Ако приберат, извинете, официално започнат банките от всякакъв вид да контролират бизнеса с криптото ще има карти дори и за нас.
Така, че споко!
Ако приберат, извинете, официално започнат банките от всякакъв вид да контролират бизнеса с криптото ще има карти дори и за нас.
Така, че споко!
Банките не сменят койнове за долари. Интернета контролира криптовалутите. Щото аз не мога да сменя на чейндж бюрото койнове за левове. Мрежата ще се претовари рано или късно с потребители, вируси , хакери и т.н. и един ден може да играем само локални игри на комповете си. Или да ползваме ексел. Примерно. Нищо не продължава вечно.
Защо да се претовари? Докато работихме в килобайти секунда, сега обикновен интернет доставчик ти предлага гигабит до дома. хдми кабелите (v2.1) имат пропускливост от 48Gbps , ссд-тата се четат със скорости от 3 гигабита в секунда... През 10 години правим деноминация на обема данни в компютърния свят - байти(pre-1990) килобайти(1990s), мегабайти(2000s), гигабайти(2010s), терабайти(2020s), петабайти(2030s) и така , като това са крайнопотребителски скорости, корпорациите работят с други числа Стойностите и годините са просто примерни....
Китайската Shenzhen Longsys в тестове прави сравнение между DDR5(процесор Alder Lake) и DDR4.
Longsys Launches DDR5 Memory and Publicizes Test Data
Изглежда следващите поколения процесори и видеоконтролери на AMD ще бъдат представени(анонсирани) на 1 юни на COMPUTEX 2021.
AMD President & CEO Dr. Lisa Su to Keynote at COMPUTEX 2021 on High-Performance Computing Ecosystem
Ето какво нещо измисли да продава AMD за около 300 $.
Това е комплект за XBOX, който е дал дефекти при свързване в XBOX и да не се изхвърля.
AMD 4700S 8-Core Processor Desktop Kit
Момчета, не знам за тук ли е питането, но аз ще си питам. Предложете някакъв бюджетен настолен компютър, който да може да се ъпгрейдне след време, до почти прилична машина. Бюджет 600-700
От известно време цените скочиха адски нагоре и не зная дали ще можеш да сглобиш за тези пари нещо читаво. Монитор, клавиатура, мишка трябва ли да включва?
Не включвам мишки и периферията, като цяло. Единствено компютър. Имам с какво да го подкарам на първо време. Искам просто да видя дали ще се застоявам на него. И ако ми се получат нещата да го позасиля евентуално.
машина за тези пари задължително ще е негодна за смислено позасилване
обяснявам:
евтино дъно АМ4 за ryzen1 (за стотина лева) няма да поддържа ryzen3, а mb+cpu е кажи-режи половината от сегашния бюджет, който ще изгори за този, дето духа
останалото е рам, видео и ссд
ако няма да се взима видео (а никой нормален човек сега не купува видео), ще трябва да търсиш RyzenG, който е нещо между риба и рак, както и по-труден за намиране
иии театрото става трагикомедия
За тези пари - си купувате нещо, дето ще ви върши работа сега!
А когато се наложи „засилване“ - ако има финансова аргументация - си купувате по-сериозна машина. „
Но да „засилвате“ старата, само защото искате нещо „по-така“ е голяма глупост!
В момента не ми е проблем, да купя компютър за 3-4-5 хиляди.
Но ще го направя само, ако ми трябва за работа - с която да изкарвам по толкова, на месец!