Колеги,
Предложете ми алтернатива на МS браузера. Единственото ми условие е да поддържа Фейваритс. Т.е. да мога да си ги прехвърля.
Колеги,
Предложете ми алтернатива на МS браузера. Единственото ми условие е да поддържа Фейваритс. Т.е. да мога да си ги прехвърля.
То от горните само Opera, Mozilla, Safari и IE имат собствен енджин, другите са само надстройки на предимно IE.
Въпроса е да ползвам Фейваритс от IE. Опера и Мозила май няма да ми свършат работа...Първоначално публикувано от naskop
И защо да не ти свършат? Експортни си фаворитите от ИE в някой от другите браузери.
При инсталацията на Мазилата (Mozilla) тя те пита изрично, дали искаш да си импортнеш настройките и фаворитите от IE...така, че не виждам проблем да не я използваш.
Благодаря! Ще пробвам с Мозила.Първоначално публикувано от BAD_BOBIK
Подценяваш функцията на надстройките? Яхни тогава направо двигателя на колата и си го карай без другото Съдейки по познанията на питащия, едва ли точно кой какво ядро ползва го интересува... Ох, точно mozilla съм изтървал по-горе.Първоначално публикувано от ru-boy
@g5bg, първата работа на ВСЕКИ алтернативен браузър под windows е да импортне favorites на най-популярния IE веднага след инсталацията си, така че не се притеснявай, а опитай колкото се може повече от горните и си харесай нещо! И да, както уточни ru-boy Avant и Maxthon наистина ползват Internet Explorer, ако това те притеснява, не ги искай Аз бих ти препоръчал firefox и opera, опитай ги в този ред.
Работата при браузерите е същата, както при колите, както там има една марка Мерцедес и всички останали, така и при браузърите има Frefox и всички останали.
Мнението е лично и неангажиращо.
Работата при почитателите и на Mercedes, и на Firefox е същата, мога само да ги съжалявам, че това е най-доброто, за което се сещат.Първоначално публикувано от ru-boy
Мнението е лично и неангажиращо.
(м/у другото ако някога подкараш чисто нов мерцедес, вероятно ще забележиш, че не е необходимо да му качваш плъгини за светване на фаровете, отваряне капачката на резервоара, както и за заден ход примерно)
@XIIID, само един въпрос. В близките няколко години купувал ли си чисто нова кола от магазина? Ако не си - влез в някой магазин (няма нужда да е на мерцедес) и попитай за "плъгините" които предлагат.
@XIIID, доразширявам отговора на Pat. Ако си купуваш кола и не и инсталираш "плъгините" като ел.стъкла, ABS, климатик, въздушни възглавници, абвгд и т.н. сигурността и удоволствието от ползването и ще са примерно наполовина по-малки.
С лисицата е същото. Слагаш в началото едни плъгини и/или теми, които ти я правят удобна/красива. И после не мислиш за тях. Благодарение на вградените опции за ъпдейт се обновяват не само всички плъгини, без да ги мислиш, но и самият браузър.
Какво по-хубаво от малък, бърз, надежден, браузер, на който слагаш само това, което ти е нужно и всичко това е под 15-20 Mб, a нe 200-300, че и повече мега байта.
То, ако се чудите защо е толкова голям IE, това не е заради нещо друго, а заради склонността му да шпионира, ама това е друга тема. То на тези, които го ползват им е все едно, защото не разбират от компютърна сигурност и не само.
Пак лично и неангажиращо мнение.
Много правилно си го казал, но искам да каже също, че съм благодарен на тези хора, понеже така много малко "хакери" проявяват интересе към лисицатаПървоначално публикувано от ru-boy