Честита Коледа и Нова година на всички!!!![]()
Здравейте, Честита Нова Година. Покрай празниците се сдобих с Mede8er1000x3D с 2ТБ вътрешен хард. Имам няколко въпроса относно машинката. Плеъра е свързан чрез лан кабел към рутер(d-link DI-524), когато прехвърлям инфо от компютъра към плеъра скоростта е 1,5-1,8МБ/с и с екплорера на Win-a и с Teracopy, толкова ли трябва да бъде или аз не правя нещо както трябва? Пробвах вградения торент клиент на плеъра, като цяло е стабилен, има ли вариант аз да определям къде да се свалят файловете, а не всичко свалено през торенти да се тъпче в папка Transmission? Мога ли чрез utorrent от компа да свалям директно на харда на плеъра, както са вързани по мрежата? Плеъра е вързан към ТВ чрез HDMI кабел, имам 5,1 колонки само с изходи на чинчове (RCA) има ли вариант звука да минава само към колонките, а не както е сега и през колоните и през телевизора и става какафония? Мога ли от плеъра директно да трия, местя и създавам папки чрез дистанционното или това става само чрез компютър?
Честита нова година на всички ! Със здраве да си ползваш плеъра . Може да създаваш папки , да копираш и местиш през дистанционното без комп . Ако искаш скорост при трансфер си подсигури съответен гигабитов рутер, каквато е и картата на плеъра. Компа също да е с добри показатели и неомазан уиндоус . Скоростта ще се увеличи десетократно и ще можеш също да ползваш файлове с HD звук . С торенти през плеъра не се занимавам и не съм компетентен, но съм сигурен че ако пренасочиш адреса на сваляне директно в харда на плеъра няма да има проблем
Честита Нова Година и от мен!!! Живи и здрави да сме, пък за останалото - късмет!!!!
Само ще добавя: с програмата Transmission Remote GUI можеш да определяш в коя папка да се свалят филмите и още доста полезни неща. Тя много прилича на mTorrent и предоставя много по-добра функционалност на трансмишъна като цяло. https://code.google.com/p/transmisson-remote-gui/
Този пост е редактиран от frizera; 04-01-14 в 16:13.
Здравейте, имам проблем с плеъра или мрежата, не съм сигурен. Интернета ми е на Vivacom Fiber Net след рутера на виваком има закачен мой рутер. Към рутера с лан кабел са вързани плеъра и стационарния ми комп. От рутера имам настроен DHCP сървър, който да дава Ип-та във вътрешната ми мрежа. Когато пусна плеъра независимо дали гледам филм, слушам музика или копирам от PC към плеъра след около 15мин нета към плеъра изчезва и става недостъпен и във вътрешната ми мрежа. Изскача ми следната грешка - Error code: 0x80070035 The network path was not found?
Търси проблема в рутера, нещо много сложно е навързана мрежата , гигабитов трябва да е рутера за да ползваш възможностите на мрежовата карта. Не може ли без втория рутер ? Аз ползвам този http://www.tp-link.com/en/products/d...del=TL-WDR4300 и нямам проблеми.
А пробва ли да пуснеш PING към плеъра когато се появи тази грешка? Направил ли си map device на харда в плеъра? С каква ОС ти е компютъра? До колкото си спомням рутера ти не е гигабитов, но това не е от особено значение, въпреки че съществува вероятност от претоварването му (личен опит).
Това е проблем на Windows-a. Пробвай от настройките на компа да си разрешиш "NetBIOS over TCP/IP" (ако не си го разрешил де :-) ). Не давам гаранции, но вероятно ще се оправи. За себе си съм 99% сигурен, че няма смисъл да ръчкаш нито рутера нито плеъра. Успех !
Здравейте! Не ми стана ясно дали изчезва нета на плеъра / не работят интернет приложенията на плеъра , час и т.н /, което е индикация за проблем с рутера или само се губи връзката с компютъра , което показва проблем с комуникацията плеър-компютър ?
Имаме нов финален фърмуер http://www.mede8er.org/Firmware_Fina..._10Jan2014.zip
Този пост е редактиран от ceco7; 11-01-14 в 19:15.
Здравейте, вчера се сдобих с това плеърче - med600x3D. Сега искам да си взема и външен хард 2.5 инча 1 терабайт, но всички такива са на 5400 оборота, въпроса ми е дали ще е бавен за 3D BlueRay iso, или ще върши работа, или да си взимам 3.5 инчов с външно захранване?
Честито, колега ! Със здраве да си го гледаш :-)
Виж скоростите на трансфер, които обявява производителя на HDD-то, което си избрал, след това отвори NFO-то на някой филм и виж сумарният битрейт видео+аудио. Ако диска осигурява по-голям, според мен не би трябвало да имаш проблем, че е на 5400, но е добре да се сметне. Плюс това битрейта не е константно висок, има сцени с висок последвани от такива с нисък и буфера на плеърчето би трябвало да се справи.
Успех!
Ползвам WD My Passport 1 Tb 2.5" , работи без проблем - вътрешните 3.5" дискове също не е проблем да са на 5400 rpm - даже е за предпочинане , че са по тихи и не греят. Големите производители имат специални такива серии.
Този пост е редактиран от pipchi; 10-01-14 в 14:26.
Е взех си WD My Passport Ultra 1 Tb 2.5", изгледах Аватар на исо в 3д вариант, Отмъстителите пак исо в 3д вариант, все по над 40ГБ релийза и плеъра никъде не се зачуди, така, че хард на 5400 върши идеална работа. Плеъра ми е със софт 1.0.3 мисля, но засега каквото и да му пусна го подкарва, та се чудя заслужава ли си да ъпдейтвам до последния? По принцип щом нещо не ми създава грижи не го пипам, но да попитам все пак.