Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 58 от 188 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 2808
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2010

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Цитат Първоначално публикувано от ceco7
    Дива /PlayOn!HD/ с 1073DD+ поддържа HD аудио формати . Мога ли да изкарам HD аудио ако си гледам старата Diva с процесор 1073DD и използвам рисивър с всички аудио кодеци.
    Пробвай и ако става сподели и ние да знаем

Като не ти се чете първия пост а искаш кратък бърз и точен отговор без да губиш време, бъди полезен и ти с нещо на колегите

2.  

3. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Чел съм съм и съм запознат с параметрите на стария процесор,който не поддържа DTS-HD True и не искам наготово да ползвам инфо,но от няколко дни имам уредба с Yamaha рисивър поддържащ тези HD аудио кодеци.Току що пробвах с чрез Дивата демо клипове с 5.1 и 7.1 звук и рисивъра ги възпроизвежда без проблем.На рисивъра се изписва "DolbyDigital ".Това е ,извинявам се ако някой се е засегнал.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ето и два много добри фирмуера от форума на Асус, с поддръжка на скинове, много интернет приложения и програми:http://www.moservices.org/forum/view...hp?f=12&t=1030

Тествах версията с Playon HD skin и същата работи на Дивата. Менюто за достъп е през IP-то.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от amonev
    Ето и два много добри фирмуера от форума на Асус, с поддръжка на скинове, много интернет приложения и програми:http://www.moservices.org/forum/view...hp?f=12&t=1030
    Тествах версията с Playon HD skin и същата работи на Дивата. Менюто за достъп е през IP-то.
    А да попитам тези Асуски фирмуери поддържат ли вградения хард диск и съвпадат ли бутоните на дистанционното ?

6. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@all (10x @amonev) - качил съм линкове към новите "AMP R6" версии във 2-ри пост (разликата в тези версии е само в скина). Фирмът е на база POHD r5440, но има доста промени и добавени глезотийки :rolleyes:

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Сега се зачетох във ASUS форума от линка на amonev(по горе) в който и той се подвизава . Доста го хвалят това фърмуерче но оставам с впечатлението че просто сега са моднали фърм на PlayOn така че да става за АСУСА на който оригиналния фърм явно е бил доста бъгав. Ще пробвам и аз довечера и ще споделя има ли нещо различно от досега известните ни POHD r5440 освен скина както пише Hell.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Радвам се като мога да съм полезен

Аз мисля, че фирмуерите са на база Асус, защото дори и в менюто има разлики от Playon-ския. Създателя им споменава, че само графичния дизайн е ползван от Plаyon за съответния скин.

Не че има голямо значение, важното е че фирмуерите са бързи и стабилни, а и са нещо ново във вече позанемарената официална поддръжка

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Доста е бъгав този фърм на Asus. Не можа да се върже към безжична мрежа (рестартира се), червено-синия диод, който показва дали е включена Дивата, също работи само в един цвят. Не става.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Вече мога да споделя първи впечатления от двете фърмуерчета на ASUS:

1.AMP POHD - amp_r6_pohd r5440 - 14.10.2011 - Изглежда на първи поглед точно като последния официален на PlayOn с SDK4 (v7.4.3.r5440) т.е красив и ефективен, но има и разлики в менюто Internet media освен стандартните като при PlayON има допълнителни функции за спиране и пускане на услуги както и смяна на скин (който не успях да сменя нито от менюто нито през WEB интерфейса). Липсват и опциите за някои мрежови услуги като те присъстват само в WEB интерфейса.
    Може да си въобразявам но ми се стори по-бърз от PlayON-ския реагира по бързо на командите според мен. Повече от услугите му са спрени по подразбиране но могат да се пуснат от WEB менюто през браузъра (влиза се точно както бе написал amonev с IP адреса в браузъра). Sambata е спряна по подразбиране и няма в менюто на плеъра опция за пускане - става само от WEB интерфейса. FTP също е спряно като не успях да разбера на първо четене каква е паролата по подразбиране и как да я сменя, влизам само като anonymous без парола и тогава нямам права освен да гледам по папките.
    В WEB интерфейса има повече екстри като пускане на различни приложения, функции и услуги, включително и Transmision торент клиент който нямах време да пробвам.
    Относно стабилността ще трябва известно време за да може да се каже нещо.

2.AMP HD2 - amp_r6_hd2 r5440 - Не мога да кажа нищо добро защото след флашването с него Diva-та влезе в непрекъснато рестартиране само до началния boot надпис като не помогна нито триенето на папка .Theater нито check disk. Видях някъде по форума на Asus че можело да помогне да се извади HDD и да се опита без него но не ми се занимаваше с хардуерни операции така че инфо няма.

Заключение от първите тестове на AMP POHD - amp_r6_pohd r5440 - 14.10.2011 - По пъргав !?!, дава възможност да бъде настроен по личен вкус през WEB интерфейса (услугите- да, скин- не успях). За стабилноста ще е необходимо време за да се каже нещо.

P.S. Забелязах че при настройките на екрана където се определят границите на екрана настройката започва от точка в центъра и трябват 2 минути по вертикал и 3 минути по хоризонтал натискане на стрелките за да стане правоъгълник с размера на екрана

12. Тук е от
    Jan 2011

и аз сложих този фриим но не мога да вляза в леб менюто и не вийдам дивата от компютъра помогнете

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от gogoniko
    и аз сложих този фриим но не мога да вляза в леб менюто и не вийдам дивата от компютъра помогнете
    Няма как да я видиш, Samba-та e изключена по подразбиране. Аз влязох през браузъра с IP адреса на Дивата (настроих я със статичен IP адрес, не по DHCP). От там вече може да си включиш самбата като и няколко други услуги.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    FTP също е спряно като не успях да разбера на първо четене каква е паролата по подразбиране и как да я сменя, влизам само като anonymous без парола и тогава нямам права освен да гледам по папките.
    При мен FTP-то шерва само папки sda1 и sda2, които преполагам са от някой служебен дял на диска и ако съм сложил флашка в USB-то и нея, a дяла със филмите ми не

16. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer / FAQ в 1-ви пост

Нов фирм с малко по-различни иконки и поуправени бъгове v9.5.0 r5992 - линк в 1-ви пост.
    Ъпдейта се извършва като разархивирате файла (install.img) в основната директория на флашка (форматирана на FAT32) и следвате стъпките на една от двете процедури по флашване на плеъра - има ги описани детайлно на картинката и текстовия файл в края на 1-ви пост.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

v9.5.0 по-нов ли е от v9.5.42?

18. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Ако не беше по-нов, нямаше да го давам като такъв ... по-ясно не мога да се изразя ;-) В общи линии гледайте и номера на ревизията на фирма. Първите 3 цифри мисля, че са обвързани и с това за коя марка е правена версията. За ориентация съм сложил и датата на компилацията. Междувременно се появи още по-нова версия, качвам линка в 1-ви пост.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе