За хората с по-стари компютри /с видеокарти, които не потдържат 3D vision/, които не могат да подкарат 3D blue ray филми има решение /макар и до някъде компромисно/. Ето какво е нужно:
1. Свързвате компютъра с hdmi 1.4 към телевизора, с настройка само към телевизора или clone display /най-добре ТВ да е основен дисплей/
2. На компютъра инсталирате най-новата версия на TotalMedia Theatre и му правите следните настройки:
* В General Settings: Always Play 3D movie in 3D mode - отметнато;
* Always play movies and video files in 3D mode - отметнато;
* Отдолу от опциите избирате Line Interleave;
* От таба Viewing Environment избирате Micro-Polarized 3D LCD;
3. От 3D настройките на телевизора избирате последната. /Важи за пасивната 3D технология на LG/

Но по принцип - без да има пусната картина (в 3D режим) не съм сигурен, че телевизора ще реагира (в смисъл, то може да се пусне ръчно на 2D->3D режим и телевизора да се опита да обърне картината с неговия филтър, или аз сам да избера типа на картината отогоре/отдолу или отляво/отдясно, но нали не е това идеята, а пък и то като е само 2D освен с неговия филтър, другите нямат особена полза). Иначе, аз нямам такъв wizard като на nvidia за 3D... Имам лаптоп, освен десктопа който е предимно за домашно кино (Lenovo Y500, nvidia GT650 x2 SLI mod) и като гледам на неговите настройки, има някакъв 3D таб за такива монитори...