Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 57 от 188 ПърваПърва ... 747555657585967107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 2808
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2005

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Цитат Първоначално публикувано от dzver
    Свали си Subtitle Workshop -> http://www.urusoft.net/download.php?id=sw&mirror=1 , отвори си субтитрите с него и от менюто му дай Save as и избери MicroDVD. Така ще ги конвертира в sub формат и няма начин да не ги отвори дивата.
    Благодаря колега това проработи,има субове.
    другото което искам да отбележа което няма нищо общо със предният проблем: Наложи се да сваля от камерата СД видео /ави/, което е ункомпресет разбира се, изкепчвах го с линд. моови мейкар, метнах ги на дивата и тя не ги разпозна: не подържан формат казва.
    Компа си ги плейва това е ясно но дивата отказва, това ме озадачи защотот доколкото виждам би трябвало да подържа майкрософт ункомпресет ави.
    Някой да сподели опит.
    Благодаря

2.  

3. Тук е от
    Oct 2011

Здравейте, днес закупих въпроссният плеър.Черен екран при свързване на устройството с телевизор посредством hdmi кабел.Успях да свържа плеъра с A/V OUT кабел.

Утре мисля да пробвам с друг hdmi кабел, може от него да е.

Някакви идеи какъв може да е проблема?

4. Member Аватара на antovasilev
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    Плевен

Със кабела от комплекта ли го свърза :?

5. Тук е от
    Oct 2011

Да кабела е от комплекта, току що мисля че разбрах какъв е проблема.Не съм вкарвал докрай буксата в плеъра и не е правила контакт.При поредния опит натиснах малко по силно жака влезе до край и картината се появи

6. Тук е от
    Jan 2011

здравейте някой може ли да каже дали може да се исталира на дивата скаип или феисбук

7. Тук е от
    May 2010

Здравейте,

Имам нужда от малко помощ.

Преди малко се update-нах до последната версия на Firmware, която може да се изтегли от Топдиджитал - v7.5.0.r2285
    Имам следните два проблема:

1. Мрежата е много нестабилна - закачил съм го на gigabit swtich с кабел и като тръгна да копирам от него към лаптопа (който е на Wi-Fi) и след няма и една 10 секунди мрежата на Diva-та изчезва. On/Off от дистанционното и тръгва, но не мога да си копирам нормално файловете.

2. Като пусна да гледам някоя папка със снимки, не се сеща сам да показва следващата. Трябва постоянно да натискам клавиша Next от дистанционното. Предишния Firmware имаше такава възможност.

Някой може ли да ми каже как да се оправят тези недостатъци?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от stefanch2
    Преди малко се update-нах до последната версия на Firmware, която може да се изтегли от Топдиджитал - v7.5.0.r2285
    Имам следните два проблема:
    1. Мрежата е много нестабилна - закачил съм го на gigabit swtich с кабел и като тръгна да копирам от него към лаптопа (който е на Wi-Fi) и след няма и една 10 секунди мрежата на Diva-та изчезва. On/Off от дистанционното и тръгва, но не мога да си копирам нормално файловете.
    2. Като пусна да гледам някоя папка със снимки, не се сеща сам да показва следващата. Трябва постоянно да натискам клавиша Next от дистанционното. Предишния Firmware имаше такава възможност.
    Някой може ли да ми каже как да се оправят тези недостатъци?
    Тези проблеми се оправят само с друг фърмуер Не безизвестен е факта че този фърм v7.5.0.r2285 е всичко друго но не и стабилен нито практичен. Най-новия не винаги означава най-добрия. Не случайно горе в анкетата само 5 колеги са търпеливи да са точно с него но може би не му ползват мрежовите функции. Не знам как е трансфера по FTP за този фърмуер така че опитай по FTP може да е по стабилен както се случва с други фърмуери.

10. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    Не случайно горе в анкетата само 5 колеги са търпеливи да са точно с него ...
    Като спомена анкетата и се сетих, че един от недостатъците на фърмуерите базирани на старата SDK3 е това, че не възпроизвежда mkv с compressed headers, и има само звук но не и картина. В такъв случай, си сваляте http://www.videohelp.com/download/mk....0.1-setup.exe и след това стартирате mkvmerge GUI и влачите mkv-то върху прозореца на програмата. След това маркирате видео потока, който обикновено излиза на първо място и долу от табовете избирате Extra options и на Compression избирате None. След това кликвате Start muxing и готово. За 4-5 GB файл отнема към 5 минути. И вече новият файл трябва да се плейва безпроблемно на дивата.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

@dzver проблема с mkv с compressed headers мисля че го оправиха даже в последните версии на фърмовете с SDK3 на всички производители . Така че този проблем го имаше до преди да излязат последните фърмове с SDK3 - на Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010, и PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011 (даже и преди този последния за PlayON виж Version v7.3.x r4368 what’s new in this release в т.03 - http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=44&t=9237).

12. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

Еми аз със с mede8er 3.0.4 и го има този проблем.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от dzver
    Еми аз със с mede8er 3.0.4 и го има този проблем.
    Нормално да има проблем той е от юни 2010. PlayOn оправиха проблема с compressed headers във версиите на фърмуерите с SDK3 след октомври 2010 година a Мede8er чак декември и то в Mede8er MED500X - MED400X - V4 BETA5 на линка най-отдолу т.2 : http://www.mede8erforum.com/index.ph...a&topic=3714.0 а мисля че той вече май беше с SDK4. Така че мечката наистина май няма фърм с поддръжка на compressed headers и SDK3.

14.  

15. Тук е от
    May 2010

Тези проблеми се оправят само с друг фърмуер Не безизвестен е факта че този фърм v7.5.0.r2285 е всичко друго но не и стабилен нито практичен. Най-новия не винаги означава най-добрия. Не случайно горе в анкетата само 5 колеги са търпеливи да са точно с него но може би не му ползват мрежовите функции. Не знам как е трансфера по FTP за този фърмуер така че опитай по FTP може да е по стабилен както се случва с други фърмуери.
    Разкарах го. Но си мислех, че щом са го сложили, трябва да е тестван и да работи добре. А той работи ужасно. Не само мрежата се счупва, но и менюто е бавно...

Сега съм с предната версия v7.3.14.r5283
    Пак имам проблеми с мрежата, макар и не толкова често. Но и с предния като бях (v7.3.14 r4821) имах същите проблеми и затова тръгнах да търся update.

Проблема се проявява, като започна да свалям торент 20-30 ГБ. По някое време ми дава странни грешки "no enough space on the disk" - а имам около 1.5 ТБ свободни.

Да не би проблема да е че съм с 2 ТБ диска и Diva-та да не може да се оправи с такъв капацитет?

16. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

Нормално да има проблем той е от юни 2010. PlayOn оправиха проблема с compressed headers във версиите на фърмуерите с SDK3 след октомври 2010 година a Мede8er чак декември и то в Mede8er MED500X - MED400X - V4 BETA5 на линка най-отдолу т.2 : http://www.mede8erforum.com/index.ph...a&topic=3714.0 а мисля че той вече май беше с SDK4. Така че мечката наистина май няма фърм с поддръжка на compressed headers и SDK3.
    Абе те го оправиха, но развалиха субтитрите и ги направиха сиви, което продължи и в новите фърмуери със СДК4.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от stefanch2
    Разкарах го. Но си мислех, че щом са го сложили, трябва да е тестван и да работи добре. А той работи ужасно. Не само мрежата се счупва, но и менюто е бавно...
    Сега съм с предната версия v7.3.14.r5283
    Пак имам проблеми с мрежата, макар и не толкова често. Но и с предния като бях (v7.3.14 r4821) имах същите проблеми и затова тръгнах да търся update.
    Проблема се проявява, като започна да свалям торент 20-30 ГБ. По някое време ми дава странни грешки "no enough space on the disk" - а имам около 1.5 ТБ свободни.
    Да не би проблема да е че съм с 2 ТБ диска и Diva-та да не може да се оправи с такъв капацитет?
    Да, всички фърмове с SDK4 (какъвто е и този от когото си се отказал - v7.5.0.r2285) са по-бавнички и лагави, и се оказва че въпреки оптимизациите това са възможностите на това процесорче поне така споделят колегите и в чуждите форуми. Вече при по-новите плеъри работещи с CPU-та на 700Mhz може би нещата ще са по-добре, все още нямам такъв и нищо не мога да споделя.
    Относно размера на диска Divata не би трябвало да има проблем от обема на HDD-то. По всяка вероятност проблема ти е от мрежата - явно пропада от време на време по някаква причина (пишеш че лаптопа ти е на Wi-FI a Diva-та на кабел към Gigabit switch) . Ползването на Diva-та като мрежови ресурс върху който да сваляш торрент с голям размер не е много добра идея ако всичко в мрежата не ти е на "пушка". Има много неща които могат да влияят и да генерират прекъсвания - switch, кабел, порт, лаптоп, драйвер, loop, ... и т.н и т.н. така че при такъв смесен тип на мрежа трябва да си огледаш бая критични точки които могат да генерират проблема.

18. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Дива /PlayOn!HD/ с 1073DD+ поддържа HD аудио формати . Мога ли да изкарам HD аудио ако си гледам старата Diva с процесор 1073DD и използвам рисивър с всички аудио кодеци.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе