Re:Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2
  Адмирации за старанието на колегата litoff но колеги не бързайте да се радвате много, много. Телевизиите често си сменят линковете и стриймовете така че днес ги има, утре не, и не знам до кога колегата litoff ще издържи да ги обновява и да ги гони по web пространството. По-нагоре беше споменал нещо за работа, така че ако някой помага, да помага не само духовно, че човека трябва и по бира да удари :Drinks:
  разархивираш зипа в главната директория на HDD, така че да има директория "scripts" и в нея "menu.rss" 
от основното меню в метафиидс и иконата "RSS ON HDD".
   Цитат:

Първоначално публикувано от nestorbg55  
 Адмирации за старанието на колегата litoff но колеги не бързайте да се радвате много, много. Телевизиите често си сменят линковете и стриймовете така че днес ги има, утре не, и не знам до кога колегата litoff ще издържи да ги обновява и да ги гони по web пространството. По-нагоре беше споменал нещо за работа, така че ако някой помага, да помага не само духовно, че човека трябва и по бира да удари :Drinks:

nestorbg55,

както казах и по-горе - да се надяваме, че линковете които открих ще са дългоооооо време онлайн. Радостното в случая е че не сме единствените, които търсят качествени тв стриймове, така че индиректно много хора помагат. Самите линкове всъщност идват от андроидски форум, където се ползват за мобилни устройства и също така се обновяват редовно с актуални линкове. Така че засега да се кефим докато можем. Аз помощта вече съм си я предложил на литофф, както и му предложих нова и по-систематизирана подредба на каналите. Хайде наздраве на всички!
     Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост
   Цитат:

Първоначално публикувано от ra6o74  
 МОД: Рестарта е задължителен.

СТАНА! Благодаря
  Колега "Litoff", отлична работа :Drinks:
  Връщам се на v9.5.00 r5992. Ще чакам нещо по читаво!!!!
  @teolisie - какви са проблемите при теб ? Казвайте ги, защото може да има решение.
  Във версията v9.5.42 r8010 трансмишъна натоварва много устройството и то действа изключително бавно. Рестартира се само което си е доста гадно.Сега като се върнах на по старата версия v9.5.00 r5992 забелязах че бит торент клиента не иска да работи което ме хвърли в тъча. Усещам че ще търся съдействие от сервиза на дейзи. 
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1333839120[/time]_________________________________________________

Върнах се на v9.5.42 r3758 но все още BT торент клиента не може да добавя файлове за сваляне. Ей тва му се вика голяма тъпня.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1333836120[/time]_________________________________________________

Открих проблема с BT клиент. Прецакала ми се е папката с име BT. Направих си нова със същото име и всичко тръгна. Това не обяснява защо във най новия фирм е премахната поддръжката за BT и е оставен само бъгавия трансмишън дето забива плеярчето.

МОД: Принципно смяната на много фърмове довежда до това което наблюдаваш. По кой метод правиш ъпдейта ? Препоръчителен е този с натискането на бутона "U" отзад - по този начин се изчистват всички стари настройки. Даже някои изискват формат на харда, но това е указано и засега тези фърмове не са такива.
  Аз съм с v9.5.42 r8010, не свалям торенти и съм много доволен. Но имам два въпроса.
1. Каква антена мога да вкюча за да пробвам DVB-T тунера?
2. Има ли опция да се инсталират екстри за да гледаме интернет телевизия - като на предишната Diva?

МОД: DVB-T се приема с обикновена TV антена, стига да има такова излъчване в региона. Повече подробности тук. По втория въпрос засега няма решение.
  Този плеър дали може да записва телевизия на флашка...някое предаване, мач?!
И дали има въобще такова устройство.
Чисто информативно питам...ако има да почвам да заделям пара и по-нататък да се сдобия с едно такова устройство.

МОД: Плеърът може да записва предавания, но особеното е, че поддържа само DVB-T стандарт и всичко произтичащо от това.
  Поиграх си да копирам от и върху дивата през USB 3.0 и определено ме разочарова. Почти не вдигна скорост над 60 MB/s. Докато копирах от него все пак работи нормално но като започнах да пиша върху него и нещата загрубяха. Не мога да преброя колко пъти заби и направо изчезна. След изваждане и вкарване на кабела повечето пъти тръгваше но се наложи и да го ресетна няколко пъти. Определо тази му функция е доста бъгава. С фирм v9.5.00 r5992 съм. Общия размер на прехвърлените данни беше около 200 Gb.

МОД: Извинявай че те питам, но на компа USB порта 3.0 ли е ? Пробвай да копираш чрез програмката TeraCopy - има я и в 1-ви пост.
  Именно с тера копи копирах и порта си е 3.0 със сигурност. Мен не ме притеснява скоростта на странсфер колкото факта че устройството забива.

МОД: Още преди няколко поста беше написал, че има някакъв проблем след като си сменил последно фърма. Ако теглиш торенти и ти е забивал няколко пъти плеъра, то неминуемо имаш грешки на хард диска. Закачи го пак през USB-то и от компа му направи чекдиск - програмката я има и в 1-ви пост. Тази процедура може да трае доста часове - зависи колко е голям харда и колко информация има на него. Ако породължава да забива, то смени отново фърма задължително чрез процедурата с натискането на бутона U отзад. Кажи какво е станало накрая.
  Когато си купувах Explorer-а беше с 1 година гаранция, а сега гледам, че го предлагат с двугодишна гаранция. Дали ще има удължаване на гаранцията на първите бройки?
  Някой пробвал ли е да достъпи хард диска на плеъра по Самба (NAS) с последните (7XXX-8XXX) фърмове и иска ли ви име и парола ? При мен с r8010 иска и какви ли не пробвах, но не става. Колеги от други форуми се оплакват от същия проблем.
  При v9.5.42 r7082 не иска парола.