Ето какво се сучи:
Купувам си платка за pci (IEEE1934), салгам я, компа не ще да тръгне(чу се едно пук в колоните като я слагах)...... махнах я, компа тръгва.... гася отново, слагам внимателно платката и компа тръгна..... сичко ок до тук, казвам си и решавам че е време да сложа кабела, та да си вържа камерата, там отзад тъмно, тясно, мушкам кабела, пц-то спира и замириса на зъболекарски кабинет..., обчае аз упорит, пускам пак компа и ми казва че имам проблем с тоя нови софтуер дето съм сложил и нямало да работи, гася, вадя платката, кво да видя: две пинчета прекъснати много нежно. Тука реших да се правя на майстор и с отвертката ги приведох в ред, сиреч уж вече правят контакт, слагам пак платката, кабела съм го сложил предварително(не е вързан към камерата), перката направи 1(един) оборот и всичко спря, вадя пак платката:още две пинчета изгорели. Тука се предадох, очевидно тая платка ще е сувенир, пак добре че дъното ми не стана тогава на сувенир, щото сега като си мисля много смел съм бил.
А един час преди това платката, барабар с кабела и камерата си работеха както се чоаква от тях на компа на един приятел, всичко си беше ток и жица (тя, платката и преи това работеше на мойто пц).
А сега и въпроса:
Като (ако) си купя нова платка, да я слагам ли в същия слот или в друг, понеже да не е в слота проблемът? Или може би в момента на слагането на кабела да става някъде на късо и заради това да гори, но пак казвам, един час преди това работеше на друга машина, но може аз да съм пипал грубо, знам ли....
но най ме интересува дали може да е в дъното проблема, че като си купя нова платка, да не гръмне и тя така че много ще ми дойде