Здравейте!
Искам да ви разкажа за моя проблем и да ви помоля да помогнете ако можете.
Имам компютър със следните характеристики:
MB ABIT KD7A/ KT400A /DDR400 /ATA133...
CPU AMD Atlon 2000+/ 1.67 GHz
HDD 40GB SG Baracuda VII-7200 / ATA100...
BIOS Version: Phoenix Technologies LTD 6.00PG, 19.08.2004
Преди време реших да си купя нов диск, пак SG Baracuda VII-7200 / ATA100, но този пък 250 GB.
Инсталирах го, разпозна се в пълния размер, после партишън, формат като NTFS, дотук добре.
Започнах да копирам файловете от стария ми диск и започнаха проблемите:
не иска да копира някои файлове, други ги копира и после не могат да се четат, трети са частично повредени и т.н.
Започнах да се боря сам - сменях продуктите с които да го форматирам, разделях го на различни партишъни,
сменях кабелите, правех го ту MASTER, ту SLAVE - не помага нищо. Когато се опитвам да го форматирам от Manage
на самия Windows винаги ми дава съобщение: The format did not complete successfully.
Опитах на инсталирам друг диск на компа си, да не би нещо дъното да не е в ред -
и двата диска които сложих бяха SG Baracuda, с обем съответно 20 и 80 GB - работят идеално!
Занесох проблемния диск в службата - там се държи повече от прекрасно!
Ходих по майстори, преинсталирах три пъти операционната система, даже го заведох във фирмата от която го купих.
Там му сменили BIOS-а (което не е много сигурно обаче), сложили му нови драйвери, но ефекта е същия.
Последното което направих e: с помощта на Maxtor MaxBlast 5 го разделих на 4 партишъна и го форматирах,
но при копирането на информацията пак същите проблеми. Вече наистина не знам какво да направя!
Или ми дайте някакъв съвет или този ми пост да се счита за обява за продан!
Предварително ви благодаря! До скоро!