топло, топло ......Първоначално публикувано от the_feeling
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
топло, топло ......Първоначално публикувано от the_feeling
Аз съм с WD SATA3 Green 2 GB и работи перфектно
След като качих новия фирмуер v7.5.0.r2285 и вече не мога да видя дивата в мрежата. Аз съм с кабелна мрежа и със стария фирм нямаше проблем.
МОД: Този "нов" фърм е от март 2011. Във 2-ри пост са по-актуалните версии - има голям избор за всеки вкус - ориентация по анкетата горе в темата.
Здравейте, колеги. Ползвам Diva Full HD с фърм Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317. Извинявам се за въпроса, но или аз съм нещо сдал багажа и не мога да намеря тази опция, или PlayOn няма опция за копиране на файлове между устройството, закачвно на USB порта и вътрешния хард! В първия фърм на дива, който беше на изделието при закупуването му - Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821, си имаше подменю в главното меню за копиране на файлове. Как става с плейонския фърм? Предварително благодаря.
Опциите за копиране са с бутоните Menu и ConfirmПървоначално публикувано от Nerv3n
Здравейте, от два дни съм собственик на Diva - Full HD Explorer. Доста поизчетох във форума относно различните плеари и реших, че май това е май един от най удачните варианти като цена и възможности. До тук добре, горе-долу разбрах и как се качва нов фърмуер, но имам няколко въпроса:
1. Кой фирм е по-удачен, този дето е на страницата на топдиджитал, там има качени три фирмчета... или е по добре с така наречените клоннинги?
2. Въпросните клонинги, които са посочени от Media Master ли ги сваляте и дали са за dx-390-dx320, тъй като аз това откривам като означение за съответните клонинги..?
3. Когато се разархивират зипчетата, всичките ли файлове се качват на флашката или само определ файл от зипа...?
Сори, ако ви звуча тъпо, но все пак съм начинаещ и във форума и в мултимедиите))), благодаря на колегите, които биха ми оказали съдействие..!
МОД: Прочети първи пост на темата, като в края има обяснение на повечето от нещата за които питаш. Анкетата отгоре е ориентир за това кой какъв фърм използва и е доволен от него.
На флашката се качва само install.img файла, а за фъмуерите само единия клонинг става. Модератора го е посочил. От почти нито един друг плеър не можеш да ползваш фърмуер. Лично аз съм с последния излязъл официален 8010, не съм възхитен но за сега е това. Дано да съм ти помогнал!Първоначално публикувано от fori1.0
Още едно въпросче, трябва ли да се мине през клонинга v9.5.00 r5992 - 30.09.2011 или директно да ъпдейтна с оригиналните фъруери. От прочетеното до тук разбирам, че трябва да се премине през всички издадени фърмуери, докато се достигне до последния. Правилно ли съм разбрал?Първоначално публикувано от ra6o74
Какви са проблемите на последния 8010 и кой е препоръчителния..?
Благодаря предварително!
МОД: Няма нужда да се преминава през други фърмове за да се сложи който и да е друг - флашваш който искаш (това са 5992 и всички оригинални). Обсъждането за преминаване от един фърм към друг беше актуално, когато се опитвахме да сложим заключени клонинги, но се оказа, че не става.
Лично аз съм тествал фърмуери от почти всичко което прилича на Дивата, 1-2 страници назад съм писал кои станаха и какви са проблемите. Иначе първо слагам 3758 (защото с него купих плеъра) и след това 8010. Това, което не ми харесва е "постния" интерфейс и най-вече ме е яд че не могат да се добавят допълнителни неща. Но пък с него Дивата чете всичко - последно я тествах и с SBS 3D mkv - не се замисля.Първоначално публикувано от fori1.0
P.S. До Hell - проблема с харда се оправи след форматиране, добре че поне си запазих филмите.
Какво значи слагам първо 3758, той не си ли е качен на новозакупения плеър...? А за да стигна 8010, трябва ли да мина през 5992, след това през 7082 и тогава 8010.., такъв ли е пътя?Първоначално публикувано от ra6o74
ДА той си е качен, но понеже аз пробвах какво ли не. И НЕ, след като си с 3758 просто инсталираш 8010!Първоначално публикувано от fori1.0
Значи директно 8010, а тия двата 5992 и 7082 не са ли по-стабилни и с по-малко проблеми..Първоначално публикувано от ra6o74
Просто се интересувам, кой е най-оптималния вариант и как да стигна до него...
Тези двата не съм ги пробвал! Нека някой друг да каже.Първоначално публикувано от fori1.0
Ясно, все пак благодаря!Първоначално публикувано от ra6o74
Здравейте, от снощи имам един странен проблем /мисля, че някъде четох за подобен, но не мога да го открия в темата/. Пускам филм, след 5 минути "заби", рестарт, пускам друг филм и отново същата история. Излезе ми надпис за грешка при плейването. С фърм-а на litoff съм. Чудя се дали да пусна диска да се проверява за грешки или да кача отново въпросния фърм. Идеи някакви?
Поздрави
МОД: Направи тест за грешки през чек диска и виж дали не е от филма - пусни го и на компа. Последната опция е да преинсталираш фърма отново.