Здравейте, надявам се, че публикувам постинга си в правилната категория. Благодаря предварително на всички, които ще се включат!!! Проблемът ми е следният:
Когато включа комплект на микрофон със слушалки в предния панел на компютъра, микрофонът работи перфектно, но само, докато изключа компютъра. Преинсталирах многократно аудио драйвера, предоставен ми в инсталационния диск на дъното на компютъра. Дъното ми е интелско - на Asus P5B-Plus Series. Аудио драйверът се нарича SoundMAX HD Audio. Преинсталирах и драйверите на чипсета и какви ли не други. Имах кодеци на К-Lite, премахнах ги всичките, какво ли не правих, за да го оправя.
Имам една програма за безжичен пренос на данни през bluetooth, казва се BlueSoleil. Имам си оригинален инсталационен диск и оригинален адаптер. Забелязах, че ми прави проблеми, предполагам, защото има някакъв аудио драйвер за обработка и пренос на аудио файлове вътре в нея, част от инсталацията. Деинсталирах я и нея. Принципно, при включване на блуутут, явно излъчването е много силно, защото включвам физическия преходник в едно от предните USB-та, до входовете за микрофон и слушалки. Ок, и нея деинсталирах. Тя има мисля, че някакъв виртуален аудио драйвер, но ако го няма СоундМАКС ХД Аудио, не се чува звук само от него.
Уиндоус винаги ми казва: "this device is working properly". Мисля, че проблемът започна, когато едни субтитри не ми се отвориха на кирилица и си промених регионалните езикови настройки, премахвайки английски както език за повечето настройки, вкл. и разпознаване на глас. Още тогава ми излезе съобщение за някаква грешка в хардуера или нещо подобно, което, докато не му дадох, "ок", не ме остави на мира. Ок, какзвам си, промених настройките, махнах и преинсталирах FlexType (може и да е глупаво, но се зачудих какво да правя)!. Не знам, дали това е бъг в Уиндоуса, но честно казано не ми се преинсталира отново, защото го правих преди няколко седмици и не мога да записвам всичко отново на дискове. Компютърът е нов, всичко си върви ок...
Моля ви, кажете ми някой имал ли е подобни проблеми и как мога да ги отстраня. Още нещо, на контрол-панела на SoundMAX HD Audio, до настройките на микрофона, се появява един удивителен като знак, който казва, че микрофона трябва да е в "няма" позиция. Не знам защо!!!???!!!
Ще съм благодарен на всякаква информация и помощ! Мерси на всички!![]()