Вчера си купих USB модем от Jar. Не че ми е притрябвал - просто от любопитство. Няма марка написана на него - пише само USB 56000 BPS. В ценовата листа е обявен като Acorp, обаче няма нищо общо с Acorp - те просто не произвеждат USB модеми. Windows го разпознава като Conexant HCF V90. От долу пише един номер - H52PT-3050. След кратко ровене в нета открих, че марката би трябвало да е Puretek - те произвеждат същия модел. Та имам проблем с него - или модема е боклук или трябват други драйвъри. На диска към него няма драйвър за Windows XP. Пробвах с този за W2K, обаче се свързваше много трудно и като се свърже - максимум на 21600. После връзката се разпада най-късно до 5 минути. Със стария ми модем, Acorp/Rockwell 56K Ext., се свързвам на 33600 и връзката не се разпада с часове. От сайта на Puretek изтеглих драйвър за WinXP, обаче Windows-a не пожела да го инсталира щото причинявал system instability.
Та въпроса ми е дали някой има същия модем под WinXP. С какъв драйвър е и как се държи модема? Аз съм на аналогова линия.
Благодаря предварително.