Както и да е - явно двойно-роторният е по-добър, но и забелязвам, че само по-мощните са двойно-роторни.
Както и да е - явно двойно-роторният е по-добър, но и забелязвам, че само по-мощните са двойно-роторни.
Що бе, 10SKVP е с двойно-роторен. 10-ка си е.
10 SKVR не е с двойно-роторен.Сингъл е, така го дават в сервизното и то точно с този компресор - DA89X1C-23FZ. Ето сервизното - http://bulaircon.bg/2008/files/1207771632_865.pdf .
Така де. Нали и аз това съм написал
10SKVP е с двойно-роторен. 10SKVR-E е с роторен, и то точно въпросния уж проблемен при Кериърите.
Да, грешно съм видял последната буква от модела в п оста ти.......
Абе те тия Toshiba са си и с регулируем вентил, не с капилярка. Но едва ли е от това виенето, макар че знае ли се за Carrier Silver/Gold от кво е! Абе ще го търпя поне 3 години и тва е - ремонти няма да правя скоро отново. Ако гръмне, е друго - сменям тялото и оставям същият тръбен път, дето е в стената и толкоз.
Неможах да разбера този компресор DA89X1C-20FZ хубав ли е или не е.Щото моя климатик е точно с този компресор, поне така пише в service manuai-a.Иначе и на мен ми се струва че е малко по шумен от колкото трябва.Първоначално публикувано от deian
Ами според форума си е шумен и кофти. Абе да пием по едно и да се молим да не стане по-зле! Китайска работа е тоя компресор!
Двойнороторните компресори как работят точно? RPS се делят на 2 или? Да речем ако са Rated Hz 50, всеки ротор извършва 25 завъртания за секунда или всеки ротор извършва по 50 rps в секунда - тоест общо 100 в секунда?
Това го взех от сервизното на ДайСейКай 5:
Това RPS по номинал ли трябва да са?
Благодаря за отговорите
Ротора на компресора е само един. Тъй като ротора на компресора е само един и в двата цилиндъра скоростта на въртене е една и съща.
Моделът twin rotary (в смисъл роторен двуцилиндров) на Toshiba, на който единият цилиндър се рекламира, че изключва всъщност работи на байпас. Изключеният цилиндър не засмуква и не нагнетява, защото изхода на цилиндъра е свързан с неговият вход. Това се постига чрез втори четирипътен вентил, чиято работа е само да включи входа и изхода на цилиндъра към системата или да ги даде байпас, като по този начин го изключва от системата. Компресора консумира повече електроенергия само тогава, когато върши работа: засмуква и нагнетява.
[img width=793 height=600]http://img141.imageshack.us/img141/3232/smras101316pkvpepavpe27.jpg[/img]
На схемата, когато работи само един цилиндър (кръгчето с единица в него) на вторият не се подава ниско налягане, а входа и изхода му са в байпас свързани към високото налягане. При включени два цилиндъра (кръгчето с двойка в него) на вторият цилиндър вече се подава ниско налягане, а байпаса е затворен.
Мдам, Тошиба не си поплюват... Мерси, valen1. Евала!
Само това ме учуди че компресорите и на 7-цата и на 18-ката са абсолютно еднакви. Пестят пари ли така, какво правят.... Вероятно им е доста по-лесно да има само 1 компресор в тия машинки и само да си разцъкват софтуера
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329752785[/time]_________________________________________________
Тоест дори и да работи само на един цилиндър, пак има по-добър баланс от стандартен роторен компресор
И следователно пак може да слиза дори до 10 RPS без да се генерерат повече вибрации
А какви лагери се ползват за вала на компресорите , и някакво смазване и охлаждане има ли , само това не се обсъди тук.
Не вярвам. Направих си труда да потърся в интернет видео със скрол компресор - на 7:22 се вижда износена основа и счупен пръстен. На 8:50 също се вижда ясно остърганата и износена основа на скрола.
Нещо не ме кефят тия скролове - тежки, неефективни и скъпи за производство. При малките климатици май повечето производители се отказаха от тях.