Малко впечатления от конфигурацията .
Така, след като преди няколко дена пристигна сглобената кутия, а след това и Wi-Fi/Bluetooth картата, инсталирах нужния ми софтуер. В началото имах затруднения, защото SSD-то беше в MBR формат и трябваше да го форматирам в GPT, за да го хареса BIOS-а. След малко четене всичко се получи, както трябва.
Единствената забележка, която имам е от минималния шум, който идва от вентилатора със синьо ЛЕД осветление за входящ въздух (след оптичното устройство, което е най-големия "гръмогласник" в конфигурацията) в кутията. Мислих да го изключа, но е точно пред местата за монтаж на твърдите дискове и ако го направя ще им спра притока на свеж хладен полъх и затова се отказах. Самия шум е доловим само при пълна тишина в стаята, а през останалото време не се усеща изобщо. Самата кутия на живо ми хареса още повече, изработката ѝ е много качествена и всякакви манипулации по нея се извършват буквално за 2-3 минути (става въпрос за монтирането на HDD, SSD и Wi-Fi/Bluetooth картата). Дори само с един вентилатор за изходящия въздух е възможно нормалното охлаждане на компонентите вътре, защото има два големи дупчести отвора (отгоре и отстрани) за циркулация на въздуха + още пространство над светещия вентилатор. Всъщност това е нормално за геймърска кутия, каквато се води тази. Процесора не вдигна повече от 25% натоварване с 20-ина отворени таба с Хром и онлайн стрийм с АСЕ плеъра, а използваната РАМ достигна 3,5ГБ (между другото първоначално избраната памет не беше в наличност и затова взех G.Skill DDR4 2x8GB F4-2133C15D-16GNT), засега . Захранването не го чувам изобщо, абсолютно незабележимо е. Същото може да се каже и за твърдия диск на WD Blue 2ТБ.
Изключително много съм доволен от покупката и искрено се надявам да ми служи безпроблемно дълги години. За още 110лв. се обзаведох с нова осветена клавиатура (Sharkoon Nighwriter - очаквам да пристигне до 10-ина дена), мишка (Lenovo N50) и подложка за мишката (Lenovo Y Gaming Mouse Mat), че старите, които имах изведнъж нещо почнаха да ми омръзват .