Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 170

Съвет за компютърна конфигурация

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Отговор: Съвет за компютърна конфигурация

Гена,те 'ората направили дупки да минават кабелите зад дъното,но кой да знай.Малко по прибрани са сега отколкото на снимката.На нея е тъкмо когато бях обърнал захранването,че Sun ме нахока за сглобката със вентилатор нагоре и още не ги бях овързал.Пък и честно казано,гледах да не се здрависа някой кабел с вентилатор,отколкото естетика и въздушен поток.След време,че сега ме мързи,като реша да го почистя,може да го разглобя и да подредя както трябва тоя змиярник.Пък и малкият син да поотрасне,че не можеш отвертка да изкараш без да ти свие някой бит и да го навре в (следва непрекъсващ звуков сигнал)...току виж обикаля из къщата с бръмчене и размятайки охладителя на проца:D.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2008

Джони, радвам се, че се кефите на компа
    Аз реших да остана под психологическата граница от 1000 лв. Всичко е компромис, по един, или друг начин. Почетох доста, за да вляза поне малко от малко в час и накрая реших да е това:
    GB B75M-D3V /B75/LGA1155
    I3-3220 3.3GHZ/3MB/LGA1155/BOX
    2X4G DDR3 1600 A-DATA
    PALIT GTX650 OC 1GB D5
    DAOTECH X1 MIDDLE ATX
    PSU CM EXTREME 500W
    Samsung SH-224BB DVD+/-RW SATA int. 24x
    Seagate Barracuda 1TB, 3.5" SATA, 7200, 64MB
    Дано няма фатални последици

4. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Трепач е!Дертове никакви,Т на проца при 3.4GHz-22-30 градуса.WD Blue е шумен.Рейтинг:7.6 на проца,7.9 на рама,7.5 на видеото,5,9 на диска.
    Честито и мен!
    Живот и здраве, на по-късен етап може да му боднеш и един SSD за основен диск.
    ОС зарежда за около 20 сек след включване на компа, а за игри е ... фурия!
    Приятно съм изненадан от стойността за производителност на видеото. Явно по-бавната в случая шина не е чак такава спирачка, както в по-предните модели. Вярвам, младия колега геймър е предоволен.

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

66,доволен и предоволен.Не знам колко игри вече е свалили колко е трил или омармаладил,ама нали знаете лекарството-Format C :D.За видеото четох доста.Може да е спъната карта,но дава добри резултати/кадри и дърпа малко ток,а цената е идеална.Например:Radeon HD 7770 е по-бърза от предшественика си и на същата цена!, Ревю на продукти | HiComm .
    Svet,не че е лошо това,което си решил,но отдели пари за конфигурация като моята,само че без видео.HD4000(вграденото видео) било доста добро и без проблем вървяли игри (не съм го пробвал),а след 1,2 години купи видео,нов охладител(CM 212 e 50 лв) и си клокни проца.Ако все пак не си промениш решението,вземи i3 3225 Untitled Page ,PSU SS 520 Bronze Untitled Page ,RAM Untitled Page / Untitled Page или по-добре Untitled Page .Това дъно с М го махни,вземи без М Untitled Page или като моето.
    Този пост е редактиран от johny01; 29-11-12 в 01:23.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Svetste гледам си решил сериозно да икономисаш от кутия (ако може направо без).
    Ето от мен едно предложение за нещо евтино Untitled Page Кутията идва с два 120мм вентилатора.
    Разкарай и това бръкмяно захранване и вземи за 1 лв. отгоре Сеасоник http://nikem-bg.net/computer-compone...S-520GB-BRONZE
    Истината е че можеш да минеш и с по-слабо и не ти трябва толкова но разликата в цената е минимална.
    Примерно тоя КМ http://nikem-bg.net/computer-compone...M-GX-450W-APFC се предполага да е на Enhance и е добър избор.

johny01 малко ще му е трудно да клоква. Твоя процесор е от скъпите с отключен множител и
    подходящо дъно с Z77 чипсет. Та микрото не е никъв проблем за тая конфигурация.
    Този пост е редактиран от sunabouzu2; 29-11-12 в 15:49.

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Sun,то за това му разправям на човека да си вземе като моята конфигурация без видео,тъкмо 1000 лв ще му дойде с евтина кутия,та да клоква и слага видео след време,а на първо време да праска на HD4000 (ще ме накарате да откача АТИто и да пробвам вградената).Разликата м/у М и другото дъно,което не е М е 10 лв,що да взима Мката? Идеята ми е,че 1000 лв не се дават всяка година за комп (ако не си маниак) и по-добре да е нещо с по-голямо бъдеще.И аз мислих,преди месец-два да мина с 1000 лв.,ама Ви послушах и си свиркам сега и надявам се дълго време да си свиркам и да не мисля за ъпгрейд.

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

с 3570К гарантирано няма да мислиш за ъпгрейд на процесора минимум 2-3 години, ама МИНИМУМ

аз преди бях с 2500К, който също е клокърски звяр, като се разделих с него като услуга за приятел, и затова минах на 3570К. иначе и с 2500К (който е не повече от 10%-ина надолу от 3570К) също нямаше да имам нужда от ъпгрейд същите 2-3 години... минимум

иначе изборът на sveste също не е лош, с изключение на процесора, но не всеки е луд да дава пари за цял комп само за процесор

10. Тук е от
    Mar 2008

performance.jpg
    Приятели, не се хабете. Компа вече е факт, и бозавите оценки не са кой-знае колко под тези на Джони. Сега ще потунинговам, пък да видим

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

само едно ще ви помоля

сериозните хора не си сравняват компютрите по windows индекса

чукнете едно superpi или hyperpi, примерно... или pcmark...

12. Тук е от
    Mar 2008

Ще, ще :D, ама малко по-натам.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Тия 64 бит. седмици са голям ташак... Аз с 4GB 1333MHz имам 7,6 а ти с 8GB 1600MHz 7,5.
    Още малко и мисля да пробвам осмицата да видя какво толкова са оптимизирали на използваната памет.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

А,честито!Да те радва неуморно!Защо видеото ти е с по-слаб коефициент(аз не съм от сериозните хора),при положение,че е по-добро?
    Sun,рамът му е хванат на 1333 по дефолт,затова е такъв показателят.Да включи XMP(мисля,че има),вдигне на 1600 и е канап.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2012

То и моята е на 1333MHz с тая разлика че е два пъти по-малко.
    Той е с 8ГБ в двуканален режим но оценката му е по-ниска вместо по-висока.
    Не че има избор при толкова рам освен 64 бит. ама е наистина лакома седмицата.
    За това надеждите са че при осмицата нещата няма да са толкова зле.

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Sun,още 7цата 64 бит е мармалад,ти чакай 8цата да е както трябва.По-скоро разните му емулации и преобразувания на програми от 32 на 64 и обратно са фала.И аз не съм доволен от 64 битовия Уин 7.Иначе ми се мота 8ца(Enterprise) 32 и 64 битова из компа,ама хич не я сложих.Може да я пусна на някоя виртуална машина да я разгледам.
    FearMe,надявам се да не мисля за ъпгрейд пет години (сериозно).След това да сложа още рам (мислех за една плочка 8 гига и след време още една,ама няма да е двуканален и се отказах,сложих 2 по 4 гига),нова видеокарта,друг охладител и клок на проца.Е,ако не ме загризе синковеца,че игрите му не вървят по-рано от тези пет год.
    Този пост е редактиран от johny01; 30-11-12 в 07:48.

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

64-битовата 7-ца не е мармалад, каквото и отрицателно значение да влагаш в това определение

най-честите оплаквания са за много заета памет. как не разбрахте, че това е хубаво нещо
    това означава (или поне теоретично ), че се кешира съдържание, че достъпът е по-бърз, че повече неща са ти на разположение по-бързо.

теорията е следната - ако имаш заети 1 от 4, остават свободни 3, които обаче трябва да се напълнят чрез четене от бавния хард в момента, в който ти потрябват. ако обаче 1 от тези 3 е от споделени за най-често използваните приложения ресурси, то тогава е по-добре да се качи в паметта в момент, в който не ти трябва, за да може в момента, в който ти потрябва, вече да е качен и да се прочете от бързата памет, а не от бавния хард. с други думи - при свободни 2 от 4 общо рам системата ти е по-бърза, отколкото при свободни 1 от 4.

двуканалността на паметта е надценена, така че си се "минал", взимайки 2*4 с оглед чак такова дългосрочно планиране...

7770 няма да е актуална 5 години, освен ако разработчиците не продължат по трагично налагащия се път за портване на DX9 заглавия от конзоли към PC. а и да не забравяме, че за 5 години трябва да има минимум 3 нови поколения карти, но отново ни остава надеждата PCI-E да издаяни толкова дълго, колкото изкара AGP

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 20
    Последно: 01-07-14, 10:55
  2. Актуална компютърна конфигурация
    От johny01 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 25-02-13, 14:17
  3. Продавам компютърна конфигурация
    От wizard2000bg във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 19-02-13, 14:51
  4. Компютърна конфигурация
    От k1r0o_96 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 18-06-12, 01:15
  5. Продавам: Компютърна конфигурация.
    От AssassiNBG във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 01-09-07, 18:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе