imam procesor K6-2/400 i dano Ali61. niakoi moje li da mi kak moga da go overclock-na ?
mitko
imam procesor K6-2/400 i dano Ali61. niakoi moje li da mi kak moga da go overclock-na ?
mitko
ako ne moje ot biosa po hubavo ne se zanimavai puk i niama da ima6 goliama polza ot @ na k62
vij iz knijkata, ako imash, koi jumper za kakvo e , v momenta si na 4x100
ako mojesh da vdignesh fsb(shinata ) na 105 ili po-veche 110 ? 107 ?
nai veroqtno shte trqbva da kachish i naprejenieto na CPU-to sys malko 0.1 - 0.2 V ako ne trygva
Pich hich ne se i zanimawaj sas shinata na pametta! Ostawi si q na 100 mhz (shte raboti mnogo po stabilno) samo smeni delitela (toj e otklyuchen. Podkarwal sam si stariq 400@550 samo s promqna na mnojitelq na dano ali61 nqma da e losha ideq da dignesh malko naprejenieto i opredeleno da slojish golqm radiator.
Inache razlika w skorostta opredeleno ima i to mnogo golqma!
На мой колега компютъра с процесор K6-2/400 работеше стабилно на 500 при 2.4V VCore, но след около месец почнаха разни сини екрани дори без да пипаш компютъра. Какво ли не прави, преинсталира системата десет пъти, не се оправяше. Преместихме процесора на друга машина и там почнаха същите проблеми, дори на 400MHz. Чипът беше почнал да се разкапва, след около седмица експерименти стартираше само DOS, сега виси на стената. Това е втори такъв случай. По-добре да не се овърклокват тези процесори.
mi neznam az s hubawo ohlajdane izkarah 6+ meseca i nqmah nikwi problemi! za men i do sq twa si ostawa edin ot naj stabilnite cpu koito sam imal do sega