Страница 32 от 37 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 542
Like Tree70Одобрявам

Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

Пуснато е Sambata а за блу-рей менюто ако е това BD-Lite Menu и то е пуснато.Те са пуснати от самото начало и си циклят големите филми и това си е.Явно си трябва онова NFS където е.

2.  

3. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

А лаптопа и той ли е с кабел или по Wi-Fi?

4. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Щом си инсталирал haneWin NFS server ето една идея и от мен: от основното меню навигираш до Library> Network и натискаш ОК. След това Workgroup и трябва да се покажат всички видими за плеъра устройства. Сред тях трябва да е твоя NFS сървър с името което си му задал. Цъкваш върху него и ако си задал потребител и парола ги въвеждаш и това е. Като ги свържеш веднъж сървъра ще се появи в NFS папката която се вижда заедно с Network и Upnp. Важно условие е лаптопа да е свързан чрез LAN както е отбелязал колегата kaloman, а също така е важно да зададеш на лаптопа статичен IP адрес!!! През SAMBA протокола BluRay едва ли може да тръгне гладко! За да не се бъркаш какво си постигнал като резултат може да изключиш Samba Process от меню Setup> Network. Така ще виждаш по-малко икони на вече познати за плеъра устройства. В същото меню има поле NFS Option. Провери дали настройките Protocol и rsize са на Auto. Ако има проблеми може в последствие да си ги променяш. При мен са на Auto.
    BD Menu се използва за да може плеъра да пусне меню преди филма от където да си избереш езика за аудио и субтитри, да избереш определена сцена, да си пуснеш филма и каквото още там съдържа. Много често има и реклами на филми. Обикновено при "ремуксването" това съдържание отпада частично или напълно, така че почти няма да ти трябва да е включено. Когато е окастрено съдържанието, а BD Menu е On плеъра извежда съобщение за грешка и пита дали да продължи с възпроизвеждането нататък.
    При мен постановката е следната: NFS client IP Adress: 100:100:100:20/mnt/nas. В nas са всички папки с филми, музика, снимки и каквото се сетиш. А mnt е мястото (сървъра), където се намира папка nas. Използвам отделен като хардуер сървър и за това пътя е такъв. Не съм пускал haneWin и други подобни и нямам кой знае какъв опит с подобни решения. Дано съм помогнал с нещо.
    Frogst одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Лаптопа го връзвам и със кабел и по WiFI все едно и също е.Циклят тея гадове и това си е.Сложих хард диск на плеара за да проверя там как стоят нещата и смея да кажа че няма проблем остава борбата с пускане по мрежата.Във WORKGROUP виждам лаптопа и шерната папка от лаптопа и от там като я пуска пак не се гледа едвам върви.Но NFS сървър там няма явно някъде има проблем по въпросната програмка haneWin.Лаптопа е със WIN10 спрял съм му дефендъра за да не го блокира.Опитах какво ли не.Във NFS настоиките на приемника може да се напише ръчно IPto на NFS сървъра и това пробвах и пак не става.Тествах скоростта на прехвърляне от лаптопа към приемника и по лан и по wifi държи към 90мбита.NFS opsion съм опитал и на ауто и на 32768 няма разлика папката NFS не вижда нищо.А това определено не ми говори нищо: NFS client IP Adress: 100:100:100:20/mnt/nas. Аз съм начинаещ и не съм много наясно с нещата за съжаление.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    софия

Смени уиндолса със седмица

7. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от mladen76 Виж публикацията
    Смени уиндолса със седмица
    Подкрепям с две ръце!!!

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от djzmei Виж публикацията
    А това определено не ми говори нищо: NFS client IP Adress: 100:100:100:20/mnt/nas. Аз съм начинаещ и не съм много наясно с нещата за съжаление.
    Това е нещо като нагледно обяснение как изглеждат някои от настройките. Цифрите за IP са абсолютно примерни, но /mnt/nas си е реалния път до моите файлове. Подобен път има и до твоите. Просто остава да го откриеш. Исках някак да го онагледя така, че да е по ясно.
    NFS client IP Adress ще се вижда когато се избере Media Library> NFS. Като се отвори NFS се натиска бутона "книжка" и в таба който се отваря има Add NFS Client. Като се избере ще се покажат прозорците за въвеждане на IP адрес и път до файловете.
    Този пост е редактиран от frizera; 15-09-16 в 23:36.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

За съжаление за момента няма как да сменя windowsa.Опитах се да добавя там през книжката NFS клиент показа папката но като се опитам да вляза в нея казва failet.

10. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от djzmei Виж публикацията
    За съжаление за момента няма как да сменя windowsa.Опитах се да добавя там през книжката NFS клиент показа папката но като се опитам да вляза в нея казва failet.
    Хъм м м. Ако си сложил парола за достъп до NFS сървъра - махни я и опитай пак да достъпиш въпросната папка.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Не съм слагал парола.Но не съм сигурен как точно се изписват нещата с настойките на NFS клиента на плеара.

12. Тук е от
    Apr 2009

Здравей! Ще се опитам да помогна,но не разбрах какво е свършено и на коя стъпка се проявява проблема. Най- общо стъпките са следните:
    1. На лаптопа инсталираш hanewin server.Желателно е да е със статичен ип адрес,както и плеъра.
    2. Правят се нужните настройки на програмата на лаптопа- те са специфични и има на сайта на форума на плеъра какви са.
    3. Много важна стъпка - редактиране на файла със споделените папки и устройства . Той е в опциите на hanewin. В него се пише ип- то на клиента т.е плеъра затова трябва да е статичен.
    4. Настройват се опциите на nfs - клиента в плеъра в опциите за мрежа - може и ауто , но съветват да са точно определени.
    5. Вече последно от плеъра от менюто медиа/nfs се добавя сървъра със споделените папки от лаптопа - ако се търсят автоматично , при правилни настройки ги намира сам

По принцип менютата на блурей изданията са java и не се поддържат от плеъра и включената опция само създава проблеми - съвета е да е изключена. Но това няма връзка с проблема.

http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=10625.0
    Този пост е редактиран от pipchi; 18-09-16 в 13:19.
    ronnie72 одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Да аз от там съм гледал настойките и съм опитвал какви ли не настойки и неиска плеара да види нищо във радел NFS.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2009

Да видим какво си задал в стъпка 3 - експорт файла на сървъра,ако може.

16. xam
    xam е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015

Здравейте,
    От вчера и аз съм с MED800X3D - версия 4.02. Инсталирах вътрешен 500 GB хард, форматирах 3 пъти и свързах с лан кабел устройството към рутера. Включих SAMBA и открих устройството от компютъра (с Windows 7). За съжаление като вляза в папката IP - mede8er - root не виждам вградения хард. Целта ми е директно от компютъра да прехвърлям филмите в харда на устройството и от там да ги пускам. Моля за помощ като предупреждавам, че съм голям лаик.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от pipchi Виж публикацията
    Да видим какво си задал в стъпка 3 - експорт файла на сървъра,ако може.
    E:\Torenti -readonly -name:torenti
    E:\Torenti -readonly -name:filmi 192.168.1.177

18. Тук е от
    Apr 2009

Важен е синтаксиса на експорт файла. Прикачвам снимки на моите настройки.
    Ай пи адреса е този на плеъра - затова трябва да е винаги един и същ. Давам моите настройки с идеята ,че работят. Нямам претенциите да разбирам в дълбочина какво точно се случва при тяхната промяна. Всички стъпки са важни и ако следваш указанията от предния ми пост и това от официалния форум от линка трябва да стане.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 37 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player - Dune (всички модели)
    От hristoslav2 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 535
    Последно: 18-05-21, 08:33
  3. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Hyundai (всички модели)
    От myDiva във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 508
    Последно: 29-03-14, 19:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе