директно
Да не би нещо самата памет да е дефектна? Ако е в гаранция, отиди до магазина и ги накарай да я тестват пред теб.
Купих две такива и двете вадят една и съща скорост и на моя комп и на лаптопа дето ги пробвах...
Та затова се чувствам леко прее*ан че се вкарах за две...
Dmitry, това НЕ Е нормална скорост, бе човек! Може да си попаднал на дефектна партида - също както и при CD и DVD има такива. Отиди до магазина да ти я тестват. Отделно от това, влез в сайта на производителя и виж какво пише там за твоята памет.
Май наистина ще ходя до магазина да видя какво става... иначе на сайта на HP няма абсолютно нищо освен оферти да си я купя и малко инфо относно нея - 4МБ/с скорост на запис и 15МБ/с на четене.
как откъде да ги вземеш драйверите - от сайта на асрок или от диска към дъното
ходих да погледна, ето тук саhttp://download.asrock.com/drivers/S...ME_98(104).zip
(нищо че пише МЕ/98, погледнах - за 2К/ХР също са вътре .инф файлчетата с длл-тата)
Стига му говорете на човека глупости за драйвери, очевидно е че той има драйвер за USB 2.0 (изришно на всички дъна пише да не се слагат други драйвери освен тези в Service Pack-a)
Сега го засякох с един фаил 53МБ - почти две минути го пише... интересното е че го смъкна за 2-3 секунди... на сайта им пише скорост на запис 4МБ/с вярно че е три пъти по-ниска от скоростта на четене ама при мен си е бая под това.
Отидох най-после до магазина от който купих флашката (в друг град е и затова толкова се забавих). Та значи там даде много по-добра скорост от 3МБ/секунда... Аз където го пробвах даваше умряла скорост на качване и много добра на сваляне просто нямам идея вече какво не ми е наред на компа. Има някакъв процент - 10% за bandwidth usage, който процент не може да се променя... да не е това нещо да ми бърка работата?
Никой ли няма идея какво може да не ми е наред с компа???
В упътването към дъното ти чета следното нещо: USB 2.0 Controller: Use this to enable or disable USB 2.0 controller. If this is set to [Disabled], USB Controller will run at USB 1.1. При теб как е тази настройка? Опитай и следното нещо: Отвори Device Manager, десен бутон върху USB Controller-а, Update Driver... . Включи опцията за търсене в ИНТЕРНЕТ и задай автоматично търсене и инсталиране.
Мисля че разбрах къде е бил проблемът... досега все съм пробвал през Total Commander, но ми дойде на ум да пробвам през windows explorer и както се досещате си даде скорост от към 3МБ/с, което според мен си е нормално вече имайки предвид че на сайта на HP дават до 4МБ/с... та така - цялата тая дандания беше заради Total Commander. Каква е причината обаче неистина не знам... забелязал съм че и триенето (локално) през командера е по-бавно.
Благодаря на всички за помощта и отделеното време!
След като си експериментирал толкова, вземи пробвай и с Total Copy.
http://ranvik.net/totalcopy/
SP2 няма нужда от драйвериПървоначално публикувано от recycled_bin
п.п.
все пак,
предлагам да си преинсталираш "SiS IDE" драйверите .. - просто за всеки случай
добавено
Първоначално публикувано от dmitry
е те тук някъде почвам да губя "дума и ума .." ..
к'ъв тотал командер, к'ъв нортонкомандер 4/5, к'ви 5 лв ??
тия неща от 20-ти век се ползват вече само за диагностики ...
Че ти к'во ползваш бе пич? Тотала си е много удобна програмка... аз не се сещам за друга подобна, която да е като за 21 век... айде препоръчай ми нещо да го слагам него.