Лошо ли е ако се чисти компа с прахосмукачка ? :}
Може и с компресор. Важното е да е на режим - духане. Добре е и СД-то да е полуотворено, иначе събира доста боклук и то. И ако все пак чистиш с прахосмукачка - сложи по-тънък накрайник, насочи добре струята от всички страни.Първоначално публикувано от p3ps1
Желателно е също така да го правиш това упражнение на открито (балкон, двор и пр.) щото иначе рискуваш да погълнеш няколко килограма прах.
Ако не е в режим на духане нещо прецаква ли се ?Първоначално публикувано от Black Adder
НЕ го слушай Блеки, че ще си търсиш ново ЦД, само в режим на смукане, и с по тънък накрайник, внимавай да не отнесеш някой чарколяк докато смучеш ...
Стига да не докосваш елементите и струята да не е толкова силна че да ги откъсне няма проблем.Наблегни на захранването и радиатора и вентилатора на процесора.Задължително го прави навън или поне на терасата.Аз на работата си имам компресор с накрайник,у нас на терасата пък духам силноПървоначално публикувано от p3ps1
Аз лично си помагам с четчица, щом опре до радиаторите и перките. Никак не е лошо да се свали набития прах по ВСИЧКИ лопатки на вентилаторите (особено откъм вдлъбнатата страна, колко здраво се налепва там не мога да се начудя), за да не бият ексцентрично при въртенето после. Ползвам прахосмукачката с тесния накрайник, може и на закрито.
Тук е мястото да попитам - изтрещял ли е някой нещо от статичен заряд някакъв, все пак малко е вероятно да не докосне човек нещо по шасито в суматохата?
Ето каква е системата: взимаш 2 прахосмукачки едната на духане а другата на смучене и ги пускаш едновременно
Иначе сериозно когато смучеш ВИНАГИ остава един много тънък слой прах здраво закотвен за компонентите...затова трябва малко и да подухаш за да го изкараш и него. пробвай с комбиниране - смучеш,духаш, смучеш ....(това как звучи - я да му сложа едно +18)
На мен ми казаха че се получавало и няк'во статично електричество ... т'ва вярно ли е ?
Какво правя аз:
Взимам една четка (за пудра или грим), с нея минавам навсякъде където има прах. След това издухвам със сешоар.После пак с четката и пак издухвам. Друг вариант който прилагам е със компресор, но с него остава прах там където с четката се чисти най добре. Най добре е да се отвори и захранването, и да се махне охлдаителя на процесора, но тогава рискуваш да прецакаш нещо.
Е ако е така по добре го закарай на някоя явтомивка да го минат на пароструийка.Първоначално публикувано от FearMe
Вземи си един флакон с въздух под налягане - струва около 5-7 лева и стига за доста профилактики. Вземи си и една малка четка за боядисване за левче и си готов. Тоя въздух прави чудеса - отвява всичко - само трябва да помагаш и с четката за по големите преспи с прахоляк. Но обезателно го прави на проветриво място, че прахоляка е много коварен и ще стане голяма кочина.
К'во може да стане ако махна охладителя на процесора :}Първоначално публикувано от deveca
нищо, стига после отново да сложиш топлопроводяща паста - достатъчно, но не и прекалено многоПървоначално публикувано от p3ps1