Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 32 от 188 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2011

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Цитат Първоначално публикувано от ermak
    Но след началото става Ад.
    Аз понеже гледам повечето нощем и в стаята е много тихо и си се чува един гаден звук - непоносим бих казал.
    Пробвах да го сменя с друг, няма голяма файда.
    За това съм сложил WD зелената серия хард и съм махнал вентилатора на Дивата... като гръмне... гръмне.
    Съветвам Ви да не го правите Дивата на ranis5 беше при мен, за съжаление не успях да му помогна, но разгледах как е организиран плеъра.
    Плеърчето е доста прилично, но за съжаление платката е закрепена за горния капак, а топлото отива нагоре...цялата топлина ще остава вътре в кутията ако го няма този вентилатор да я изсмуква навън.... все пак Вие си решавате
    Аз бих пробил няколко отвора в кутията, и плеъра ще изкара доста повече служба, тогава и с по-символичен вентилатор ще стане може би някой с нисък профил за видео, за жалост не обърнах внимание с харда колко място остава

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от martinov73
    Съветвам Ви да не го правите Дивата на ranis5 беше при мен, за съжаление не успях да му помогна, но разгледах как е организиран плеъра.
    Плеърчето е доста прилично, но за съжаление платката е закрепена за горния капак, а топлото отива нагоре...цялата топлина ще остава вътре в кутията ако го няма този вентилатор да я изсмуква навън.... все пак Вие си решавате
    Аз бих пробил няколко отвора в кутията, и плеъра ще изкара доста повече служба, тогава и с по-символичен вентилатор ще стане може би някой с нисък профил за видео, за жалост не обърнах внимание с харда колко място остава
    Какъв е размера на това вентилаторче, евентуално да потърся нещо по-тихо онлайн ?

4. Тук е от
    Dec 2010

Ето това е размера http://www.dekada.com/catalog/fans-4...7c1fbd67d2264b
    Моя се скапа на третия месец.
    Аз си взех този: Noiseblocker 40mm NB-BlackSilentFan XM2 - 3800rpm
    Хората дават две години гаранция на тази марка.
    Само, че е необходимо да се преправи буксата.

5. Тук е от
    Feb 2011

Знае ли някои как може да си пусна линка Visit Neighbor зад рутер съм и не намира URL -а и може ли да имам достъп до самбата отдалечено с последният фирмуер на Деизи съм

6. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от martinov73
    Дънот на капака ? Като че ли ако просто го обърнем с дъното нагоре всичко си идва на мястото

7. Member Аватара на ronnie72
    Тук е от
    Dec 2009

8.  

9. Тук е от
    May 2010

Преди около една година като инсталирах хард-диска, го форматирах през USB-то. Изглежда се е форматирал с NTFS. Diva плейъра си работи добре, но по едно време се появиха едни директории "music" и "image", при положение че вече имам "Music" (с главно 'M'). Сега съдържанията на двете "music" са ми еднакви. Преподлагам Windows ги смята за една и съща, но за Линукс са две различни.

Мисля да направя формат от менюто на Diva-та. Не си спомням преди една година дали го направих. Въпросът е, каква файлова система ще сложи Diva-та? Дали това ще оправи проблема?

10. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Дивата създава 4 дяла -> 3 Ext2 служебни партишъна и това е нативния формат за Линукс и 1 NTFS, но за да виждаш служебните от Windows, трябва да си инсталираш някоя от програмките, дадени в секция "Полезни съвети" в 1-ви пост. Тези дялове са по 157Mb и не се използват за нищо друго освен за системни цели от плеъра.

P.S. Партишъна за потребителските данни е в NTFS и само той се вижда през Windows.

11. Тук е от
    Feb 2011

Може ли някой да помогне искам да ползвам Diva -та като сторидж пуснал съм и самбата и FTP -то с рутер съм сканирах всички отворени портове общо взето 5 на брой на Diva -та по никакъв начин не можах да се логна отвън към нея само торент клиента виждам защото отворих 80 -и порт ръководството и е много оскъдно за host на FTP какво име взема това което е заложено на плеара ли и с какво разширение също така не можах за разбера кой порт се използва за сиит на торент клиента разреших 6881 но не ъплоудва нищо с фирма на Дейзи съм ако някой знае ще съм му много благодарен яд ме вече че не си взех Dune HD max поне сигорно менюала щеше да е по читав благодаря.

12. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    Дивата форматира диска в Ext2 и това е нативния формат за Линукс. Препоръчително е да се използва този формат, но за да го виждаш от Windows, трябва да си инсталираш някоя от програмките, дадени в секция "Полезни съвети" в 1-ви пост.
    Моята Дива форматира на NTFS. С последния официален фърмуеър от Дейзи съм.

Закачих Дивата към един Линукс, от там направих Partition Table (май нямаше) и като пусна Дивата да форматира ми прави следното разпределение:

Disk /dev/sdb: 2000.4 GB, 2000398934016 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 243201 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
    Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
    I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
    Disk identifier: 0x00000000

Device Boot Start End Blocks Id System
    /dev/sdb1 2 243141 1953022050 7 HPFS/NTFS
    /dev/sdb2 243142 243161 160650 82 Linux swap / Solaris
    /dev/sdb3 243162 243181 160650 83 Linux

Като отворя Partition Manager-a, ми дава че ми е оставил 156.88 MB Unallocated

За какво е направил този партишън /dev/sdb3 ? Мога на ръка сам да си направя дяловете, ще му пречи ли?

13. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@stefanch2 -> всичко е както трябва. Заради 3-те служебни дяла не е правилно да си форматирате сами харда, защото няма как да ги създадете и плеърът няма как да ги ползва (там се инсталират приложения за системата и се ползват за буфериране). Още през 2009 г. съм дал описание на дяловете на вътрешния хард диск. Според предписанията на производителите на мултимедийни плеъри, форматирането на вътрешния хард е задължително да бъде извършено от самия плеър, за да се гарантира максимална производителност и безпроблемна работа.

14.  

15. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от savovs
    Колега,
    Вероятния проблем ,ако дива-та ти не е нова,а примерно на година, година и нещо е надути променили си капацитета електролитни кондензатори в захранващия адаптор или в самата дива.Ако не е в гаранция отваряй и гледай.С дива-та няма да имаш проблеми ,но адаптора ще трябва да се цепи и ще изгуби външния си вид.Ако имаш друг адаптор за проба ,може да се пробва първо с него и после ,ако се наложи да цепиш твоя.Ако обаче е на 2-3 месеца,носи я в оторизиран сервиз.
    Аз имам абсолютно същият проблем, по празниците бях изключил всякаква техника 2-3 дена (не бяхме в къщи) и като се върнах ... изненада. Дивата не тръгва копчето (единственото) светва едновременно синьо и червено и след 2-3 сек. се изключва. След буквално стотици опити (без резултатни) свалих диска понеже там имам много инфо. успокоих се като видях че всичко си е на мястото. Дори и без диск не тръгва. Видимо няма никакви надути кондензатори в самият плеър. Пробвах и друго захранване (случайно имах подобно 12V 1.5A) отново без успех . Така че мисля проблема не е свързан със захранването . След около 2-3 часа ръчкане ... незнайно как тръгна и всичко си беше ок. Два дена след това отново същият номер ... направо съм бесен . Решил съм ще го нося на поправка (все още е гаранция)

16. Тук е от
    Feb 2010

VallKill, точно по тоя случай влизам.
    Първо - благодарности на martinov73, който ми прегледа Дивата и беше много точен с мен!

И второ - Дивата ми се оправи след като тотално я бях отписал!! Не беше зацепвала от седмици след всякакви опити, смяна на захранващи кабели и какво ли не. Ето какво направих след като я бях прежалил и нямаше какво да губя - отворих капака за хард диска, махнах харда, взех един сешуар и с максимално горещ въздух нагрях плеъра докато вече не можех да го държа с голи ръце (все пак гледах да не бия директно в чиповете, насочвах към кондензатори и тежки елементи). Разчитах да уплътни ако има някъде студена спойка. И чудо - оттогава включва от раз все едно нищо не е било. Тествах я много, изнасях я на хладно, държах я и под напрежение и без ток - безотказна е. Дано не ми е уроки, но ако пак стане нещо вече имам идея какво да напрявя. Ще сваля платката и с поялник ще боцна де що има спойка, без чиповете разбира се. Бая ме изнерви с тия изпълнения машинката, но важното е, че (да не повярваш) има още живот в нея...

17. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от ranis5
    VallKill, точно по тоя случай влизам.
    Първо - благодарности на martinov73, който ми прегледа Дивата и беше много точен с мен!

И второ - Дивата ми се оправи след като тотално я бях отписал!! Не беше зацепвала от седмици след всякакви опити, смяна на захранващи кабели и какво ли не. Ето какво направих след като я бях прежалил и нямаше какво да губя - отворих капака за хард диска, махнах харда, взех един сешуар и с максимално горещ въздух нагрях плеъра докато вече не можех да го държа с голи ръце (все пак гледах да не бия директно в чиповете, насочвах към кондензатори и тежки елементи). Разчитах да уплътни ако има някъде студена спойка. И чудо - оттогава включва от раз все едно нищо не е било. Тествах я много, изнасях я на хладно, държах я и под напрежение и без ток - безотказна е. Дано не ми е уроки, но ако пак стане нещо вече имам идея какво да напрявя. Ще сваля платката и с поялник ще боцна де що има спойка, без чиповете разбира се. Бая ме изнерви с тия изпълнения машинката, но важното е, че (да не повярваш) има още живот в нея...
    Радвам се, че си намерил начин Аз обаче не издържах и я пратих на ремонт (понеже е в гаранция) . Днес сутринта е получена в сервиза (изпраща се с куриер - за тяхна сметка) и тръпна в очакване какво ще кажат от там. Дано да деарират по бързо, че в къщи е малка революция

18. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от VallKill
    Радвам се, че си намерил начин Аз обаче не издържах и я пратих на ремонт (понеже е в гаранция) . Днес сутринта е получена в сервиза (изпраща се с куриер - за тяхна сметка) и тръпна в очакване какво ще кажат от там. Дано да деарират по бързо, че в къщи е малка революция
    Аз все пак съм наясно, че проблема може да се прояви отново по всяко време. Ще ми е от полза после да споделиш каква диагноза са ти дали от сервиза. Успех!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 188 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе