1. SAMSUNG VP-D305I
2. SAMSUNG VP-D105I
3. PANASONIC NV-GS11-S
Спрял съм се на следните модели. Някой да има впечатления и съвети?
1. SAMSUNG VP-D305I
2. SAMSUNG VP-D105I
3. PANASONIC NV-GS11-S
Спрял съм се на следните модели. Някой да има впечатления и съвети?
Двата самсунга имат аналогов вход, което би било полезно да се цифровизират стари аналогови записи, докато панасоник са в този бизнес доста отдавна и може да се има доверие в продуктите им . На практика разлика в качествота на заснетата картина няма.
Здравей! Аз също доста си блъсках главата докато избера но накрая се спрях на Самсунга 105i освен аналоговия вход + е и мемори картата на която можеш да си цъкаш снимчици или клипче до 2мин , има два изхода USB i 1394 , а става и за WEB камера -пробвал съм го[] , 20 по Оптично увеличение , режим за лесно снимане(EasyQ) - какво повече за тез пари[:D] Успех!
1. Да знаете колко от тези 800 000 пиксела са ефективни?
2. Самсунгите имат електронен стабилизатор на картината, а панасоника цифров. Какво влияние оказва това предимство?
3. Какъв е крайния формат при цифровизирането на записите?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">2. Самсунгите имат електронен стабилизатор на картината, а панасоника цифров. Какво влияние оказва това предимство?
3. Какъв е крайния формат при цифровизирането на записите?
<div align="right">Originally posted by zizu - 09/12/2004 : 12:47:34</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
2. Едното е равно на другото. В този клас камери няма модели с OIS (Optical Image Stabilizer).
3. DV. Формат с вътрешнокадрова компресия, дискретизация 4:2:0, 25 Mbps скорост на данните....
Не съм фен на САМСУНГ, макар че лично мнение за тези два модела не мога да дам, защото не ги продавам, но Панасоника е много яка камерка с 24 оптично. със собствена сверлина-халогенче. Лека, малка и много удобна. Няма карта това е лошото. Всички камери от типа 800 000 пиксела, са с ефективни 400 000!!!
Вече на мода са камерите с по 3 CCD матрици за всеки цвят, но в БГ или ги няма или са адски скъпи[!] и са от по 2-3 и даже 4 Мегапиксела!!! Говоря за напълно обикновенни камери за домашно ползване. малко са по големички от модели с 800 000 но няма как.
Оффф и аз много се чудя какво да си купя, защото имам страшно желание да си купя камера, ама адски много модели и немога да си избера нещо конкретно.
Но аз лично съм се спрял на Cannon MV750i. И май накрая нея ще взема да лапна С около 150-200 лева е по скъпа от горепосочените модели, но мисля, че парите си заслужават.
P.S. И в крайна сметка не разбрах, на каква реална резолюция снимат видеото тези камери с 800 000 пикселовата матрица ?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
P.S. И в крайна сметка не разбрах, на каква реална резолюция снимат видеото тези камери с 800 000 пикселовата матрица ?
<div align="right">Originally posted by Кайсо - 10/12/2004 : 10:57:22</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Около 400 000 пиксела са ефективните при заснемане на видео, всички пиксели, които са над тези, служат за стабилизиране на картината като ти мърда ръката. Аз също си търся камера и в момента правя проучване. До сега действително Сони водят в класацията, като хора вещи в областта дори ми препоръчват по-стари модели камери.
И в крайна сметка, някой нещо купи ли си
аз съвсем се обърках вече, между
Canon MV-750i
Panasonic NV-GS15EG
Sony DCR-HC16
Аз ходих да ги гледам в техномаркета и шунтирах Самсунга 305I. Като че ли панасоника най-ми харесва като външен вид. Има по-голямо оптическо, някакси по-удобно се снима с нея. Иначе всичките са малки/даже повече отколкото предполагах/ и компактни. Единствено аналоговия преобразувател е предимство, но в комплект с един двд рекордер се компенсира.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Около 400 000 пиксела са ефективните при заснемане на видео, всички пиксели, които са над тези, служат за стабилизиране на картината като ти мърда ръката. Аз също си търся камера и в момента правя проучване. До сега действително Сони водят в класацията, като хора вещи в областта дори ми препоръчват по-стари модели камери. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
ХАН, Кои по-стари модели ти препоръчват?
Аз си взех днес - Canon MV-750i за 999 лв. с подарък, чантичка канон и някъв софтуер от Германос.
Много добра камерка, сравнение с тоя панасоника е 5 гърди напред.