От няколко дни обърнах внимание на настолният компютър на децата, че се зарежда значително по-бавно от лаптопа ми. Като обикновен юзър мисля, че десктопа би трябвало да е по-бърз. Характеристиките му са
Fujitsu Esprimo P700 Е85+
процесор i5-2500 ,3.3 GHz
RAM- 4 GB
HDD- ST3250823AS
От диск С са заети около 25%
Лаптопа е Lenovo T520
процесор i7-2640M ,2.80GHz
RAM- 4 GB
HDD-ST320LT007-9ZV142
От диск С са заети около 39%
Всички настройки са еднакви, единствената разлика е, че на лаптопа има три потребителски акаунта.
Като стартирам двете машини едновременно, лаптопа буквално зарежда за секунди, а десктопа се бави с около 10~15 секунди след това. Пробвах с промяна на настройките в биос-а, но на фуджитсуто са много странни за мен и докато уж стана малко по-бърз по едно време ги омазах и ги върнах по дефолт.
И двете машини са с У10 про, чисти инсталации, нямат вируси други гадини. Когато заредят и двете работят еднакво бързо.
П.П. На десктопа ми прави впечатление, че в началото някакви процеси товарт харда на 100% доста по-дълго от колкото на лаптопа.
Ако поста ми лайшки и забавен може да се посмеете, ама ми кажете що така се мота десктопа.
Специално засякох времето, до появата на прозореца с акаунтите фуджицуто изостава с 15 секунди, а след въвеждането на паролата изостава с почти 30 секунди и след това още се помотва .
От натискане на бутона power, до отваряне на браузъра на лаптопа му трябват 42 секунди, а на десктопа цели 124 секунди.