Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 170

Съвет за компютърна конфигурация

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Съвет за компютърна конфигурация

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    искам със задна дата да си коригирам информацията

като писах колко ми е температурата на проц-а в бързината съм хвърлил око на гаджета на видеото, а не на процесора

температурата на процесора да се чете не "32 градуса", а "22-25 градуса" !!!
    32 е на видеото в idle
    Е как бе,FearMe?!При мен на 3.4 е на тая температура!Или Вайпъра обикаля и духа на Айвито:D.Дай акъл,че взех да се притеснявам кво съм омотал!
    Svet,щом не забива,не загрява и кара мазно игрите(имам предвид на най-висока резолюция),се тая са коефициентите,те са за разбирачите да водят статистика.Иначе за мен като възможности/цена- i5 3570К е най-доброто,даже клокърите разправят,че е по-добър от 7цата за клок,например: http://hardwarebg.com/25687-intel-co...-ivy-bridge/3/ .
    Този пост е редактиран от johny01; 04-12-12 в 14:18.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ами то аз и преди бях казал, че няма никакво значение на колко си клокнал процесора, защото този клок е САМО когато е натоварен, а не 24/7

с други думи - моят idle е на 1700, а не на 4200, така че никакви мистерии няма

под "idle" освен това нека се разбира абсолютно нищо пуснато на абсолютно празна гола чиста инсталация

освен това да не се забравя, че различните ядра се товарят различно по различно време. в момента на нормалната ми инсталация, с пуснатите нормално всички неща, които е нормално да вървят, температурите и натовареността на 4-те ядра варира от 0% на въпросните 22-25 градуса, до 8-10% на 27-30 градуса. това, подчертавам, на процесори от този ранг е нормално да се случва на минималните ( в моя случай) 1700 MHz, а не на максималните ХХХХ (колкото е на различните процесори)

искам да подчертая и друго - не само този много висок клас процесори са мощни достатъчно да си вършат ежедневната работа на минимална честота с минимално натоварване на минимални температури. дори и "слабите" i3 са достатъчно мощни да работят по сходен начин. при тях разликата е, че по-често ще се качват над минималната си честота и процентите натовареност няма да са почти винаги 0-3-5%, а повече, но това не променя факта, че са ПРЕдостатъчно мощни за елементарни ежедневни нужди. разликата лъсва в тежките приложения...

4. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

има тестове, с които изкуствено се товари по някакъв изумен начин и за секунди вдига едва ли не 90 градуса. под реално 100%-ово натоварване беше нещо много по-ниско
    FearMe Ако процесора ти наистина вдига 90C това хич не е нормално, без значение на натоварването...
    И съм 90% сигурен, че проблема е в "българската силиконова паста".... Ако е и тази дето си мисля (бялата дето се използва за транзисторите на ТВ) единственото и качество е, че никога не изсъхва От към топлопроводимост е гола вода...

Отделно ОЕМ-ската паста дето заводски се монтора на охладителя, според мен е доста по-добра от масовите пастички дето се продават по 5-6 лв...

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

orthos - small ffts (stress cpu) - товари само 2 ядра, които качват между 60 и 70, другите 2 са на 40-50
    orthos - stresscou (gromacs core) - същото като горното

prime95 x64 - товари и 4-те ядра, температура около 80-85

кодиране divx - товари и 4-те ядра, температура между 55 и 65
    кодиране xvid - товари и 4-те ядра, температура между 40 и 50

скъсвам се от напъни да си спомня какъв откачен тест беше този, при който се вдигаха 90 за половин минута, но не мога да се сетя и не мога. странно е, че го няма при останалите ми тестове...

свалянето от 80-те градуса на prime95 докъм 40 става за броени секунди, което означава, че кристалът се охлажда със спиране на натоварването, остатъчните 10-ина градуса вероятно са от обратно връщащата се топлина от радиатора. самият радиатор остава приятно хладен до леко затоплен.

би могло да се спекулира, че лошият топлообмен с кофти пастата възпрепятства затоплянето на радиатора, но ако беше така, капсуловането на топлината под пастата (оставането й до процесора) ще доведе до много бързо вдигане и на много по-високи температури от наблюдаваните 60-70 в специализираните тестове и 40-60 в реалните приложения.

недей забравя и друго нещо - радиаторът е боксов, алуминиев с плочка в средата. вентилаторът също е боксовият. ако сложа някаква чиста мед гарантирано високите градуси ще паднат минимум с 10-ина, да не кажа 20-ина градуса...

това ли е пастата, която визираш с термина "гола вода"?

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Е е е,големи сте драки,пак дезориентирахте балъците(it's me) във форума.
    То не бе лошо и паста да си взема,че тия тъпи щипки на бокса докато ги оправя-ту го закача,ту го откача:D,може да съм омармаладил пастата.
    Иначе,FearMe,обяснението ти трябва да го прочете и Svet,защото е една от няколкото предпоставки за даване на 200 лева отгоре,както трябва да отбележа,че съм го оставил на 3.4 и не съм го виждал(по джаджета де) натоварен повече от 33%, като с леко чукване на турбото в биоса(без да си клокър и да спреш тока на половината махала)-скача на 3.9 MHz,а с клок-знае ли някой.
    Svet си е спретнал хубава,добре балансирана машинка и не може да очаква лоши резултати,обаче по-лесно ще омалее,докато при мен ще има по-дълго време силичка и по-нисък разход при ъпгрейд.

7. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

това ли е пастата, която визираш с термина "гола вода"?
    Да паста за транзистори...

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

това не променя факта, че на не един и двата компютъра, на която съм я ползвал, се представя по-добре от фабричната, както и от няколкото други, по-маркови, които ми се подмятат в чекмеджето

напълно съм убеден, че има по-хубави, но надали 20 пъти по-хубави по отношение на ефективността, цената дори не я намесвам

освен това всеки може да освини процесор дори и с хубава паста, защото и за мазането си има правила, както добре знаеш

в крайна сметка руският челен опит показва, че и нестандартните решения вършат работа

О практической пользе зубной пасты в союзе с системами охлаждения :: Overclockers.ru

11.png

P.S. допълвам температурните опити с течащо в момента компресиране с WinAce. алгоритъмът е някакъв извратен - товари само едно ядро, като спорадично натоварва и някое от останалите 3. натоварването се върти около 60-70% на честота 4200 (максималната, това е разбираемо), а температурата е около 50
    Този пост е редактиран от FearMe; 05-12-12 в 01:38.

10. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Снощи пуснах Prime95 (64bit) на моя Athlon dual core 5200+ - за 10 минути пълно натоварване стигна 58-59 градуса и повече на мръдна. Това е със заводската паста и боксовия охладител...

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

и по какъв начин това може да се сравни с процесор на интел, няколко поколения по-късен, на различна честота, различен брой ядра, различен вентилатор и различна паста?

аз викам да намерим някой с pentium4 prescott и да го охулим, че в idle е 60

12. Member
    Тук е от
    Jul 2011

искам със задна дата да си коригирам информацията

като писах колко ми е температурата на проц-а в бързината съм хвърлил око на гаджета на видеото, а не на процесора

температурата на процесора да се чете не "32 градуса", а "22-25 градуса" !!!
    32 е на видеото в idle
    недей забравя и друго нещо - радиаторът е боксов, алуминиев с плочка в средата. вентилаторът също е боксовият. ако сложа някаква чиста мед гарантирано високите градуси ще паднат минимум с 10-ина, да не кажа 20-ина градуса...
    FearMe, ако правилно съм разбрал, при смяна на боксовия с какъв де е друг по-висок клас охладител, очакваш температури от порядъка на 5-15 градуса под idle!
    И това при Айви, който както знаем е с по-малък размер на кристала т.е. по-трудно се охлажда поради по-малката си контактна площ.
    Признам, че ме заинтригува. Не е за вярване колко "заблудени" хора има /като мен/, да ползват оригинални пасти и висок клас охладители, без да знаят за това българско чудо комбинирано с боксов охладител.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

raziel66, не си разбрал правилно, защото неслучайно съм казал:

...ако сложа някаква чиста мед гарантирано високите градуси ще паднат....
    освен това ти сам потвърждаваш с думите си, че след като ползваш висок клас охладител, значи разчиташ на чистата мед, независимо каква е площта, което отново потвърждава думите ми, че не е само пастата факторът, който способства за по-ниските температури

никога не съм искал да се дразня ( безпричинно ), но за да бъде конструктивен разговорът и да води до правилни изводи, трябва да се сравняват сравними величини. не си водя статистика на предишните процесори, но с най-голямо удоволствие ще коментирам и анализирам всяка 3570К-информация, която някой е в състояние да приведе тук.

лично от теб очаквам стойностна и обективна информация - малко останаха IT-кадрите тук

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

raziel66, не си разбрал правилно, защото неслучайно съм казал:
    лично от теб очаквам стойностна и обективна информация - малко останаха IT-кадрите тук
    Миналата седмица се зарових за малко в ХВБГ да видя какво се пише за лаптопи. Не искам да кажа лоши думи, там има страхотни капацитети, но 90% от мненията са... не знам, обръщения на вие, всеки хвали своето, всичко звучи значително по-комерсиализирано, отколкото беше преди.

Та... това с кадрите като че ли е проблем на времето, може би вече не е толкова интересно да навлизаш надълбоко в детайлите или пък младежите, които трябва да са движещата сила са по-мързеливи и комерсиализирани... не знам.
    Тъй че, не се плачи, малко останаха, но има тук там и даже и да дадат грешен съвет, то подбудата не е материална.

16. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Ще ми е много интересно ако някои с 3570К с ОЕМ охладител и паста си напише температурите...

17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

и по какъв начин това може да се сравни с процесор на интел, няколко поколения по-късен, на различна честота, различен брой ядра, различен вентилатор и различна паста?

аз викам да намерим някой с pentium4 prescott и да го охулим, че в idle е 60
    А'й ся... няма се обиждаме... но като стана въпрос, понеже съм все още с такъв ( pentium4 prescot 3Гхз FSB800) в idle e 47-48 - с едно уточнение ползвам Big typhoon , а с боксовия наистина тръгваше от 60.... Между другото пастата и при мен е от тази българската за транзистори.... ползвам си я още от техникума:D

18. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

За температурата Температура на i5-3570k

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 20
    Последно: 01-07-14, 10:55
  2. Актуална компютърна конфигурация
    От johny01 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 25-02-13, 14:17
  3. Продавам компютърна конфигурация
    От wizard2000bg във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 19-02-13, 14:51
  4. Компютърна конфигурация
    От k1r0o_96 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 18-06-12, 01:15
  5. Продавам: Компютърна конфигурация.
    От AssassiNBG във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 01-09-07, 18:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе