Отговор: Разскрежаване при климатиците
Цитат:
Първоначално публикувано от
dimkaraganchev
Е,те за това от доста години спрях да купувам изхвърлени боклуци, т.е. втора ръка. :p
:offtopic: Доста си заблуден, но това е твое конституционно право. Отдавна спрях да купувам нови боклуци за българския пазар. Заедно със сина имаме 4 климатика /за японския пазар/, кафе-автомат "Саеко", мрежов принтер с двустранен печат HP, пералня AEG /за западноевропейския пазар/ и всички са втора употреба от висок клас. До този момент нямаме никакви оплаквания от техниката. Хайде сега прочети темите за новата техника за европейския и българския пазар.
Да, може и да съм заблуден. Но не смятам да се хваля с новите си придобивки. Просто не виждам смисъл. :p
Друго е да кажеш че имаш висок клас техника изхвърлена от някого.
Sent from my K012
Аз пък съм доволен и от едните и от другите.
Цитат:
edi1
Аз пък съм доволен и от едните и от другите.
Имал съм и вярвай ми по хубаво от новото няма. Ама била колата мерцедес е да но една нова шкода например е много по добре.
Sent from my K012
УТРЕ +3! Малко ще се отвърне.:)
Аз ти вярвам, ама и на мен си вярвам за моя случай.Там дето е япончето, нямаше европеец дори за два пъти повече пари, за колкото го взех и да върши работа.То и сега няма, де.
Цитат:
VeleV.Klima
Имал съм и вярвай ми по хубаво от новото няма. Ама била колата мерцедес е да но една нова шкода например е много по добре.
Sent from my K012
"Блажени са верующите и тяхно е царството небесно"! Купи си пералня или друга бяла техника за България /каквато и да е/ и се радвай на качествен продукт. Гледай да е поне с 10г. гаранция и сервиз в Плевен/ или поне в България/.
Имам пералня Ардо закупих я нова мисля че преди 20 години не съм избирал купих я от магазина и работи безотказно. За колите също имал съм втора ръка коли и мотори. Ако са били толкова хубави хората нямаше да ги сменят с нови. Имам нови сега и осван гориво и масло д друго не се занимавам по тях.!
Sent from my K012
Аз също имам пералня и хладилник по на 20г., но сега сме 21 век в България. Совите отдавна не са това, което са!
Вижте ся тролове форумни... и слушайте внимателно, че няма да повтарям. Това че се изхвърлят японски клими на по 2 години не е защото са боклучави и строшени. Който има желание и възможност, може да го прочете и осмисли. За останалите ще обясня.
Япония е бедна на ресурси държава и поради това е много чувствителна на тема - енергоспестяване. И ако няколко японеца си сменят климите - голям праз... Ама те са 126,000,000. Демек ако всеки японец спести по 10 вата - те ти един реактор на Козлодуй! Затова имат стриктна, дългосрочна програма за енергоспестяване, свързана с драконовски стандарти, които се обявяват с 5 години напред. И ако искаш да продаваш на този пазар, трябва да ги покриваш. Иначе продаваш в Тимбукту, Румъния или некъде там. На етикетите на японските електроуреди, има написани едни проценти - в каква степен покриват действащия в момента стандарт или следващия целеви - за 2020г /примерно/. И всичко това е причина, производителите да изкарват модели всяка година, а не като в Европата - веднъж на петилетка. Очевидно, правителството е заинтересовано, джапанците да си сменят електроуредите на няколко години, както бихме правили и ние, ако имахме подобна субсидия - примерно 20% за 2 годишен клим, 50% за 5 годишен и т.н.
И май това изчерпва участието ми в дискусията.
Мите, прав си напълно. Темата е за друго и следващите мнения, нека са свързани с темата.
Сашо, прав си да триеш мнения не свързани с темата! Затова ще помоля някой да качи снимка на замръзнал и заскрежен климатик за японския пазар. Ако е от "ританите" и "изхвърлените" още по-добре. Омръзна ми да гледам само европейски нови "Мерцедес"-и и "БМВ"-та.
С брат ми онзи ден бяхме на японска машина която не работеше поради блокиране от лед и сняг, но защото беше монтирана от някакви олигофрени на покрив, без да има място под машината. Естествено, резултата е ясен.
След махане на леда и почистване на снега, машината заработи без проблем. Сега ще я местим на друго място, подходящо за нормална експлоатация.
Цитат:
SPSt
Сашо, прав си да триеш мнения не свързани с темата! Затова ще помоля някой да качи снимка на замръзнал и заскрежен климатик за японския пазар. Ако е от "ританите" и "изхвърлените" още по-добре. Омръзна ми да гледам само европейски нови "Мерцедес"-и и "БМВ"-та.
Ето една, на личния ми GDR, леко заскрежен, ама топли. Нямам време и лопата ,да го отрина![emoji1] https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...57fa12e833.jpg
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk