Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 152

Miranda или QIP

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Miranda или QIP

А къде отива "Бета" билда?
    От лога се вижда че за първи път е имало тестова версия с уникод февруари месец тази година. Това никак не съвпада с "много отдавна". Да не говорим, че официалната версия (0.4.0.3 ), която ползват сигурно поне 70% от потребителите, не поддържа уникод.

ДОБАВКА: Докато пишех поста, един приятел инсталира последната версия на Miranda за тест. Не успя да прочете нито 1 съобщение, кодирано в UTF-8, докато с QIP нямаше никакъв проблем в комуникацията и с UTF-8 и с CP1251.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Ско, постнал си, докато сме тествали.
    Значи идеята е всички да поддържат уникод и тогава няма да има "това не се чете",независимо каква локализация ползва човека отсреща . Това, че не си разчитал QIP, е най-вероятно, защото твоята система разпознава само CP1251 (WINDOWS-1251). Откъде идва проблема - програмите разбиращи уникод нямат проблем да показват символи от други кодови таблици, но обратното води до изобразяване на "маймуни". Ако клиента ти за ICQ поддържа уникод, няма да имаш проблеми да четеш дори йероглифи, но ако разбира само от CP1251, ще виждаш "маймуни" всеки път, когато някой ти изпрати символи, които не влизат в ASCII таблицата и са различни от CP1251.
    За повече информация:
    http://www.unicode.org/standard/WhatIsUnicode.html

4. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    А къде отива "Бета" билда?
    От лога се вижда че за първи път е имало тестова версия с уникод февруари месец тази година. Това никак не съвпада с "много отдавна". Да не говорим, че официалната версия (0.4.0.3 ), която ползват сигурно поне 70% от потребителите, не поддържа уникод.

ДОБАВКА: Докато пишех поста, един приятел инсталира последната версия на Miranda за тест. Не успя да прочете нито 1 съобщение, кодирано в UTF-8, докато с QIP нямаше никакъв проблем в комуникацията и с UTF-8 и с CP1251. Нямам какво да добавя.
    Уникод наистина има само в бета версиите, официалната, която е на повече от година не го поддържа. Алфите го поддържат от доста отдавна, ако не греша края на 2005-та. Но пък те понякога имат сериозни проблеми. Има още какво да се желае от разработчиците на Мирандата.

Скоро вероятно ще има и официална 0.5 версия. А с уникода и Миранда няма никакви проблеми, даже и уиндоуса да не ти е сложен на български настройки. Аз в момента съм с френски уиндоус и нямам никакви проблеми с кирилица с различни клиенти от другата страна, освен с QIP и неправилно настроен уиндоус.

За тези с бета Мирандите: Opitions->Network->ICQ->Features->Send all messages as unicode, Ansi <->Unicode translation: Cyrillic.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

За тези с бета Мирандите: Opitions->Network->ICQ->Features->Send all messages as unicode, Ansi <->Unicode translation: Cyrillic.
    Ще повторим теста в случай, че моя човек не е настроил въпросните параметри. Windows има пълна поддръжка на уникод. Програмите, работещи под него или разбират от уникод или - не.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

0.6 alpha1 unicode ми е версията
    11:03:28 [----] Kris:
    от 7.6.2006
    11:03:34 [----] Ghost:
    и не поддържа уникод ;-))))
    11:03:47 [----] Ghost:
    ...или не си я настроил
    11:03:55 [----] Kris:
    отде да знам дали поддържа..
    11:04:01 [----] Kris:
    тя има хиляди настройки
    11:04:04 [----] Ghost:
    Opitions->Network->ICQ->Features->Send all messages as unicode, Ansi <->Unicode translation: Cyrillic.
    11:04:11 [----] Kris:
    всеки плъгин към нея още по 100-ина
    11:05:04 [----] Kris:
    дам така е
    11:05:22 [----] Kris:
    но може някой плъгин в/у нея да не е уникод и отиде
    11:06:19 [----] Ghost:
    sega shte ti pratq unicode msg
    11:06:29 [----] Ghost:
    тест
    тест
    тест
    123
    11:06:45 [----] Ghost:
    чете ли се предното?
    11:06:52 [----] Kris:
    не
    11:07:38 [----] Ghost:
    нещо против да цитирам този разговор в сетком?
    11:08:26 [----] Kris:
    дам, няма грижи.
    11:08:34 [----] Ghost:
    ок, 10х
    11:08:40 [----] Kris:
    що да не цитираш като явно не работи като хората...
    11:09:51 [----] Kris:
    мм, тук още някакви настройки има
    11:10:19 [----] Kris:
    don't send UNICODE parts for 7bit ANSI messages ми е включено
    11:11:50 [----] Kris:
    чай да рестартирам и прати пак
    11:12:10 [----] Kris:
    daj
    11:12:12 [----] Ghost:
    gotow li si?
    11:12:25 [----] Ghost:
    уникод, тест, 123
    11:12:32 [----] Kris:
    tc
    11:12:58 [----] Ghost:
    1251, това как е?
    11:13:23 [----] Kris:
    towa e dobre
    11:13:28 [----] Kris:
    123 уникод, тест, 123
    11:13:41 [----] Ghost:
    да, това бях написал?
    11:13:46 [----] Kris:
    znam
    11:14:02 [----] Ghost:
    щом не работи как го прочете?
    11:14:19 [----] Kris:
    s giavolak
    11:14:25 [----] Ghost:
    ;-)
    11:14:34 [----] Ghost:
    ок, цитирам всичко до тук
    С което за мен темата приключва - QIP работи с UTF, Miranda - не.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

0.6 alpha1 unicode ми е версията
    Тая версия я няма в blog-а на Miranda. Имаше я, но престоя само няколко часа и я махнаха. За справка, излезлите бети са тук: http://www.miranda-im.org/development/ . Плюс това, бета-версиите 0.6.* се водят unstable, за разлика от 0.5.* . За справка - коментарите към предпоследната бета (http://www.miranda-im.org/2006/06/06...-v05-build-57/).

QIP работи с UTF, Miranda - не.
    При мен пък явно е точно обратното...

http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg191392

...затова и не смея да излизам с чак толко категорични заключения.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Най-вероятно не ти четат статуса, тези, които ползват клиенти без поддръжка на UTF-8. Предположението ми е, че като НЕ включваш UTF на qip, той започва да работи с локалните настройки (CP-1251 в нашия случай), но интерфейсът му си остава на UTF. Само предполагам - все пак затворен код е.

А за мирандата...еххх дай една версия, за която си сигурен, че работи коректно с уникод и да изтормозя още някого, но според мен двама души са достатъчни, за да е ясно, че не работи. Вчера правихме опити с две версии и резултатът се припокрива доста точно с цитирания диалог от днес. Все пак повечето от ползващите миранда не си играят да търсят най-добрата алфа или бета, а теглят официалната версия от главната страница. Това означава, че основната маса потребители на миранда често пращат съобщения от сорта "това последното не се чете, усмивка ли ми прати?".

Всички мои познати, които ползват миранда, го правят заради поддръжката на няколко протокола, не заради интерфейса.
    Както и да е, дай линк към някоя читава версия и ще потретя опита.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Както и да е, дай линк към някоя читава версия и ще потретя опита.
    http://files.miranda-im.org/builds/miranda-v05a58w.zip

Най-добре с дадения miranda32.exe да се ползват модули, които също да се вземат от архива.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

аз пък съм хардлайнер
    ползвам си трилиан от време оно. не излизат постоянно нови версии и има хиляди плугин-и и скинове. подържа кирилица(УТФ). а пък емотите му къртят . Това дето ползвал много рам, аз не го вярвам. според process explorrer-а ползва 30МБ (icq+msn+y!), което при възможни 1ГБ не е никакъв проблем.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

11:03:12 [----] Ghost:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg194074
    11:07:01 [----] DeathKnight:
    ок четеш ли
    11:07:08 [----] DeathKnight:
    ok chetesh li
    11:07:28 [D---] Ghost:
    da
    11:07:36 [D---] Ghost:
    ti q slozhi li?
    11:07:43 [D---] Ghost:
    четеш ли?
    11:07:44 [D---] DeathKnight:
    da
    11:07:47 [D---] DeathKnight:
    cheta]\
    11:07:53 [D---] Ghost:
    това беше 1251
    11:07:58 [D---] DeathKnight:
    daj unicode
    11:07:59 [D---] Ghost:
    сега минавам на УТФ
    11:08:11 [D---] Ghost:
    УТФ, тест
    11:08:13 [D---] DeathKnight:
    kurec
    11:08:23 [D---] Ghost:
    mozhe li da te citiram?
    11:08:35 [D---] DeathKnight:
    citiraj celija text
    11:08:40 [D---] Ghost:
    ok ;-)
    @BerkStock
    Това е. Повече не смятам да те убеждавам. Мисля, че вече на всички им е ясно колко "читава" е "поддръжката" на уникод в Miranda. Надявам се да не почнеш да твърдиш, че хора като Крис и DeathKnight са ламери и не могат да си настроят програмата...

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Смисъла на Unicode поддръжката да може да се пише на няколко езика едновременно (примерно китайски и бг) в едно съобщение. С тази алфа даже замо кирилица нe тръгва...

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Може и да не съм ламер, но и нямам никакво желание да си настройвам програмата. Логът на разговора ни не дава основание да се пренебрегват достойнствата на мирандата...
    Както ти споменах, за мен мирандата си работи прекрасно, единствения, от когото съм получавал нечетими съобщения си... ти. Ей сега ще седна заради теб да си настройвам каквото и да било!!!
    От друга страна, докато бях със съветската изгъзица кип, редовно получавах нечетими съобщения...

Цитат Първоначално публикувано от DeathKnight
    Смисъла на Unicode поддръжката да може да се пише на няколко езика едновременно (примерно китайски и бг) в едно съобщение. С тази алфа даже замо кирилица нe тръгва...
    На мен ми трябват 2 азбуки - кирилица и латиница.
    В момента версията ми си ги поддържа отлично, пиша едновременно на двете и проблеми няма!!!
    Така че, я пак ми обясни къде е смисъла на утф-а при онлайн месенджера, освен Ghost-а да си начеше крастата с нещо, което явно никой все още не ползва?
    Когато навлезе по-широко и почне да се използва наистина, а не само от Ghost, тогава Мирандата ще има нормална уникод поддръка, вервайте ми

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Не четеш от мен UTF. Което показва, единствено и само, че Mиранда не го поддържа и нищо друго.
    Мнението ми за смисъла и ползата от UTF е точно обратното на твоето. Че всички рано или късно ще ползват само уникод е пределно ясно. Колкото по-рано, толкова по-добре - така ще се приключи историята с "това не се чете".
    На края:
    Да те цитирам ли от лога на ICQ, където каза, че би ползвал QIP, ако не ти се налагаше служебно да ползваш MSN и за това си с Miranda?

17. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Смисъла и ползата от UTF аз също не искам да коментирам. То и няма какво - за момента смисъл има, полза няма.
    Просто гледам практично на нещата - повярвай, ти наистина си единствения, на който съм писал "не се чете".
    Така че за мен проблем с неподдръжка няма...

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    ......ти наистина си единствения, на който съм писал "не се чете".
    Така че за мен проблем с неподдръжка няма...
    ;-))))))))))))))))

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Miranda IM, версия 0.9.8
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-10, 17:13
  2. BG речник и за Miranda
    От universum във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 19-11-06, 20:52
  3. Miranda Problem
    От MiSteR във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 15-02-06, 18:03
  4. Miranda authorization
    От BBB във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 01-04-04, 01:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе