Ето това имам при мен, ползвам без проблеми, слагам картинка:
Нямам нищо против Firefox, сам застъпвам концепцията за разширяемост, одобрявам и самата идея за АЛТЕРНАТИВА. Дразнят ме обаче религиозните, чието отношение и склонност към изкривено мислене и манипулиране на доводите е в състояние да обърка мнозина. Парадоксът е, че именно те обсебват "алтернативата", обявявайки я за "единствената алтернатива", което е - сещате се, глупост! Опитвам се да разделя предимствата на програмата от голямата доза сляпо преклонение пред нея.
А трябва да си именно кьорав, за да не забележиш, че той:
1. не е толкова малък - вижте колко памет гълта от старт
2. не е толкова бърз - вижте колко лепкаво и със закъснение реагират менютата на "web-базирания интерфейс", що за глупост. рендващия енджин на gecko също е бавен и скован - вижте закъснението при преоразмеряване на страниците, native zoom няма и не може да има и според самите разработчици, впечатлението ми от цялото усещане при работа е, че ако тази програма беше оптимизирана като хората, щеше да скача 4 пъти по-бързо. само че "междуплатформен" и "оптимизиран" се карат май?
3. не е толкова надежден - заслугите, които му приписвате са идеите на авторите на разширения, чието добавяне обаче винаги може да компрометира целостта на програмата - има Safe Mode, нали?
Ако се върна към примера с автомобилите, има такива, за които ABS и въздушни възглавници не са "екстра".
Ако пък се върна към разширяването - абе мисля си що да не напиша много бърза и лека програмка "Hello World", а с помощта на плъгини да може да прави симулации на ядрени експлозии и генетични експерименти
Въобще защитниците на "единствения добър" ми напомнят на преклонението пред windows XP на тези, дето си блъскаха главата с 98-цата чак до самото му излизане. А изказвания от сорта "нокиа е мерцедесът на телефоните, мерцедеса е нокиата на колите" смятах за запазена марка на доста по-пъпчиви форуми, в които не влизам
И накрая все пак по същество - съветвам автора на темата да се насочи към 3-тата версия на Firefox, подобрени са доста неща, "бетата" да не го плаши!