Резултати от 1 до 9 от общо 9

Невъзможен crash

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    5
    #1

    Невъзможен crash

    Здравейте,

    Пиша с интересен проблем - попадна ми машина:

    p4 2.667ghz, 128mb 8xAGP V9280 G-force4 Ti4200, 512mb ram и дъно ASUS P4PE. Това което е интересното е, че след известно време използване на 3d acceleration, в игра да речем или с 3d mark компютърът забива. Всички части са чисто нови. Купувам го от Canadian Technologies. Странното е че цялата система ми се струва че работи с доста висока температура, направо духа горещ въздух. След забиване записах температурите на процесора и дъното, съответно 56.5 и 43 градуса. След това го изчаках да охлади към половин час, като го оставих в десктоп. При рестарт - 52.5 на 40 градуса. Кажете какво мислите?




  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София
    Мнения
    924
    #2

    Невъзможен crash

    Обикновено в такива случаи се ползват програмки, които натоварват различни компоненти от машината - рам, спу, видео - за да се разбере къде е резилът. На мен това ми прилича на забиване от видеокартата (просто картината замръзва, и само ресет го оправя). Когато се дъни спу или рам не забива, а се рестартира или крашва с някаква грешка.

    Температурите са нормални за такава честота, при положение, че се отчитат правилно от вградения в спу-то термодиод (за асус дъната има съмнения, че това не е така). При положение, че темп-а на дъното (в кутията) ти е 43 градуса, което е доста високо, темп. на спу-то под товар ти е само с 13 градуса повече, което е супер.

    Напиши ако има клокнато нещо.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    45
    #3

    Невъзможен crash

    *Canadian Technologies*



    Ето това ти е проблема.За тия некадърници [B)][B)]

  5. Novice
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    5
    #4

    Невъзможен crash

    Здравей

    Значи - пц-то е чисто ново, взимам го от магазина - продават го като НЕ-клокнато(пише 20х133 за честота на процесора). Всичко в тоя комш е страшно скъпо и не би трябвало да се разбива така. Аз също смятам, че проблема е във видеото, но възможно ли е цялата кутия - от двете страни да грее до 40-50 градуса, и от вентилатора отзад да духа ТОПЪЛ въздух! Това лично аз досега не съм го виждал - но моята машина е доста по-стара.

  6. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #5

    Невъзможен crash

    Ами провери на колко волта е процесора нормалната му стойност е 1.5 Волта, после провери, дали всичко си е на стандартните честоти, па после кажи каква марка е видеото и си пусни една рива тунер, да видиш на какви честоти е. Тея температури дето си ги посочил, са ми съмнително високи ... на мене процесора P4 1.8 ми държи в нормално състояние максимум 40 градуса при fullload, дъното повече от 35 градуса не вдига, а в старата ми кутия нямаше голямо проветрение

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,558
    #6

    Невъзможен crash

    <blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Blade


    Здравей

    Значи - пц-то е чисто ново, взимам го от магазина - продават го като НЕ-клокнато(пише 20х133 за честота на процесора). Всичко в тоя комш е страшно скъпо и не би трябвало да се разбива така.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">



    Чекай да ти избия една илюзия - това, че компютъра ти е Intel Inside и е страшно скъп не значи, че трябва задължително без никакви уговорки да работи 100% безпроблемно.



    При теб проблема може да е както от некадърна сглобка, така и някакви проблеми с драйверите.... процесора дори и да прегрява ( тия 56С са много според мен ) ще почва да Throttle, но няма да забие.

    Вероятно също може да има нужда от flash до по-нов BIOS на дъното.... да духа топъл въздух отзад не е хич нормално, вероятно захранването се претоварва много здраво а в кутията сигурно е истински АД.

    Предполагам при тебе проблема е некадърна изработка на машината....

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    357
    #7

    Невъзможен crash

    защо неушобориш още 1,2 вентилатора да се охлажда по добре!

  10. Gadget
    Guest
    #8

    Невъзможен crash

    С вентилатори няма да си оправи проблема. Да им го носи на канадците докато е в гаранция да го оправят

  11. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #9

    Невъзможен crash

    един приятел имаше подобни проблеми със същото дъно и Р4 1,8ГХз, на края се оказа че дъното е бъгаво!!! карай го в сервиза и искай да ти го сменят

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!
    От Sletu във форум Черен списък
    Отговори: 68
    Последно: 14-04-17, 16:41
  2. Невъзможен запис.
    От pezkata във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 4
    Последно: 19-04-12, 14:47
  3. ICQ crash
    От ivo80 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 20-11-02, 18:44
  4. Зверски crash в Win2k
    От Domin във форум Windows
    Отговори: 20
    Последно: 04-06-01, 17:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе