Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Супер странен проблем с нов диск

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    7
    #16

    Re: Супер странен проблем с нов диск

    Ами явно ще се наложи да опитам и с друго захранване.
    След което го давам на сервиз или прежалвам диска. Въпросът е дали диск от друга марка няма да се държи пак така.

  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    7
    #17

    Re: Супер странен проблем с нов диск

    Няма надежда. Смених дъното, ма тц! Не тръгва като хората тъпия му диск и това е. Явно ще се сменя дъно или нов контролер поне. Преди това ще опитам да флашна БИОС-а и да сменя драйвери и след това го подарявам

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #18

    Re: Супер странен проблем с нов диск

    Пу първи за подаръка

  5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #19

    Re: Супер странен проблем с нов диск

    A бе човек, само не казвай че не си пробвал с дуго захранване, 'щото вече почвам да се чудя за какво питаш тук като не слушаш какво ти казваме! И да знаеш, че по-големи боклуци от тия захранвания LC.... - НЯМА!

  6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #20

    Re: Супер странен проблем с нов диск

    първо ни кажи пътят от които си тръгнал и действията които си извършил до тук логични ли са и дали можеш сам да си ги обясниш,както виждам праскаш на посоки без да знаеш и ти самият какво си извършил до сега.
    А,за да намериш дадена повреда трябва да елиминираш нещата едно по едно.
    Хората ти дадоха съвет със захранването ти дори и не обърна внимание,вместо това си тръгнал дъното да сменяш.
    Аз също бих казал,че може да идва от захранването

  7. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #21

    Re: Супер странен проблем с нов диск

    Виж ако можеш какви са реалните стойности на напреженията, които подава захранването. Търси в биос нещо като Power Options или Health например. Там виж какво пише за 3.3, 5 и 12V. Допускам, че някое напрежение може да е прекалено ниско.

  8.  
     
  9. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #22

    Re: Супер странен проблем с нов диск

    Аз до сега не съм видял биос който да мери точно. Най добре с уред

  10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #23

    Re: Супер странен проблем с нов диск

    Не мисля, че има особенна разлика в конусмацията между 250 и 80гб-ов сиигейт. Конусмацията се движи някъде от 8 до 16 вата...в зависимост от моментната работа и развъртане на диска, което ще рече около ампер за 12 волта и половин за 5-те. ( онези данни по-горе са номинални ) Не е указал с каква видоекарта е, но приемам че не е някоя със специални изисквания към захранването. Според мен просто е случил на диск с проблеми във firmware, който се проявява при определени дъна с определени чипсети. http://support.salvationdata.com/sea...uda-7200.7.htm Апропо - проблемите във работата на захранването не се мерят с Биос или волтметър - сривовете могат да са с много кратка продължителност и инерцията на уредите да не може да я хване. Затова си има осцилоскопи. Те ще покажат и качеството на стабилизираното напрежение, наличието на смущения в процес на работа, които нормален уред няма как да хване защото той мери усреднено. Моят съвет е да се обърне към специалист по тези проблеми или да ползва гаранцията...
    ...

  11. Novice
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    7
    #24

    Re: Супер странен проблем с нов диск

    До Pat:
    Сори! Разбира се, че смених захранването, не дъното Явно съм спал, като съм го писал, или ядосан от факта, че не става нищо. Но то и си беше ясно мисля, че консумацията между диск 80 и 250 Гб едва ли е огромна. Извинявай още веднъж.
    До fXOrange:
    Ти какво прочете до сега, та правиш подобни изводи? Написал съм всичко ясно мисля, ти си първият дето се прави на интересен. Наистина съм се объркал и написал "дъното" вместо "захранването", но нали не мислиш, че съм пълен идиот, че да ми казват едно, а да правя друго? Ако пък го мислиш, толкова по-зле за теб. Сори, ма наистина ме ядоса
    До Tommorow:
    Напълно споделям мнението ти. Благодаря за линка, ще го предлегам.
    До всички:
    Благодаря ви за съдействието, но се отказвам от пробите. Отивам в сервиз, препоръчаха ми един, бил читав казват. Ще ви информирам за резултатите.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #25

    Re: Супер странен проблем с нов диск

    Леко глупаво ми се струва но !
    Сменяш дъно , захранване и тн и пак имаш проблем с харда. Смени харда . Щом тръгва на друг комп- продай му го.
    Лично аз като имам такива проблеми - без да се занимавам със смяна на дъна , захранвания и тн. слагам друг хард , инсталирам и ако се държи по същия начин - проверявам , рам , видео , накрая сменям дъно.

    В отчаянието си се четкаш на първия който споделя проблема с теб а се ежиш на всички останали.
    @Tomorow за мен не е човек с хардуерни познания , но все пак дава много адекватни мнения и не заради друго ами защото зане да чете и да търси в нета- нещо което и сам можеш да направиш , но явно не искаш.
    @Pat , @Dora @FXorange - хора които са срещали доста проблеми - ти се нахвърляш. Смяташ ли че след това някой ще ти обърне внимание при такова отношение при условие че се опитват да ти помогнат.

    Относно проблема с харда както го описа @Tomorow - имаше такова нещо , но досега ( слава богу ) не ми е попадал такъв. Даже си мисля че е фалшифицирана новина от конкуренцията.
    За мен баракудите са два вида- греещи и нормални. Греещите се оправят с един фан и това е!

  13. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #26

    Re: Супер странен проблем с нов диск

    Техно - какво му е на лошото че ме чува какво казвам, а то е: "...Моят съвет е да се обърне към специалист по тези проблеми или да ползва гаранцията..."...останалото написано от мен по темата е за да е наясно, че има и firmware проблеми с дисковете на този производител.
    Човека се е разписал по хард/софт форумите за този проблем навсякъде. Справка - google. Резултат - 0. Глупаво е това което пишеш. Съвети лесно се дават, но не всеки има модули на един резервен компютър в шкафа до себе си ( и то маркови ) за да ги пъха тук и там по идеята на този или онзи. Никой нормален няма да тръгне да сменя целия си компютър заради някакъв хард и то със съмнително средна хубост и от ниския ценови клас. Все още се продава всевъзможен хардуер, който по неизвестни причини като каже: няма да работя с "теб", колкото и да въртиш задника няма да работи с "теб". Биос ъпгрейт, биос резет, последни двайвери за дъното, смяна на IDE кабела, master, slave,slave alone,master alone, махане и слагане на джъмпери, друго захранване....и след като проблема е still exist - трябва да спре дотук. Хайде, най-много още една проба със ATA133/PCI карта и то с опция за връщане ако не помогне или от приятел. По нататъшни експерименти са необосновани финансово и времево. От тук следва - ако е нов - обратно със щайгата да го накарат да заработи или заменят, ако ли не нов - продажба или проба със външна USB-IDE 5.25 кутия ( да си го ползва като външен ако проблема отпадне ). Като стана дума за USB-IDE кутии - обърнал ли си внимание с какви мижави до ампер, ампер и половина трафчета са окомплектовани? С едно такова бепроблемно си ми работи 320гб диск а трафа сочи 12в/1а...и да се говори, че захранването на компютъра е проблемно до такава степен, че един ампер на 12 волта да го бутнат е несериозно. Ако захранването като цяло е имало проблем, то до сега това щеше многократно да се забележи по нестабилната работа на целия компютър особенно при сериозно процесорно натоварване успоредно с копиране на големи масиви файлове, а такъв проблем не е рапортуван.

    А пък онази констатация, че не съм имал хардуерни позания как и по какъв начин я получи си остава загадка за мен....




  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Отговори: 8
    Последно: 21-11-09, 14:36
  2. Отговори: 4
    Последно: 25-09-05, 16:43
  3. Помощ ! Супер странен проблем
    От spear във форум Windows
    Отговори: 23
    Последно: 16-09-05, 20:59
  4. Супер странен проблем с АС97 звук
    От CubineC във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 05-01-05, 21:50
  5. Супер странен проблем с IP-та
    От The Mask във форум Мрежи
    Отговори: 12
    Последно: 20-12-04, 16:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе