Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 105 от 188 ПърваПърва ... 5595103104105106107115155 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,561 до 1,575 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Re:Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Цитат Първоначално публикувано от naskonr
    Много е интересно дали фирмуерите на руския вариант iNeXT HD1 който е точно като Дивата (само стая разлика че има дисплей и бутоните са отпред ) като менюта и възможности са напълно индентични , не бих се учудил ако ги правят в един и съща фирма , днес дива утре iNeXT HD1 ,дали фирмуерите стават стават понеже постоянно излизат нови ,горе долу като дата и версия са индентични на дивата v.10.1.18r8183 при руските iNeXT FW r8198 от Выпущена 16/04/2012 ..Като постоянно излизат нови версии с оправени бъгове и фиксове от риалтек и неофициални фирмуери с нова по добра графика ,иконки и др. Трябва да се говори с вносителя да се види имат ли намерения да осъществяват някаква поддръжка въобще защото руснаците имат поне 4 официални нови версии и един куп неофициални. като при новите са оправени много от нещата.Това е официалната страница за новите фирмуери за украинците за да видите колко неща са оправени и ПОДОБРЕНИ http://inext.ua/inext-hd1/firmwares/

А относно Андроид програмите има такива предназначени за работа под чип RTD1186DD ето линковете http://www.ex.ua/view_storage/516949659433 и http://www.ex.ua/view_storage/793323412565
    Относно фърмуерите за iNext HD1 и IconBIT 100 3D, директно за инсталиране върху Diva-та - НЕ СТАВА!!! Личен опит. Но ако от Топдиджитал пуснат поне един фърм, нещата ще станат! Имам готов фърм за Diva HD Explorer RTD1185DD на базата на IconBIT, е не всички екстри ги има, но повече утре...в другия форум!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от ra6o74
    Относно фърмуерите ..............Личен опит........., но повече утре...в другия форум!
    Да се похваля и аз с личен опит! Вече съм с нов фърмуер. v10.1.7 r8260
    След един ден мъки с неработещ Премиум, в резултат на експерименти с фърмуери за други модели почти се бях примирил, че ще се купува втори плеър, далеч по-рано от предвиденото!

Топдиджитал, ако изобщо си имат идея, че има фърм., съвместим с буутлоудера на Премиума, вероятно не са го обявили, именно защото е за неговият брат-близнак без вграден wi-fi адаптер, ноо с поддръжка на такъв. Предполагам, че след като го прекръстят с тяхното име, ще го пуснат за сваляне!
    Както вече правилно сте забелязали, всички предлагани сега плеъри с RTD 1186 /поне 10-15 модела/, са идентични като софтуер, а повечето и като хардуер, макар и с различен дизайн кутии и марки на тях. За мен лично това е странна хава, като си има предвид, че се произвеждат на едно и също място, а фирмите, които чиито имена носят, реално са просто дистрибутори....

Въпросният близнак, благодарение на чийто фърм "бившият" ми вече Дива Премиум, отново работи на макс, е MagicBox HD1200. Бивш, защото, със съответният фърм си върви и логото в менютата на плеъра - а именно MagicBox!

Повече инфо - тук. http://g-mini.com/products/25
    Колегите ентусиасти, които не се уморяват да експериментират и трупат нови знания, могат да намерят линкове към тази и предната версии на фърмуера във форума на сайта!

Да са живи и здрави братушките!

4. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Ха честит нов плеър Само от любов към спорта - с коя версия на буутлоудъра си вече ?

5. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    Ха честит нов плеър Само от любов към спорта - с коя версия на буутлоудъра си вече ?
    KIIE.0402.1057

Бях решил, ако не намеря съвместим фърм., като супер крайна мярка, да пробвам да сменя и него. Спорта помага, но без никакъв резервен фърмуер, моето си беше направо - луд умора няма!

6. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Само за справка, версията на Премиума при мен е IIIE.0402.2057 - сиреч май е по-нова. Следващата стъпка е като излезе нов оригинален фърм (аз мисля, че ще е скоро) да се пробва флашване с него - струва ми се, че ще стане. Братята руснаци доста чоплят фърмовете и тук един от братушките - ентусиасти е направил сравнение на бъговете в тях и както казах, най-добрата комбинация е сбирщайн от стари и нови фърмове

7. Тук е от
    Oct 2010

Аз само да се похваля. Успях да си редактирам setting.json "/data/dvdplayer"

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Само за справка, версията на Премиума при мен е IIIE.0402.2057 - сиреч май е по-нова. Следващата стъпка е като излезе нов оригинален фърм (аз мисля, че ще е скоро) да се пробва флашване с него - струва ми се, че ще стане. Братята руснаци доста чоплят фърмовете и тук един от братушките - ентусиасти е направил сравнение на бъговете в тях и както казах, най-добрата комбинация е сбирщайн от стари и нови фърмове

Е, това е съвсем ясно, че ще се пробва. Друг е въпроса кога ще излезе такава, щом и за модела MagicBox HD1210, който пък подобно на нашият е с вграден wi-fi адаптер, също няма нов фърмуер. В моят случай колко е актуална версията бе без значение. Важното е че успях да го върна към живот! Стара-нова, с тази се разбират къде по-добре с компютъра и Медия центъра на Уиндоус най-вече за стрииминга чрез UPnP. При оригиналната стара версия, това така и не се случи.
    Единствено не съм го пробвал безжично с новата версия. Утре ми идва новото дънце от Асус поддържащо 5 Ghz-ова домашна wi-fi мрежа и ще се пробват нещата както си му е реда.

п.с.
    @Hell
    Версия r8260 е с дата на излизане 20.04.2012г. т.е. три дни след r8183.
    Каква според теб би била логиката да напишат нов фърм. и да го пуснат с по-стар буут.?

10. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Според мен, това няма никакво значение за настоящите версии на фърма. Например, промяната на буутлоудъра беше наложително при старата Дива, когато се премина към фърмове от определена ревизия нагоре. При тази ситуация може би даже е късмет, че е различен от този на Премиума и можеш да го флашнеш.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от raziel66
    Да се похваля и аз с личен опит! Вече съм с нов фърмуер. v10.1.7 r8260
    Ами то к'во остана освен и аз да се похваля - с най-новия фърм на iNext HD1 r9017 от 17.07.2012 г.

12. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Ами то е хубаво и линкове да давате, а ако ще го обърнем само на хвалене кой е успял да си смени фърма с такъв на друг клонинг, то тази тема става леко безсмислена. Ако прочетете другите теми за плеърите, там пишем какви са хубавите и лошите страни на определен фърм след като е изтестван, какви особености има и т.н.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Ами то е хубаво и линкове да давате, а ако ще го обърнем само на хвалене кой е успял да си смени фърма с такъв на друг клонинг, то тази тема става леко безсмислена. Ако прочетете другите теми за плеърите, там пишем какви са хубавите и лошите страни на определен фърм след като е изтестван, какви особености има и т.н.
    Това което ще напиша важи само за плеърите с чип RTD1186DD - прочетох го в Руските/Украинските форуми.
    1. Има една програмка, с която се разархивират и архивират install.img файловете
    2. Достатъчно е да смените install_a и bootloader.tar файловете от фърмуера на клонинга който искате да пробвате, с тези от оригиналния фърмуер - в случая тези от MagicBox HD1200, за които трябва да благодарим на @raziel66.
    3. След това архивирате фърмуера със същата програмка (това по-скоро е скрипт, който прави всичко).

Снощи след като @raziel66 каза че фърмуерите от MagicBox-a стават директно пробвах доста, даже един от Xtreamer Prodigy, но се спрях на iNext HD1. Не е най-красив, но е с най-много програми. Линкове за всичко това ще добавя като се прибера. Това е за сега.

P.S. А самото префлашване на фърмуера става като поставите install.img в основата на USB флашка, плеъра да е изключен. Натискате бутона Power и задържате, докато Diva-та не се рестартира сама и не се появи екрана за префлашване. Щом изпише Install Complete в момента на рестарта вадите флашката и ХОП имате нов фърмуер!

Здравейте! Както обещах давам линковете с някои обяснения.

1. Линк за скрипта за разархивиране и повторно архивиране на install.img http://dl.dropbox.com/u/64262799/Squashfs4_Diy_Win.zip
    Разархивирате този скрипт и файла install.img в една директория. Всички могат да си преведат Open и Маке. Самия скрипт прави бекъп на фърмуера ако сте забравили. Както казах и преди копирате файловете install_a и bootloader.tar с тези от оригиналния фърмуер, замествате ги в желания от вас за проба, давате Make и тествате. Ако плеъра не зареди, няма проблем явно фърмуера който искате да пробвате не е от клонинг.

2. Линк за фърмуера, за който @raziel66 споменава, той се инсталира директно без никакви вмешателства http://dl.dropbox.com/u/64262799/HD1...260_230412.zip

3. Линк за фърмуер от IconBIT XDS 100 3D - най-новия за модела. Вече със сменени файлове
    http://dl.dropbox.com/u/64262799/xfw...2)_2.02_EN.zip
    Красив дизайн, някои линкове не работят - все пак не е писан за Diva-та. Няма Българско меню.

3. Линк за фърмуер от Xtreamer Prodigy Black - най-красивия дизайн, за да работят интернет приложенията е небходим инсталиран вътрешен HDD, има БГ меню. Файловете също са поменени.
    http://dl.dropbox.com/u/64262799/XDS...igy_V35RC6.zip

4. За десерт линк за фърмуера с който съм в момента - предпоследния на iNext HD1, като дизайн почти като този на Diva-та, има БГ меню. С МНО-О-О-О-О-ГО приложения за онлайн гледане на ТВ, филми, клипове, радиа и т.н. И при него съм подменил необходимите файлове.

С една дума всичките четири фърмуера са готови за инсталиране веднага, не е неоходима никаква намеса. Фърмуера от Xtreamera се инсталира БАВНО - 20-тина минути.

Добре де ето и линка за iNext HD1 http://dl.dropbox.com/u/64262799/iNe...8597%20Alt.zip

Файловете са на личния ми Dropbox акаунт - за да не го блокират за прекалено голям трафик, молбата ми е да теглят само тези, които ще инсталират!

За сега толкова, отивам на работа!

МОД: Поздравления за труда и обясненията ! Това вече е сериозна работа и анонс да се пробвате да си създадете собствени фърмове. Остава да се тестват и да споделите впечатления. Направих анкета на темата и отгоре се вижда кой фърм е най-харесван на базата на нашите гласове.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Здравейте!
    Искам да предложа нещо на потрбителите на този плеър - алтернативен фърмуер.
    Базиран е на версия 9.5.0 r6094, като за основа съм използвал два други фърмуера. Единия е модифициран от Румънски ентусиаст и него съм ползвал за основа, втория е базиран на Руския плеър IconBIT XDR100DVBT от който съм ползвал интерфейса. Тестван е и се тества в момента.
    Малко пояснения:
    1. Надявам се всички занаят как се инсталира фърмуер.
    2. Следващото касае менюто Internet Media, където са новите неща:
    - Меню YouTube XL - знаете за какво става въпрос
    - Меню Видеотека с подменюта за IVI.RU и TVIGLE.RU - онлайн гледане на филми с прилично качество, дублирани на Руски
    - Менюта Fun и IconBIT news - Руски анекдоти и новини, както има и поменю Metafeeds
    - Менюта Yahoo Weather, Stock, Picasa, Flickr, Audio и Video Podcast, Shoutcast, Buddy Link, Google Maps - тези също смятам да не обяснявам за какво служат
    - Меню HDD Links и HDD Settings - първо отивате на Settings и давате да ви се инсталират или HDD Links или HDD links mini. Инсталират се самите HDD Links , които представляват връзки за гледане на филми, интернет телевизия и др. Разликата е че ако инсталирате HDD Links ще преобладават Румънски телевизии и менютата ще са на Румънски, а ако инсталирате mini менютата са на Английски и са по-малко линковете за забавление. Има и меню Update - там връзките се обновяват дирекно.

Тук ще дам и линк за Румънския сайт, ако някой занае Румънски и иска да благодари на автора от името на всички потребители: http://hdforall.freehostia.com/e-boda/hd600.php

- Меню BitTorent - честно казано нямам вътрешен диск и не знам дали работи. Може и да го махна?!
    - Меню XSPF Browser - подробности много не знам, НО възпроизвежда плейлисти във формат m3u - пробвал съм с радиа и някои телевизии - всичко върви гладко.

Ами за сега толкова. Ето и самия линк за фърмуера:
    http://dl.dropbox.com/u/64262799/HD6...5.0.r.6094.zip

Знам, че може и още, но знанията ми стигат до тук.

МОД: Благодарности за добре свършената работа ! Качвам линка за фърма в 1-ви пост.

16. Тук е от
    Sep 2005

Благодаря на Ra6o74 ще ги пробвам, но първо ще опитам да потърся оригиналния фирмуер

17. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от ra6o74
    Всичко това е супер, но кога ще има фърмуер от Топдиджитал, за да почнат флашванията.....?!

Цък_r9163.rar 182MB

Моля, raziel66 да го качи в първия пост

18. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Само за протокола ще добавя, че започнах експериментите именно с фърмуер на iNeXT - r8198 . Инсталацията мина успешно, но накрая ми изписа "incorrect ID" и до там. Парадокс за мен бе, че при следващите по-нови версии, оригинални и преработени, вече даваше "correct ID" но след рестарта плеъра показваше единствено началния екран.
    Както може би сте забелязали Премиума няма reset бутон, използван при актуализациите, наличен в останалите модели плеъри. За мен лично ще е интересно да науча повече за джъмпера на дъното /намира се до порта за захранване на хард диска/, чрез който /според прочетеното в чуждите форуми/ плюс платка преходник към компютъра, могат да се правят редакции при евентуално блокиране след грешен фърмуер.

МОД: Фърмуерите са два вида - заключени само за определена марка плеър и универсални. Флашването на плеъра с немодифициран заключен фърм от друг клонинг води до зависване на устройството и слава богу след флашване с коректен фърм нещата си идват на мястото.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе