<offtopic>peshos, да не си на 2000? Там имах проблеми с фирефокса, бях го докарал то половин Г рам и ползвах основно операта поради тая причина</offtopic>
<offtopic>peshos, да не си на 2000? Там имах проблеми с фирефокса, бях го докарал то половин Г рам и ползвах основно операта поради тая причина</offtopic>
Вече не - на XP и на 2003. Даже е почти чист откъм плъгини. В началото си играех да го конфигурирам на ръка, за да не се получава така, но без особен ефект (главно memory cache-а и някои мрежови настройки). Пък и с 1G RAM няма проблеми.Първоначално публикувано от Flex
Просто го ползвам изключително много и паметта си расте малко по малко. Аз затова казах, че се случва след няколкодневна работа, без да го затварям. В момента е 50+50М от сутринта, до довечера ще стигне поне 100+100М![]()
<offtopic>http://www.freerepublic.com/focus/f-.../1327586/posts ?<offtopic>
Мда, а изчете ли дискусията до долу?Първоначално публикувано от Flex
Освен това мнението на част от девелопърите е, че щом има достатъчно памет, защо да не се използва! Аз затова казах, че вече не си играя да го настройвам - при условие че половината ми RAM така или иначе не я ползвам през повечето време... Но за компютри с малко RAM и слаб процесор, това определено е проблем.
...и пак малко funny
http://www.dailysixer.com/ffad.shtml
По темата:
Точно дискусията от горния линк дава следното решение (за непрочелите или неразбиращите английски):Първоначално публикувано от Flex
- отваряте нов tab
- пишете в address-полето about:config
- намирате променливата browser.cache.memory.enable
- ако въпросната променлива е true, цъкате два пъти с мишока върху нея за да стане false; ако си е false, игнорирайте ONtopic-а този пост.![]()
Да, това също е полезно:
config.trim_on_minimize
Мисълта ми беше обаче че настройването на FF да използва по-малко памет е за сметка на бързодействието донякъде. Ако имате над 512М памет, няма смисъл да го "оптимизирате" чак толкова![]()
Е аз съм с 2Г но както е казал мечо пух - колкото повече, толкова повече
Проблема на това фирефокс да заема колкото му душа иска памет е след няколко дена ъптайм. Виндовс си суапва 4к страничките на идле когато си иска, и след като фирефокса се е нагрухал подходящо с рам, която 90% е била суапната през нощта, после му трябват 2 мин злобно стържене по диска да се покаже обратно. На 2-3 седмици ъптайм става нетърпимо и трябва да се рестартне. Ремоте десктоп-а, поради някаква причина също го кара да си изсипе паметта на диска и отново късащо нервите стържене за да се покаже. С тея фиксове положението малко се пооправя.
Хаха - борим се за световен рекорд по ъптайм? :Super:Първоначално публикувано от Flex
IE + MyIE2/Maxthon* Е тва е истината*
И махнете Maxthon от анкетата, защото това не е браузър
а надстройка на Интернет Експлорера
Ам, мразя да рестартирам просто, като си наглася и напускам нещата и само ъпдейт на драйвери или много критикъл ъпдейти ме карат. Нах-много съм изкарвал със 2000 РЦ3... порядък от 3 месеца ъпдайм, може би и още можеше ама се скапа диска та се наложи. Какъв здрав офтопик вкарахме... аз де![]()
Първоначално публикувано от razziel
винаги може да се направят 2 сайта да изглеждат еднакво (или с много малки разлики) в 2та основни браузъра - МСИЕ И Firefox, просто трябва да си поиграеш повече със стиловете ... аз лично ги разработвам във Firefox и след това, ако изглежда по различен начин в МСИЕ , ги дооправям ( има един много полезно разширение - View in IE, което доста използвам ) .... за кирилицата, нямам спомен да е имало проблеми, а минах през почти всички версии от 1.0.1 до 1.5.1
колкото до забиването , забелязал съм че в повечето случаи е причинено от extension-ите, не от самия браузър , а и не е препоръчително да се слагат прекалено много, тъй като браузъра почва да консумира доста памет.
Всеки които ползва и гласува за Maxthon-a и Avant Browser е наясно че това са надстроики на IExplOOOder -Първоначално публикувано от Vandal
като такива притежават ОСОБЕНА разширена функционалност и възможности, които им отреждат собствено място в Анкетата - мисля че така е справедливо.
Иначе всичко се развива според очакванията на всинца ни.
може би Операта изостава малко от предведеното - но има - има какво да се желае още ...
http://it.dir.bg/2006/04/21/news95791.html -това тук не е много по темата, но май ще е полезно за любителите на огнената лисица...
То добре, ама на сайта последната версия е 1.5.0.2 от една седмица насам, а горната новина е от днес...Първоначално публикувано от llll
![]()
Първоначално публикувано от BerkStock
Значи в най- скоро време можем да очакваме новината за новия процесор Intel8080*
![]()