По-скоро не. Донякъде HP 8600 ми се вижда подходящ за нуждите ми, но е по-скъп от това, което ми се ще.
Нещо и на мен цени над 450 лв. не са ми по вкуса...
Крис, я виж това.... https://www.technomarket.bg/products...sys-mf4750-mfp
Този пост е редактиран от Aleksandars; 08-12-13 в 14:35.
Без да го поглеждам детайлно - 400+ лв, черно бял, 12 килограма!!!, факс - изключително непотребен за мен, не е моя принтер - стремя се към нещинко компактно, евтино, с разумни консумативи за малък печат под 100 страници / месечно и удобства като тава и дуплекс.
Чисто теоретично, ще се огранича в диапазона 150 - 300лв с тенденция да не достигам горната граница, няма да правя нито печатница, нито офис![]()
Абе то и аз търся нещо с твоите изисквания, като не държа на дуплекса...но искам да е лазерно. Честно да ти кажа, не гледам толкова подробно спецификациите на продуктите. Важното е, в последствие да може да се използват неоригинални консумативи и тонера да може да зарежда. Че скоро някъде бях чел, че някой нови устройства нещо трябвало да се префлашват или нещо такова, не помня...
Аз определено не съм фен на неоргиналните консумативи, а на разумно позиционираните оргинални.
Когато предвиждам печат на 50 страници месечно, конкретно за лазерни машини ми е все едно дали след 5 години ще трябва да си купя нова касета за 3000 копия за 120лв или ще си напълня старата за 30 лв. Тоест, не ми е все едно - няма да я пълня, направо ще си купя нова...
При мастилата не е точно така и единствениоя модел, който се доближава до тази идеология и съм намерил засега е HP 8600.
На последната машина, към която си дал линк, оргинален нов тонер за 2100 страници струва 130лв, толкова ли е важно да имаш възможност за пълнене и пестене на 100лв на 2000 страници ако печаташ толкова за повече от 3 години...
Сашо я виж този ксерокс аз ползвам принтер ксерокс и ми го пълнят за година четвърти път то с тия енергийни голям разход на хартия и тонер.
Този Xerox май е мастилено-струен...Ако е за такова, имам си такова което ми служи вече над 10 години, но HP.
Едва ли е мастилен щом печати 24 страници.
С цветните лазерни принтери на ксерокс и мултифункционалните много внимавайте- при един колега щеше да се запали- замириса на изгоряла/топяща се пластмаса и той го дръпнал от контакта.След това се оказа, че е щяло да се запали ако не го е дръпнал-вътре било разтопено и му казали че няма смисъл-ремонта ще е много скъп и ненадежден.
Ми то и Ламборджинитата често се палят ама не ги пускат на промоции.
И аз се оглеждам за мултифункционално устройство напоследък и ето на какво съм се спрял за сега: HP LJ PRO M1132 MFP и един рутер TP-LINK TL-WR1042ND. Рутера има вграден принт сървър - надявам се да работи коректно с принтера...
Огледах, обмислих, поръчах
В търсене на перфектното домашно мултифункционално устройство