Хех... ти почерпи бре, сега знаеш какъв евтин цветен принтер да си купиш
ПС - На Коледа - мислешше да идвате с нас ама то... отиде?
Хех... ти почерпи бре, сега знаеш какъв евтин цветен принтер да си купиш
ПС - На Коледа - мислешше да идвате с нас ама то... отиде?
Здравейте колеги и за много години! Да разбутам малко темата. Имам нужда от мултифункционално устройство 3х1 принтер, скенер , копир за ползване в домашни условия, ще се ползва 2-3 пъти в месеца за по няколко копия и нещо за сканиране или принтиране, ако се наложи. Нямам намерение и възможност да инвестираме големи суми и на пръв поглед се спрях на това https://www.technomarket.bg/mastilenostruen-MFP/hp-deskjet-ink-advantage-2515-cz280c-09123747 , ще върши ли работа или да се ориентирам към нещо друго. Предлагат ми и втора употреба на същата цена това http://www.goods.bg/computerdetails.aspx?id=523. Дайте мнение кое е по добре новото НР или втора ръка CANON. По принцип повече ми харесва НР-то, ако имате други предложения казвайте.
Този пост е редактиран от JORO71; 08-01-17 в 02:01.
Ти ако го използваш с такава интензивност мастилата редовно ще засъхнат. По - добре помисли за лазерен. Да вземаш втора ръка Canon е малко рисковано. По принцип след 2-3 години спират да пишат драйвери за по-новите операционни системи. Не знам този дали има за Windows 10. Голяма мъка особено с драйверите за скенер на по-старите под Windows 10. Пиша ти го от личен опит.
Това, за поддръжката на канон, са пълни глупости. Примерно, за MF4010 има всичко, за която се сетиш операционна система. Да не споменавам, че скоростта му на сканиране е по-висока от тези на конкуренцията. Твърдя ночно обратното, най-добрият избор на употребявано мфу е на Канон.
Додо, виж какво става във форума на Canon USA и то за различни модели под Windows10. Някои даже пишат ,че им е писнало и ще си хвърлят МФУ-тата.
Тъпакът, обикновено не е съвсем наясно какво да изхвърли. Не, че Канон нямат драйвери за уиндоус 10. Имат. Но самата десятка е за кофата с боклук и това е трудно за асимилиране от задокеанските ни приятели. Темата тук е друга, на човека му тлябва хубаво мфу, а там Канон са силни.
Прав си.Така е. Но му предлагат втора употреба.Не можах да разбера от коя година е. Значи аз имам Canon MF3220 и MF4430. Стари са . Имат драйвери за windows10, но се сблъсквам със същите проблеми като хората във форума на Canon и не съм ги решил напълно.Оправям се по един сложен начин. Понеже един съфорумник в една друга тема преди малко писа ,че нищо не разбирам от хардуер ,пък той много разбира. Може и така да е. Но с аналогични машини на Xerox и Lexmark нямам никакви проблеми.Имам проблеми само с Canon.
И аз потвърждавам - имаме грижи с драйвъри за канон скенери и мултифункционални у-ва за уиндоус 10... Аз залагам на HP - личен опит!
За втора употреба става въпрос за тези два модела:http://www.goods.bg/computerdetails.aspx?id=523 и този http://www.goods.bg/computerdetails.aspx?id=522
Ако ще копираш и принтираш 2-3 пъти в месеца, по-добре вземи лазерен,защото при мастилените гарантирано ще ти засъхват мастилата. Само ,че лазерните почват от 200 лева нагоре и изглежда това не те удовлетворява.Иначе при мастилените колкото е по-евтин толкова са по-скъпи консумативите. Даже при 60-70 лева надолу мастилата вече може да по-скъпи от самото МФУ. По-добре вземи ново устройство.
Имах такава дилема и си взех Самсунг от CLP серията от фирма за тонери.Удобното е че като свърши тонер, звънкаш и пристигат и сменят касетите.Отделно си взех скенер.Така ми излезе по-изгодно.
Дааа, май наистина ще е по-добре да се ориентирам към лазерно устройство. Може ли да ме насочите към някой от по евтините модели, който ще върши работа. Както казах,ще се ползва рядко и няма да се натоварва много. И добра идея ли е за рециклирано такова виждам, че предлагат и такива. Струва ли ли си да рискувам с втора употреба.
По принцип аз нищо втора употреба не купувам.
Brother DCP-L2500D
Този има стартов тонер от 700 л. и стандартен от 2600 л.
Със същите консумативи ,но с безжична връзка.
DCP-L2520DW
HP LaserJet Pro M127 - ако трябва мрежови функции отзад има едно n - и малко се оскъпява но за мен мрежовата функция е незаменима екстра...
Ако трябват и мрежови функции, работа върши и един обикновен рутер с USB вход. Така съм решил въпроса при мен, тъй като isensys 4010 няма мрежова карта. Да се купува втора ръка мастилено струен принтер, без значение от марката, си е чиста прееб@вк@. Ползвал съм безплатен такъв принтер и ми дойде доста скъпо. Касетите на лазерните МФУ на канон, за разлика от останалите производители, са заредени за 2000 копия и ценово са най-изгодни. HP са по-назад технологично, що се отнася до скорост на сканиране и стабилност на работа. Самсунг са все още на опашката. Всеки да си прави сметката, добре е преди да се раздели с някаква сума, да тества на място. Аз така направих, когато му беше времето и се наложи да купя канон. Не робувам на марки.