokonvz
    С него съм. Работи стабилно. Моднат 4824 на SDK3, има InfoSite 0.7 Special Edition web-interface, optware, RSS Ex 2.0. От интерфейса могат да се инсталират/деинсталират/ъпдейтват различните програми от optware и да се включват/изключват процеси. Субтитрите са със сянка и се четат добре, а можеш да си смениш и фонта (копираш желания фонт като \Resource\font.ttf на харда и от Setup/System го сменяш).
    За Diva става този: Firmware PlayOn!X r4824_rev4 compatible with Woxter i-Cube 750, E-Boda HD for all 500, Emtec N200 and others
    Много добър и стабилен фирмуер. Има повече от всичко необходимо. Трансмишън сваля с до 1-1.3Mb.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от kokonvz
    Странно... при мен не тръгна. Върнах се на предишния v7.3.4 r4824 на PlayOn. Странното е, че като инсталирах цитирания по-горе, се оказа че е същия v7.3.4 r4824 . Обаче не тръгна нищо от Интернет приложенията, не тръгна ВТ и други... Нещо аз ли не правя както трябва?

17. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Интернет приложенията се инсталират допълнително. Не съм пробвал трансмишъна, но на оригиналния фирм на Дива трансмишъна работеше добре.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2002

Цитат Първоначално публикувано от amonev
    Решението на този етап е да се ъпдейтне boot-a с този от Айкънбит оттук:
    http://forum.iconbit.ru/0fw/fw_HDS6L-v7.3.41.r4673.zip
    Ако се инсталира този буутлоадер, след това освен Iconbit какви други firmware-и ще могат да се инсталират?

Цитат Първоначално публикувано от Dien
    Privileg MP 300 е със същия B 1073DD, няма никакви проблеми с възпроизвеждане на DTS Audio, включително и DTS-HD Master audio /повтарям възпроизвежда/ и се държи съвсем прилично. Ако някой може да ми подскаже дали си струва да се обнови Firmware-а, ще съм благодарен.
    Успяхте ли с подмяната на Firmware-а с плейър Privileg MP 300? Ако да с какво? Имаше ли проблеми или тънкости при смяната? Трябваше ли да се смени и буутлоадера?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 188 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе