Първите ми впечатления от този firm са добри. Най-вече че blue ray вече може да се плейва като цяла папка, а не по файлове. И като че ли Samba-та е стабилна
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Първите ми впечатления от този firm са добри. Най-вече че blue ray вече може да се плейва като цяла папка, а не по файлове. И като че ли Samba-та е стабилна
Подкрепям. Изглежда отлично засега. И на мен Samba-та ми се струва по-стабилна.Първоначално публикувано от JaneBB6
Новият модфърмуер на PlayOn 7.4.4v7317 е качен
http://playrss.litoff.info
Най-после . Change log-a на Firmware_PV73100_v7.4.x.r7317 е доста голям цели 29-точки: http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=44&t=18238
За съжаление нищо не казват за подобрение стабилността на Samba-та (а само заради това не съм с добрия иначе SDK4 PlayON-ски фърм) но пък като десета точка пишат - "10. Added scan HDD utility to check and automatically fix any NTFS file system errors" което си е необходима екстра (ако самбата не е стабилизирана и се получават често грешки)
Съобщение, No upgrade was found, при опит за ъпграде с тази версия.Първоначално публикувано от litoff
МОД: Ако преди това си сложил същата, но оригиналната от PlayOn, май ще трябва да минеш на по-стара версия и тогава да сложиш направо тази моднатата.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328187791[/time]_________________________________________________
Благодаря. Тръгна. ...
Здравейте,от днес съм оборудван с Diva но не мога да си пусна 3d филм,бихте ли помогнали с това има ли опция за превключване на 3d телевизора е LG 5590 но от неговото меню не ми дава опция да превключа на 3d
Благодаря
МОД: Какви 3D филми пробваш да пускаш ? Този модел може да плейва само 3D HalfSBS. Хубаво е преди да си купиш нещо да се позаинтересуваш дали ти отговаря на изискванията.
БлагодаримПървоначално публикувано от litoff
При мен SAMBA-та и преди беше стабилна... само че редовно се появяваше някоя грешка на харда и връзката се разпадаше... рестарт и тръгва, по някое време пак прекъсва и т.н.т Направо изпадах в ужас при такива ситуации, защото това означаваше че трябва да разкача дивата и да я закачам към компютъра... Та в този ред на мисли най-много ме радва опцията за сканиране на хард диска - прбвах я но много бързо сканира и каза че нямало грешки... дано при проблем да го хваща...
Между другото някой знае ли какво се променя с пускането на опцията 1080p 24Hz ? Забелязах че филми с висок битрейт не секат след като я пусна? Дори имам чувството че вървят по гладко само с промяна от 60p -> 50p...
МОД: Отговорът е този:
Страшен отговор няма що - 1080p 24Hz означавало 1080 поредови линии и 24 кадъра на секунда, аз пък си мислех друго...1080 indicates that the signal has 1080 lines, making it an HD signal.
The "P" shows that it is a progressive scan. This means that the image is constructed in a single pass starting at line 1 through line 1080. Other signals are interlaced meaning that the image is constructed from two fields. The first shows odd numbered lines and the second shows all the even numbered lines. Interlaced signals are shown by an "I" instead of a "P".
The field rate in the signal is 24 fields per second. This is an unusual rate and indicates that the original content was produced on film which captures 24 frames per second. The most faithful way to reproduce film content is to retain the original frame rate rather than convert it to 50 or 60Hz field rates. Although 24 fields will not be seen on broadcast signals, it is possible to use them from DVD, Bluray and other computer generated signals such as games consoles.
So, a 1080p 24Hz signal is a high definition signal originally mastered on film.
П.С. Така по същество: рацъках малко и при пускане на тази опция филмите (само филмите!!!) ги пуска на 24 Херца - явно плейъра се натоварва когато трябва да изкара 1080p сигнал с честота 50 или 60 Херца (незнайно за мен защо) и тази опция автоматично превключва видео изхода на 24 Херца когато се пусне филм - което е достатъчно за човешкото око в крайна сметка а и в повечето случаи оригиналния фрейм рейт на филмите е точно толкова... Интересно ми е ако оригиналния фрейм рейт е 30 или 25 херца примерно какво ще стане в смисъл с колко кадъра в секунда ще се предава сигнала към телевизора?
Обобщение - на който му секат 1080 филмите да си включи тази опция - сериозно се разтоварва плейъра...
П.С. Между другото някой да има проблем при смяната на мрежовото име с новия фирмуер?
Хора, не знам дали има възможност, но може ли да пусна някое радио (напр. Fresh), което не е в Shoutcast сървърите
Пробвам да заредя стрийма през m3u файл, но безуспешно
С последния на PlayONHD! съм v7.4.4.r7317
Ако си сложиш моя фирмуер ще имаш БГ радиа - http://playrss.litoff.infoПървоначално публикувано от ivoant
Преди година писах тук за проблем с дата и час в които са създадени папките на харда на плеъра. Правиш папката сега и тя се изобразява , че е създадена на 07 10 2018 в 23:45 ?????!!! Как и от къде се сверяват тези параметри нямам идея и за това писах , но никой не обърна внимание на това. Знам че ще питате за фирмуер - 7.3.14 r5460 , но дори и с оригиналния проблема е същия . Смятам , че това е възможна причина за честото спиране на торент клиента и съответно извеждането на съобщение , че местото за запис на файла няма да е налично след време или нещо такова просто цитирам по памет . Е , изчетох доста и от първи и втори пост , но за проблема не видях нищо . От вчера започнах от самото начало от стр. 1 . Това са 127 стр. .......... Ако някой знае отговора нека даде едно рамо . Ще съм благодарен .
Вчера сложих твоя софтуер. Има ли други промени, освен частта за Инернет медиите ? Защото ми направи впечатление, че безжичната връзка работи много нестабилно. Често се разпадаше и не се включваше отново, а това нормално не става при мен.Първоначално публикувано от litoff
Възможно е и да става въпрос за някакъв проблем с рутера ми все пак...
Мен не ми трябват конкретно БГ радиата, аз искам да си вкарвам линкове и на чужди радиостанции
Набързо пробвах новия фирмуер снощи PlayOn 7.4.4v7317 (нямах време) и впечатлението което ми направи е че когато опитвам да загася Дива-та независимо дали от дистанционното или от бутона вместо да се спре се рестартира (включва сам отново) ?!? Единственото което помогна е изключване от контакта Някой да има подобни наблюдения ?!? Преди това бях с Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011 който си беше "бетон" макар със стария по бедничък интерфейс.
При мен е същото... ;(Първоначално публикувано от emopk