Здравейте,
Преди няколко месеца се бsх оплаквал тук от проблеми с USB HDD Philips SPD5100CC - 160 Gb. Тогава гаранционно ми го замениха с нов. Проблема тогава беше, че забиваше компютъра и го докарваше до син екран с белите букви и restart след това.
Сега проблема е малко по различен с "новият" диск. Ако е включен към компютъра при стартиране може да се гледа надписа starting windows поне половин час, докато не се сетиш да изключиш кабела на HDD-то. След това бързо си зарежда уиндоуса, програмите си работят нормално. До момента в който се включи отново HDD-то. Всичко забива или става страшно бавно. За IE да се отвори могат да се почакат 2-3 минути. Не се разпознават всички части на HDD-то, не може да се отваря съдържанието на това, което се вижда че е там, макар че иконките на различните файлове се виждат. Понякога ми излиза жълтото балонче с предупреждение: 'windows delayed write failed to drive...' като става дума за drive от отва HDD.
Опитвах какви ли не хитрини да излъжа HDD-то да тръгне нормално. Защото преди няколко дни за кратко беше станал така и незнайно как се самооправи.
От Device Manager-а сменях всичките възможни настройки за това HDD, от BIOS-a го дадох disable, включвах, изключвах кабели, безброй рестартирания. Няма ефект. Котаго го включа към лаптопа - него не го забива, но отново не могат да се виждат всички раздели на HDD-то, както и не може да се отваря съдържанието на това, което се вижда.
Какво според вас мога да направя? Дали има някакво решение? Или отново в сервиза и да ми го сменят, слава богу още е в гаранция. Но имам доста ценни и невъзстановими неща този път, които май ще ги загубя така....