В аудио настройки на плеъра ако имаш опция 7.1 я избираш. Предполагам трябва и в аудио настройките на системата за домашно кино да се пипне някъде, за да се получи.
В аудио настройки на плеъра ако имаш опция 7.1 я избираш. Предполагам трябва и в аудио настройките на системата за домашно кино да се пипне някъде, за да се получи.
В меню Audio>HDMI Output оставяш го на "Auto" и по надолу има Surround Sound пак го слагаш на "Auto". В подменю "Surround Sound" може да избереш TrueHD/DTS-HD 7.1 и да провериш дали се чува навсякъде. Снощи гледах "Междузвездни войни"7 и ми направи впечатление, че задните говорители ( 5.1) се чуваха само и единствено когато има прелитащ кораб наоколо. Въпреки 50 гигабайтовия блу-рей релийз и гарантирания 5.1 DTS-HD звук. Не съм го гледал на кино за да имам някаква предварителна представа, но в началото помислих че има някакъв проблем с ресийвъра или с някой кабел и други подобни мисли... Така че, не е много гарантирано какво като качество си свалил.
Това до тук засяга само плеъра. За домашното кино, както е писал колегата "podredko" трябва да провериш в неговите меню-та къде и какви настройки има. Най-общо казано: слагаш всички аудио настройки отнасящи се до възпроизвеждане на даден формат на Auto и пускай филма!![]()
Този пост е редактиран от frizera; 27-03-16 в 04:45.
Показвало ли ви е кирилски субтритри на маймуница? Последната серия на Грим , субтитирите от Адикт , така и не ги хареса да са на кирилица, показваше ги на маймуница, бяха си srt формат , беше си маркирано на кирилица , проверих още 10 тина филма , там проблем нямаше , само на Грим. Случвало ми се и на Медипплар класика да го прави това , а на VLC да си излизат на кирилица, не е болка , само любопитство , на лаптопа си излизаха на кирилица.
Моля,ако може някой да ми помогне спешно.Имам MED 1000 3XD.Без проблеми досега.Исках да направя ъпдейт на фърмуера-досега бях с V 1.0.5.Исках да инсталирам 4.0.0.Първо инсталирах на флаш съответния буутлоудер,но като отидох в настройките на USB download ми показа дали искам да ъпдейтвам на 2.0.0.Тогава се върнах и инсталирах на флаш V 4.0.0 и пак по същия начин чрез настройките на USB download направих ъпдейт на V 4.0.0.След малко ми показа инсталиране до 100%.И тогава екрана на телевизора стана зелен и нищо не може да се направи.Нито един бутон на дистанционното не работи.Рестартирах-нищо.Ако е със стария буутлоудер след тези ми действия какво следва.Очаквам съвет.
Благодаря.
Омазал си нещата, но да видим дали ще се справиш със ситуацията. Флашката да е форматирана в FAT32 и да е празна. Записваш на нея буутлоудъра, който е посочен преди фърмуера на версия 4.0.0. Изключваш плеъра от щепсела, бучваш му флашката и включваш напрежението. Под бутона за отваряне на капака за диска се намира бутона за вкл/изкл. Натискаш и задържаш натиснат бутона докато на екрана се появи цифрата 8 изобразена с квадратчета. Когато цифрата се появи отпускаш бутона и чакаш да приключи инсталацията.Така се прави инсталация и на фърмуера. Ако не "захапе" потърси буутлоудъра за фърмуер преди версия 2.0.0 и опитай да инсталираш първо него, а след това по-новия. Погледни също така дали не се е разархивирал в папка вместо в основната директория на флашката. Случвало се е понякога. Ако всичко мине както трябва, вече може да инсталираш версия 4.0.0. или която ти се иска. Аз бих инсталирал първо стария буутлоудър и след това по-новия, защото не се знае какво си затрил от стария и какво се е записало от новия.
И на края едно много важно указание: НИКОГА ама НИКОГА не се ъпдейтва през менюто на плеъра!!!!
Благодаря Frizera.Бих желал да ми изпратите скайп или мобилен тел. на профила.В брошурата и на форума пишат различни неща за изключването на щепсела и аз съвсем се обърках.Освен това и в офисите на Вали никой нищо не разбира от тази материя.Аз не съм толкова млад и малко трудно се оправих.Как се форматира флашка на FAT 32.Наистина имам нужда от практически указания.
Не разбрах дали си успял да се пребориш с проблема?! Вярно е че трябва да има повече указания за дадена манипулация, но както виждаш за всяко нещо си има някаква поредица от специфични действия с правилните инструменти и е много трудно това да бъде изложено в едно кратко ръководство за употреба. За това има форум като нашия тук, а също така има и форум на производителя - нещо което липсва при други подобни устройства на пазара. Това са местата на които има достатъчно голяма база данни създадена на база личен опит и помощ от колеги! И не на последно място: не бива да четем ръководството за употреба когато вече сами сме скапали техниката! Трябва да го четем преди да я пуснем в употреба!!!
Флашка се форматира използвайки Уиндоус примерно така: отваряш My Computer където освен хард диска (може да са няколко) се вижда и флашката с някаква буква. Примерно е "F" и ако има фабричен подпис се извежда името на производителя на флашката. Пример: TravelGo 16GB. Цъкваш с десен бутон върху нея и в прозореца, който ще се отвори ще намериш меню "Format". Избираш го и в следващия прозорец на втория ред ще видиш "File System" бутон със стрелкичка надолу. По подразбиране текста в бутона е "FAT 32 (Default)". Ако е примерно "NTFS" "exFAT" може със стрелкичката да го промениш на "FAT 32". По надолу се намира мястото където да укажеш какъв формат да се изпълни: "Quick Format" (по подразбиране), а ако махнеш тикчето ( отметката) ще се изпълни пълен формат, но става по-бавно. По-надолу е бутона "Start". Натискаш го и чакаш да приключи. Това е.
П.п. Ето тук: цък е версия 1.0.5 от която трябва да тръгнеш поне според мен. После вече слагаш: цък версия 2.0.0 и продължаваш към новите или директно към последните версии. Аз не съм пропускал до сега нито една версия, но смятам че не е проблем защото винаги може да се върне много по-стара версия на фърмуера без проблем!
Този пост е редактиран от frizera; 29-03-16 в 01:26.
Благодаря.Направих всичко както го описахте и сега всичко е наред.Аз съм чел предварително и брошурата и форума,но там много условно е казано,че т.н. Emergency Procedure,която всъщност Вие ми описахте подробно е задължителна за тези ъпгрейди. Както и да е трябва да се чете по-внимателно,а и помощ от някой е още по-добре.Имам този МЕД 1000 wi-fi от декември 2014 и досега съм бил само с 1.0.5. В интерес на истината не съм много очарован от 4.0.0-досега интернет радиото не включва,показва server connect failed.Като отвориш папка на филм от основната папка с филми се вижда само файла на филма,не и обложката.Същото е и при flac файловете на CD-та.Снощи ката инсталирах буутлоудера първо се появи 2.0.0,мисля,че и там беше същото.След това инсталирах 4.0.0.Може да е и въпрос на настройки,ще прегледам.Само не знам,ако реша да се върна на 1.0.5, а той е с друг буутлоудер-тогава инсталирам само него и той сам ще си промени буутлоудера или пак по същия начин както с 4.0.0.
мнения за новия фърм ?
V4.0.2 - 6April2016 - Beta -X3D Series - for MED1000X3D - MED800X3D - MED600X
В замунда, има златен торент, като всяка част е по около 50 гиги.
Sent from my C6902 using Tapatalk
********************/banan?id=450740&hit=1&t=movie
Sent from my C6902 using Tapatalk
Здравейте, закупих си МЕД800 и втори ден се опитвам да пусна блурей по мрежата и не става и не става.Шернал съм папката с филмите.Лаптопа вижда плеара както и плеара лаптопа.По мрежа от менюто на плеара влизам по дяла на лаптопа и стигам до филмите и съответно се пускат тези които не са блурей и си вървят нормално.От менюто UpnP на плеара вижда съответните сървъри който има на лаптопа а те са Servio и Plex и през тях също си работят филмите който не са блурей.От където и да се опитам да пусна да кажем някой голям филм над 20GB се започва едно циклене и някъв кошмар и няма гледане.Четох че трябва да се пускат тези филми през NFS но като вляза в това меню там не се вижда нищо. Изталирах haneWin NFS server на лаптопа правих какви ли не настройки неще и неще да се покажат филмите във това меню на плеара и това си.Ще се радвам ако някой подскаже как да подкарам блурей по мрежата.Плеара е със кабел вързан.Рутера е гигабитов.
Включи "Samba process" в плеъра, включи блу-рей меню на "ON". Настрой споделянето на мрежи в компютъра и си готов. Не ти трябват никакви сървъри и подобни DNLA програми.