Здравейте.Да разбутам темата че е позамряла в тия жеги.По грешка си постнах въпроса в друга тема //Мнения за моделите Daikin// та ще копи/пейст малко и тука.Имам малък проблем кйто искам да споделя и ако може да помогнете.Преди зимата си купих Daikin FTX60GV за хол около 45 кв/м.две вътрешни стени и останалото е френски прозорци,южно изложение в София.С отоплението се справя чудесно,удивително тих е за разлика от повечето съседски,но при -15,-17 зимата ми замръзваше отвора за изтичане и после и цялото дъно на климатика.При монтажа ми казаха да не слагам кривката която е за маркуча за изтичане на водата и фместо това сложих пластмасова фуния под отвора и я вързах с тел за климатика така че да е на около 5 см.под отвора и от нея маркуча отива във водосточната тръба която минава точно до климатика.Имах идея да монтирам тавичка вместо фуния,но проблема е че замръзва дъното преди да се е стекла водата до фунията.С 2-3 шишета гореща вода се оправя и след няколко часа пак е замръзнало.Наблюдавах го след операцията с шишетата и когато прави разскрежаване почва да тече топла вода от питата надолу и изтича без проблем през дупката към фунията.Последната стичаща се вода обаче явно истива бързо и не може да се изцеди докрай а замръзва по дъното и около дупката а тя е само една и така след няколко такива натрупвания дупката се запушва и почва да трупа лед по дъното.При следващ дефроуз водата изтича от където намери но и част от нея остава и така натрупва лед по цялото дъно.Перката е високо,но ако не го наблюдавам и да му помагам с шишетата се страхувам че ще стигне до нея.Споделете от какво може да се получава това.Благодаря.Писах си с /mega/ за тия нагреватели и според него няма как да се сложи при моя монтаж без сваляне на тялото. Ако имате идеи какво да предприема преди да е дошла зимата ще съм ви благодарен да споделите.