Преди около половин час имах "удоволствието" да разкарам старият "билд" на ICQ 5.1 и да си инсталирам прясната (финална) версия ICQ 6.0 Build 5352. В момента съм с доста омесени чувства. Напълно ясно е, че 30 минути са напълно недостатъчни, за да се тества каквото и да е, но първите ми впечатления са горе-долу приятни. В сегашният си вид клиентът е доста "олекотен" - на пръв поглед ги няма хилядите бутончета и шаренийки (като изключим рекламките), лентовото меню е "опростено" до 2 категории - "Main" и "Contacts" - като подкатегориите в тях са намалени до половина спрямо версия 5.1 (съответно 10 към първата категория и 5 към втората). Всичко е изчистено, подредено, интуитивно. Емотиконките (най-накрая) са анимирани, но макар и променени, са все същите познати личица. Друга новост е наличието на "табове" - т.е., ако си чатите с няколко души, всичко ви е в един чат-прозорец, а различните nicknames са в различни табчета. Самият чат-прозорец е доста поизчистен вече. Още едно приятно нововъведение е, че можете да изпращате съобщение до някого без да отваряте отделен (голям) чат-прозорец - в малко екранче до иконката в "system tray"-я. Както и сами се досещате, тези, а и още много други новости/опции, могат да се настройват или модифицират според предпочитанията ви. Да погледнем паметта обаче... първият шок: 20-30-40-45 МВ... все още тествам защо (и от какво) "кю"-то товари така машината. Опитах се и да проведа разговор, но странно защо 3-4 секунди след конекцията, връзката грубо се разпадаше, и така 2-3 пъти.
Та в момента съм дотук.
Споделете как е при вас.