Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 95 от 188 ПърваПърва ... 45859394959697105145 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,411 до 1,425 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2012

Re:Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Браво на litoff!

Трябва да сме бладарни, че все още има идейни хора!

Надявам се нещата да продължават да са толкова добре, колкото в момента по отношение на каналите!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Цитат Първоначално публикувано от konstantinov1980
    Здравейте, колеги.

В момента съм с Дива Full HD плеър повече от 2 години и съм много доволен. Особено след като ползвам фърмуеъра на Litoff, което го прави пълен клонинг на АС, давайки му възможност да се гледат много канали, като Comedy Central HD, Sky Movies HD, Cinemax и много много други. След като сложих този фърмуеър реших, че много държа на опцията за телевизиите. Смятам да слагам подобно устройство и на 2-ия ТВ. Двоумя се между Дива Explorer и AC Ryan PlayON!HD2 / и двата са с еднакъв процесор/. Тъй като Дива досега бяха пълен клонинг на AC Ryan, то нямаше проблеми да се слага фърмуеър /с правилния бутлоудър, естествено/ и да има достъп до RSS. Има ли възможност да се флашне фърмуер на Дивата с Mod4.7317, тъй като за AC Ryan PlayON!HD2 тази възмжност съществува.

Благодаря ви предварително!
    Здравей!
    Имам този плеър от около месец, купих го след като почти изчетох целия форум за старата Divа. Теглих какви ли не фърмуери (от други плеъри), но без успех. За сега май не може да се сложи моднат фърм. Иначе почти всичко е вярно - с последния официален съм в момента: браузъра НЕ поддържа flash, нямам проблеми с нито един формат, вентилатора е шумен, WiFi няма проблеми, DVB-T тунера в София хваща bTV i TV7 на няколко честоти (общо 13).
    P.S. ако намериш начин да се смени фърма пиши във форума. Чета го почти ежедневно!

4. Тук е от
    May 2012

Благодаря за отговора!
    А при флашване на буутлоудъра с този за AC Ryan - дали няма да може да се сложи МОД4? И още един въпрос - има ли вариант да се гледат RSS TV? Ако ли не, май ще избера AC Ryan ХД2 - със сигурност има МОД4 за него.

5. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Фърмовете не са съвместими и буутлоудърите също. Плеърите се различават като хардуер - Експлоръра има чипсет RTD1185DD и 2 DVB-T тунера. Най-вероятно ще има моднати фърмове специално за тези плеъри, защото има доста клонинги, но засега не съм намерил направени такива.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Някой знае ли за какво сканирa Дивата при auto scan on и какво ще загубя ако го изключа?
    Отскоро съм със v9.5.42 r8010 и нещо се омаза FAT-а на вътрешния диск. Някои файлове станаха на папки, и процеса продължава. Друг имал ли е подобен проблем?

МОД: Тази опция е за сканиране на медийното съдържание на харда и мултимедийната библиотека. Изключи тази опция за да зарежда по бързо плеъра.

7. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Относно публикацията на mile_to пиша тези редове: Абе колега като не ти харесва него ползвай бе !!!!! Знаеш явно какво искаш от машинката и щом не го получаваш от ъпдейтите които са предоставени тук просто не ги ползвай и не пълни темата с неща които са коментирани преди време Не може с тази "кутийка" хем ... до края хем.... в Рая..... Ако ти имаш някакви въобще проблеми то те съветвам внимателно да прочетеш от 70-та "страница" насам и ще разбереш как може да си спестиш много от нервните мигове които се разчитат в подтекста ти. При мен всичко си работи както е редно било то като NAS или приложения добавени от колегата litoff . Нямам никакви бъгове системата е абсолютно стабилна без самоволни рестатрти и др. небивалици. Отдавна искам да се похваля на всички , че нямам ама и една забележка, като изключим така нареченото лагаво поведение на плеъра , но напоследък забелязвам че това вече го няма почти или аз привикнах.... не знам ама съм много доволен имайки в предвид конфигурацията му. Сложих си по-голям охладител на процесора и може с това да съм повлиял до голяма степен на работата му ,но от доста време (вече почти 3 месеца ) нямам никакви проблеми. Всичко което искам да сваля бързо го свалям на компа - ясно защо, Дивата е просто един външен хард при мен , който съхранява една огромна част от филми и семейно фото и видео и когато искам да гледам какъвто и да е формат филм аз просто го гледам. Приемам предложения за предизвикателства - ето този филм чете ли ти го Дивата??
    Litоff , благодаря за това което правиш !!!!!!!!!!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Здравейте, отново!
    Снощи реших отново да пробвам няколко фърмуера от други подобни на нашия плеър и познайте - взе че се получи!
    Първия е този: http://www.eminent-online.com/en/pro...-harddisk.html
    Пробвах последния му фърм (официалния). Дизайна не е кой знае какво НО има два основни недостатъка - няма софтуер за DVB-T тунера и не разпознава дистанционното. Тествах го с една мини WiFi клавиатура.

Втория е модифициран (ПОДЧЕРТАВАМ МОДИФИЦИРАН) фърмуер от ето този плеър: http://www.xtreamer.net/xtreamer-sidewinder2/
    Отново няма софтуер за DVB-T тунера и отново не работи дистанционното (както казах и преди с мини WiFi клавиатурата го разгледах, но естествено липсват функции от дистанционното)! НО графичния интерфейс е убиец, а скоростта невероятна. Работи всичко останало - LAN. WiFi, Sharing, и т.н.
    Понеже не съм на ти с Линукс, ако някой може да комбинира последния официален фърм на Diva Full HD Explorer с този ще дам и линк за теглене.

НЕ работи дистанционното и няма софт за DVB-T тунера!!!!
    Ето и самия линк: http://code.google.com/p/1073dd-ka8u...a.rar&can=2&q=

МОД: Фърмове за плеъри с чипсет RTD1185 колкото щеш. Проблема е, че точно като нашия с двата тунера клонингите на са чак толкова много. Аз лично ще правя още опити да намеря или модифицирам оригинален фърм.

10. Тук е от
    May 2012

Преди два дни си купих Diva FullHD Explorer, но когато го свързах през HDMI към LED LCD TV, марка LG 32LE5500 нищо – пише няма сигнал и стои черен екран. Тъй като до този момент свързвах този телевизор през HDMI с лаптопа си и работеше перфектно, решавам че причината е в Diva - та . Отивам в кухнята и го свързвам през HDMI към другия ми LED LCD TV, марка LG 22LE5500 (разликата между двата е само в диагонала и честотата),– работи перфектно. Смених му firmware – първо от v9.5.42 r3758 на v9.5.42 r7082, след това от v9.5.42 r7082 на v9.5.42 r8010, резултата същия. И така към момента през HDMI Diva – та ми работи на единия и не работи на другия TV, а лаптопа работи и на двата през HDMI. С другите изходи на Diva – та няма проблеми. В момента съм шах с пешка. Търся компетентен съвет.

МОД: Пробва ли да сменяш резолюцията с бутона "TV Sys" на дистанцията докато изгрее на ТВ-то ?

11. Member
    Тук е от
    Nov 2007

хайде сега кажете diva full hd explorer vs LG ST600 SMART TV UPGRADER

review
    http://www.uberreview.com/2011/09/lg...600-review.htm

12. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@maddog9 - И какво трябва да кажем ? Има даже тема във форума.

13. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от maddog9
    хайде сега кажете diva full hd explorer vs LG ST600 SMART TV UPGRADER
    Аз от темата която Hell ти посочи само сериозни проблеми виждам а пък гледам че и LG са прекратили продажбите и поддръжката за това чудо (може би поради бъгавост :-) с идея да се пусне новият ужким по добър плеър на LG - SP820.
    А бе сериозните марки от света на телевизията не вземат на серизно мултимедийните FullHD плеъри, та нали трябва да си продават TV-тата с наблъскани с разните им там екстри. Така че LG-ta, Philips-и и т.н предварително са загубили битките и то умишлено - ама правят по нещо за асортимент и развойна дейност (след като купилите им пооправят със сигнали бъговете после да го наблъскат в своите TV-та.) Съвет не им ставайте безплатни тестери - за това на запад вземат пари и то не малко

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Вижте писах за този плеър, защото цената му е 100лв, поддържа доста формати(не токова колкото Diva-та), също така не е бърз като нея, но като алтернатива от по-нисък клас, според мен е добре. Относно темата, не бих казал че се обсъждат бъгове, а по-скоро настройки.

16. Тук е от
    May 2012

Не мога да изтегля този firmware v9.5.00 r5992 а и не го намирам другаде. Знам че е стар но ми трябва да пробвам нещо. Благодаря предварително.

МОД: Виж тази картинка, която е прикрепена в края на 1-ви пост на тази тема.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Има един txt файл който указва как се теглят линковете!

18. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте,

Искам да попитам дали някой знае имали възможност Дивата да пуска UPnP сървър някъде. Оригиналния фирм забелязах, че може да плейва от други UPnP устройства, но самата дива не е видима, което значи, че може би няма такъв сървис или нещо пропускам.

Другите фърмуери имат ли UPnP сървиси?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе